• Nellyros

    BIM Juni

    Hej! Jag hoppar gärna in här, har BIM 1/6 och detta är vårt första riktiga försök. Jag använder Natural Cycles och har beräknad äl nu i dagarna :)

    BIM-lista

    1/6 Babycakes79, elenoresara, Nellyros

    3/6 Hallonsaft24, Cheneyney

    4/6 Grossess, Lyra78

    5/6 Evi82

    7/6 Espressom, Smlan

    8/6 Gummsan83, Gabriela11

    9/6 Pixpoxy

    10/6 Nervösanonym, Lunne

    11/6 Irene122

    12/6 CaRH

    16/6 MaryCherry

    18/6 Hoppfull26, Sobioor

    23/6 Mathilda999

    29/6 VictoriaBerggren

  • Nellyros

    Jag blir lite lätt tokig... jag använder som sagt NC och tycker mig känna min kropp väldigt bra efter att ha använt det preventivt i ett år. Dessutom är min menscykel som en klocka. Den är 30-31 dagar och jag har haft äl cd 19-20 och så har den varit i ett år. Förutom den här månaden... nu är jag på cd 23 och tempen håller sig på 35,9-36,1. Har tydliga äl-flytningar (förlåt) men inte ont så som jag brukar ha. Brukar nämligen känna äl väldigt tydligt och inbillar mig att jag känner när det släpper (hugger till på en sida och sen stiger tempen dagen efter). Varför gör den såhär? :( någon som vet eller varit med om att äl helt plötsligt dröjer? Trodde vi prickat in perfekt men icke sa Nicke...

  • Nellyros

    Miluci, tack för svar! Ja det måste väl vara så att kroppen helt enkelt inte släppt ett ägg den här månaden.. vet du om mensen även hoppar över då eller om kroppen ?ändrar om? och att ägget släpps någon gång senare och efter det kommer mensen? Känns väldigt tråkigt just nu men så länge det är naturligt så är det ju bra och inget att göra mer än att vänta, hehe

  • Nellyros
    Nymphadora skrev 2019-05-30 08:17:23 följande:

    Tack! :)

    Nu när vi närmar oss 1 juni, är det någon av er som har BIM tidigt i månaden som känner några symptom?


    Jag har fortfarande inte fått bekräftad ägglossning med NC och kommer inte kunna mäta nu på en vecka... jag tror att jag hade äl torsdag eller fredag och tempen har stigit men inte helt upp till sitt högsta för att jag ska få bekräftad och nu kan jag inte mäta för att se om den fortsätter att stiga.. så det blir spännande och om äl skett så borde min BMI ha flyttats fram till 7/6. :)

    Vet ni om man kan mäta för sin egen skull under dagen för att få en hint om den stiger? :p
  • Nellyros
    NervösAnonym skrev 2019-05-30 14:05:40 följande:

    Jag sitter i samma situation, har inte fått bekräftad ÄL på NC men fick fast smiley på CB advance. Pratade med barnmorskan och hon sa att äl testerna är med tillförlitliga då tempen kan variera beroende på vad du ätit dagen innan. Tex om du ätit stark mat kan den stiga eller om du gjort så eller så så kan den vara lägre. Nu är jag lite förkyld sedan 1.5 vecka tillbaka och det kan också påverka tempen. Så tempad bekräftelse får jag inte denna månaden tror jag utan får bara vänta på mensen och hoppas på det bästa.

    Men mäta mitt på dagen kan du inte, du måste sovit minst 3 timmar i streck och tempa samma tid på dygnet. Annars kan resultaten blir olika.


    Tack för svar! Skönt att du iaf har bekräftelsen från äl-testet, då håller vi tummarna! Och om du är förkyld så har jag iaf upplevt att det kan röra till det ordentligt med tempen så förhoppningsvis är de det för din del. Jag har inte testar med äl-test den här månaden så jag får bara vänta och se :)

    Jag vet ju egentligen att man måste tempa vid samma tid osv, jag är bara väldigt nyfiken, och tänkte på om tempen stiger överlag eller om det bara är basaltemperaturen?men att man sen inte märker stigningen pga yttre faktorer som du nämner.. men jag får försöka ha is i magen och ta nya tag nästa månad :)
  • Nellyros
    Nymphadora skrev 2019-05-30 19:17:08 följande:

    Min temp har inte heller stigit tillräckligt för att bekräfta ägglossning i NC. Typiskt att den som brukar vara superstabil inte ska vara det just denna månaden när vi väl bestämt oss för att det är dags. Men, men det är väl bara att ha is i magen. Cykeln blir säkert oregelbunden nu också, fast den brukar vara regelbunden på 27-28 dagar.. Kroppen och hjärnan alltså!

    Jag är ju bara på typ ÄL +4 så har inga symptom ännu förutom att jag dagen efter ägglossning kände som ett litet gummiband som drog ihop sig ett par gånger på höger sida nere vid livmodern. Har aldrig känt något sånt förut men tänker att det säkert bara var för att jag kände efter så sjukt mycket. ;) Någon annan som känner igen gummibandskänslan?


    Ja det är så typiskt ju! Ja nu förskjuts kanske allt, min brukar också vara som en klocka.. vill inte tror att det är hjärnan som ställer till det, men om det är så så är det ju både häftigt och frustrerande ;) jag har dock haft väldigt bra koll på äl och tänkt mycket på den innan också för att jag är väldigt faschinerad av hur allt fungerar, så tänker att det inte borde vara mina tankar.. men det kanske spelar in ändå att man så gärna vill nu ;)

    Jag känner inte igen gummibandskänslan, men brukar känna som ett hug/kramp när ägget släpper :)
  • Nellyros

    Hej!

    Jag skrev upp mig på BIM-listan och den var då beräknad 1/6. Jag tempar, dagen för beräknad äl kom men ingen tempstigning i sikte. Tempen sjönk ytterligare några dagar efter och sen höjdes den sakta så som den brukar göra efter äl, men jag hann inte få fullständig tempstigning innan jag av olika anledningar inte kunde fortsätta tempa. Så jag vet inte om äl ens ägt rum.. ut från när jag tror att den ägt rum så skulle BMI vara den 6/6. Nu är det den 12/6 och ingen mens i sikte, ingen värk av något slag mer än lite ömma bröst vilket jag brukar ha innan äl och fram till mens.

    Nu är min fråga om det kan vara så att mensen helt enkelt uteblir pga utebliven ägglossning eller om jag kan vara gravid fast att jag inte känner någonting?

    Enklaste sättet att ta reda på detta är ju såklart att göra ett test men kommer inte kunna köpa det förrän på fredag och börjar bli lite nyfiken ;)

    Någon som varit med om något liknande?

    Tacksam för svar :D

Svar på tråden BIM Juni