Inlägg från: Soligtochfint |Visa alla inlägg
  • Soligtochfint

    BF Januari 2020

    Hej gjorde dessa test igår kväll och ett imorse

    Blir jätte glad men har samtidigt svårt att ta in och förstå det! Har inga symptom förutom väldigt onda bröst som börjar bli lite bättre, känner mig trött också. Hoppas så att det blir något av det här! Ska köpa cb digital så kanske jag kan smälta det lite mer om det kommer upp gravid!

  • Soligtochfint

    Hej jag plussade med cb digital igår och fick gravid 1-2 veckor. Laddade ner preglife för att ta reda på vilken vecka jag är i, enligt den är jag i vecka 5(4+5) då min senaste mens var 29/3.

    Men min kompis sa att jag inte kan veta vilken vecka jag är i förens jag varit på ultraljud...stämmer det?

  • Soligtochfint

    Jag skulle behöva lite hjälp med graviditetsveckor....har 2 olika gravidappar för att se vilken vecka jag är i. Den ena säger vecka 6(5+0)

    Och I den andra står det vecka 5, fast jag har skrivit i samma mensdatum och längd på cykeln. Jag förstår inte riktigt vad som menas med tex vecka 6(5+0) är jag i V6 då eller V5?

  • Soligtochfint
    Tösen01 skrev 2019-05-03 16:54:55 följande:

    Nu har jag bf i september, men läser lite i andra trådar också. Vill svara, eftersom jag tror jag har svaret ;) Vissa appar (tror nästan alla svenska) räknar den vecka man är /går in i. Exempelvis om man är 5+1 är man i v. 6, eftersom man "är i den". Appen Gravidtet + räknar fullgågna veckor så är du i 5+1 är du i vecka 5. Sjukvården räknar fullgågna veckor, medan vi mammor och de flesta bm räknar den vecka vi är i (i det här fallet v. 6). På 1177 där man kan följa vecka för vecka, räknar de precis som vi föräldrar. Förstår du eller gör jag dig ännu mer förvirrad?

    V 6 är alltså 5+0-till 5+6.

    Sedan kan olika appar diffa en dag, vissa byter man exempelvis vecka på en onsdag, i en annan på en torsdag. Det beror på vilken dag de börjar räkna graviditeten på. Preglife exempelvis räknar "rätt" alltså som bm gör. Men en dag kanske inte har någon stor betydelse.


    Åååh tack för svar! Blev lite klokare nu :)
  • Soligtochfint

    Känner mig rädd för det minsta just nu! Har inte kännt av några direkta symptom förutom extremt ömma bröst...hade som ondast tiden runt mensen skulle kommit, nu är jag i vecka 6 och brösten gör inte det minsta ont?? ?Måste? man ha ont i brösten eller känna av massa symptom? Min mamma berättade för mig att hon inte kände nånting i båda av sina graviditeter förutom att brösten började göra ont och spänna när mensen var en vecka sen...blir så orolig, å kanske för ingenting :(

  • Soligtochfint
    LittleAngelbeat skrev 2019-05-15 18:00:04 följande:

    Hej! Vilken vecka har ni fått inbokat hälsosamtal?

    Ringde idag och fick tid dagen jag går in i v 11 då det inte finns några tider runt om i Sverige enligt dom? Är inte det väldigt sent om man även ska ha inskrivning och ev kub innan v14?

    Tacksam för svar :D


    Hej! Jag fick tid för hälsosamtal i V5, sen har jag fått en tid för inskrivning och provtagning i v10 :)
  • Soligtochfint

    Är gravid i vecka 8(7+3), har haft lite mensvärk till och från hela tiden, och känt lite mer idag, men tänkte bara att det kunde vara magknip då jag tror jag är påväg att bli förstoppad....men nyss när jag gick på toa fick jag lite ljusbrun/ nästan lite orangea, krämig flytning på pappret (ursäkta för väldigt detaljerad och äcklig info)...blir såklart väldigt orolig för missfall! Är det någon som varit med om liknande och det varit lugnt? Har förövrigt inte ont just nu, det är väldigt lätt molvärk då och då!

  • Soligtochfint
    Susanned skrev 2019-05-20 07:09:43 följande:

    Råder såklart att du ringer någon professionell och frågar, men brunt blod är torkat blod så det kan bara vara så att det kommit ut lite med flytningarna. Har läst att man kan blöda litegrann under sin graviditet utan att det är något problem <3


    Okej tack för svar. Ska ring bm idag...är så orolig :(
  • Soligtochfint

    Förstår inte varför man ska behöva tjata till sig hjälp i den svenska vården....när jag gråter i telefon med bm om min oro då jag är i vecka 8 och blöder färskt blod, men något ultraljud vill dom inte göra!...vet att man inte kan göra något om det är ett missfall men jag vill ju såklart veta hur det ligger till...blir så less på vården

Svar på tråden BF Januari 2020