Inlägg från: scanmia |Visa alla inlägg
  • scanmia

    Barn på gymmet

    Utegymmet där vi bor används säkert mer av barn än vuxna. Det ligger i direkt anslutning till en lekplats, men barnen kommer dit för att använda redskapen. De allra flesta är duktiga på att följa reglerna och visa hänsyn till de andra som använder gymmet. De lämnar i princip alltid förtur till vuxna motionärer, MEN de vuxna som väljer att motionera där är i sin tur väldigt snälla och trevliga mot barnen som är där: utmanar dem på vem som kan gör flest chin ups eller visar hur man slår volter.
    Till "vårt" utegym brukar även många tonåringar komma som håller på med parkour och skateboarding för att träna och även dessa är trevliga mot både barn och vuxna.

    Så mitt svar att barn passar bra på utegym. Det är ett utrymme för fysisk aktivitet och rörelse. Bus, röj och otrevligt beteende går däremot bort.

    En sista observation: så här på vårkanten börjar många ge sig ut i parker och lekplatser igen och det verkar alltid som om de behöver lite tid på sig att lära sig reglerna om samexistens igen. Efter bara några veckor med varmt väder så brukar det fungera mer friktionsfritt.

Svar på tråden Barn på gymmet