• Tessi1

    BIM Juni

    Fick mens igår.. orkar inte mer :( ska påbörja vårt 10:e försök. Är det någon som vet om man kan ringa privat gyn redan nu och be om typ en undersökning och se att allt är bra ? Eller kommer de säga att man måste vänta minst 1 år ? Jag mår så dåligt av detta. Det är ju det enda som snurrar i huvudet. Mens ägglossning tabletter ligga... Jag är hemma från jobbet idag då jag hade sån mensvärk imorse :(

  • Tessi1
    Espresso skrev 2019-05-15 10:30:09 följande:

    Om det är någon tröst tog det 12 månader för oss med första barnet, nästan mer för vi hade försökt 6 månader dessförinnan men sedan pausat lite.

    Jag vet iaf precis hur det känns och det är skitjobbigt. Man lever efter mens-äl-men-äl och ligga på schema. Vi skulle precis skicka in papprena till sjukvården för utredning när det plötsligt tog sig. Ingen aning varför den månaden var annorlunda. Hur som helst tror jag de vill att ni har försökt i ett år, men du kan ju alltid avrunda uppåt om du tycker det är långt att vänta. Det finns risk att de inte drar igång någon utredning före sommaren endå. Det beskedet fick jag när jag ringde i början på juni 2016 i mitt landsting.


    Tack <3 det var det jag misstänkte att de skulle kunna säga.. Jag får försöka samla mod och ringa och som du säger kanske avrunda uppåt. Man kan inte leva såhär:/ Det knäcker ju en totalt. Livet är orättvist.
  • Tessi1
    Espresso skrev 2019-05-15 16:50:31 följande:

    Livet är fruktansvärt orättvist. Året då vi försökte med vår son var det längsta i mitt liv. Och jag är orolig att det kommer ta lika lång tid för mig att få till ett syskon. Jag är bara på andra försöket den här gången så jag är fortfarande taggad men vet också hur jobbigt det kommer att bli om några månader om det inte tar sig. Det ska ju vara roligt att göra barn men det är inte så för alla. Det är istället frustration och oerhört jobbigt.


    Ja det är hemskt. Under denna tid har alla mina vänner blivit gravida och många har fått nyss. 5st liksom och det gick snabbt för alla. Man känner sig ganska utanför och att det är orättvist . Ja det ska va roligt men just nu är det mest jobbigt :( hoppas det går snabbare för er denna gången <3
  • Tessi1

    Fick som en panikattack på jobbet idag. Kändes som jag knappt kunde andas och gick in på toa och satt där ett tag och tårarna bara rann . Snart är det ägglossning för min del men det känns mest hopplöst och ångestladdat. Varför skulle det funka denna gången men inte alla andra 10gånger? :( fy fan att man ska må såhär piss.. varför blir man inte gravid trots att man träffar ägglossning varje månad :( det är nu jag brukade vara som mest peppad men det är känns som bortblåst. Alla mina vänner har precis fått barn och de två sista är gravida och ska ha snart med . jag står helt ensam utanför:(

  • Tessi1
    skaleq skrev 2019-05-24 14:25:25 följande:

    Uffa mig, vet inte riktigt vad mer jag skall skriva än styrkekram. Låter som du haft en tuff dag. Jag blev gravid med min första efter ett års försök, vilket är en vanlig "försöksperiod" - men otroligt frustrerande. 

    Vet inte om det hjälper för dig, men en promenad i stillhet kunde gärna få mina tankar att lugna ned sig. Hoppas du får en fin helg trots allt man skall känna på.


    Tack <3 tankarna snurrar runt runt runt hela tiden. De är borta en stund och så kommer tanken nu har jag inte tänkt på det en stund och så är det igång igen... Ja jag är nära 1 års strecket nu så får hoppas det blir något snart :/ Ha en bra helg du med :)
  • Tessi1
    NervösAnonym skrev 2019-05-24 14:24:32 följande:

    Jag förstår hur du känner. Jag hade en sån period i 4 månader fram tills cykeln i april. Ju mer kroppen stressar desto svårare är det att bli gravid. Det är svårt att inte tänka på det när man vill så mycket. Men tänk ett längre perspektiv istället. Typ innan årsskiftet vill du bli gravid. Då kan du lättare slappna av eftersom du har mer tid på dig. Bara njut i de olika perioderna, efter mens, vid ägglossning, efter ägglossning. Försök känna symtomen själv i kroppen. Låt naturen ha sin gång. Sex ska ge dig en lycklig och lugn känsla efteråt. Eller om du får orgasm. Annars ursäkt att jag säger det men ge dig själv orgasm emellan samlagen. Endorfinerna är jätteviktiga och hjälper dig att slappna av.


