Inlägg från: GAndrea |Visa alla inlägg
  • GAndrea

    Väntar mitt andra barn

    Hej! Jag har två döttrar födda nov 2016 och apr 2018. Det är alltså 16 månader mellan mina. Vi plussade på storasysters 8 månaders dag :)

    Få barn tätt är nog det bästa vi gjort! Storasystern hade nämligen en väldigt lätt period från 14 månader - 20 månader. Det var full fart och sen däckade hon och sov middag lääänge! Dvs. mycket tid till lillasyster. Lite innan hon fyllde 2 började hon med någon förtrotsålder och ville ibland inte sova middag så då blev det lite svettigt.

    Sen var det väldigt lätt att ha små barn förra sommaren med så fint väder. Vet inte hur det är att få bebis nr 2 på vintern med massa overaller. Blir svettig när jag tänker på det!

    Vi hade sådan tur att pappan gick hem på påsklovet och var hemma med oss till midsommar och sen gick han på 2 månads semester så totalt var han hemma med oss i 3,5 månad. Vilket jag inte kan rekommendera tillräckligt! Försök ha partner hemma så länge det går! Speciellt om man som vi inte har storasyskonet på förskola.

    Kan egentligen skriva hur mycket som helst men undrar du/ni något speciellt? Jag var väldigt orolig innan om storasystern skulle vara svartsjuk t.ex. men det var hon aldrig. Det enda var att första månaden började storasystern gråta när lillasystern grät. Men jag involverade henne hela tiden så även om hon var superliten så fick hon "hjälpta till" att byta blöja osv...

Svar på tråden Väntar mitt andra barn