• nnnnnnnn

    Månadslön vs Timlön

    Klart det är bättre att ha en fast anställning!
    Nu om du blir sjuk och inte har några timmar inplanerade så blir det inte mkt sjukpenning... Men har du en fast tjänst så får man sjukpenning.

    Hade jag varit som dej hade jag försökt få 100% jobb, fast och sen lämnat in tjänstledighetsansökan om du inte vill jobba heltid just nu. Bättre att ha 100% och söka ledigt, än att ha 75% och kämpa för att få fler timmar varje månad...

    Med 160 kr/h borde din månadslön bli ca 26900 kr på heltid och ca 20 200 kr på 75%.

    Om man jobbar mindre än 100% och arbetar fler timmar än normalt så får man oftast fyllnadstid = får betalt för de timmar man jobbar extra, med en liten extra ersättning, men ingen övertidsersättning (som man får om man jobbar 100% och tar extra timmar). Om man vill kan man oftast få ta ut det som kompledighet men är man inte överens om detta så blir det extra pengar.

    Fördelar med fast arbete:
    Du får jobba varje månad = du har en viss inkomst att räkna med.
    Du har större rättigheter än om man går på timmar tex rätt att ta semester, inte bara vara ledig i perioder när det är lite arbete.
    Du har en SGI som är fast, om något skulle hända (långvarig sjukdom, barn mm)
    Det är oftast lättare att få nytt jobb om man redan har ett fast jobb, jämfört med om man bara har timmar.
    Arbetsrätten gäller om man är fast anställd, så man kan inte bara sluta få arbetspass för att chefen inte gillade något man råkade säga...

Svar på tråden Månadslön vs Timlön