    Tack <3 ja det är ju så . Jag vet ju det också att jag stressar kroppen men alla dessa tankar är så svårt att bara ha bort liksom. Det snurrar runt runt runt.. Ja man lever verkligen i perioder. Konstigt nog så är jag som minst deppig och påverkad av allt detta under mens. Då borde man ju må som sämst men det är nu innan ägglossning som det är värst för mig. Ja det är ju det. Man måste försöka känna sin kropp . Ja jag tror inte man kan få för många orgasmer. Ha en bra helg.
  • Tessi1
    Espresso skrev 2019-05-24 14:34:56 följande:

    Jag hade samma tankar där runt försök 10. Allt suger. Och jag har väldigt svårt för när folk säger åt en att inte stressa för då kommer det inte att gå. I call bullshit och det är otroligt skuldbeläggande för den som försöker få barn. Som att jaha, hade jag bara slappnat av hade det tagit sig på första försöket. Varför sa ingen det. Jag var väldigt avslappnad de 6 första månaderna, inte tusan hjälpte det mig.

    Gråt på toaletten. Tyck synd om dig själv. Möla en hel chipspåse ikväll. Gärna choklad också. Har du berättat för dina vänner om era barnförsök? Jag pratade väldigt mycket med min nära vän om det. För mig hjälpte det.


    Tack <3 ja det är nu det börjar bli jobbigt . När det slog om till 2020 bebis istället för 2019 bebis . Ja hur lätt är det att slappna av liksom. Man lever ju i olika perioder. Inte måndag till söndag som vanliga människor.. nej mina vänner vet inte. De alla har fått barn nu två st i mars och en i början på maj . En ska ha i juli och en i oktober så jag är sist ut..... Så de lever ju drömlivet kan man ju säga.. dock vet min kusin om det. Vi började försöka samtidigt men hon blev gravid efter 6 månader så hon vet ju allting men nu börjar jag få dåligt samvete för jag tynger ner henne med min skit när hon ska få njuta av att hon är gravid. Så jag funderar på att berätta för mina vänner med . Det är nog dags och jag tror de har sina aningar också. :(
  • Tessi1

    Man blir ganska så frustrerad när man sätter klockan för att hinna ha sex innan jobbet för mannen är iväg hela helgen sen och så är det ännu en dag med en tom ring på ägglossningstestet ?? hade typ mensvärk igår så trodde verkligen att det skulle va ägglossning idag men icke... Men sexet blev ju av iaf . Hoppas inte helt i onödan.. Bara hoppas på imorgon eller något :( jag är på dag 18 så jag brukar ha ägglossning runt dessa dagar men så borde jag åtminstone fått blinkande gubbe idag :(

  • Tessi1

    Dag 21 i dag för mig och fortfarande inte fått fast glad gubbe på ägglossningstest. Brukar ha ägglossning runt dag 17-18 så det är väldigt sent nu.. funderar på om det har med rosenrot att göra..

  • Tessi1

    Äntligen fick jag en glad gubbe på ägglossningstestet. Nu är det bara att ligga resten av helgen och hoppas på det bästa. 11e gången nu kör vi. Låt det bli den bästa midsommar någonsin om två veckor <3

  • Tessi1
    Sofiiakarin skrev 2019-06-06 07:04:20 följande:

    Hej! Enligt min app NC så ska jag ha ägglossning imorgon. Är på dag 14 idag, tog ett ägglossningstest igår men det var negativt. Tror ni jag har haft tidig ägglossning eller att den är sen?

    Har ägglossningvärk och hade även en sådan seg flytning igår.. Vad tror ni?


    Fortsätt testa. Jag fick min ägglossning på dag 24 denna månaden. Ja det är väldigt sent men kroppen kör sitt egna race ibland. Jag brukar ha på dag 16-18 så vet inte varför det blev så sent denna månaden. Fortsätt testa skulle jag säga:)
  • Tessi1

    Jag blir galen..Jag känner inte någonting. BIM är på midsommarafton.. lyckas vi inte denna gången hellee har vi sedan försökt i ett år :( varför går det inte?? Allmänt deppig idag så mensen lär väl komma:(

  • Tessi1

    Fick som bruna flytningar nu så antar att mensen är på gång:( faaaaaan!!!! Orkar inte

Svar på tråden BIM Juni