Inlägg från: Anonym (realistisk) |Visa alla inlägg
  • Anonym (realistisk)

    Skulle ni berätta?

    Vinterankan skrev 2019-05-10 08:46:49 följande:
    Instämmer helt i det här. Jag tycker ditt ex beter sig riktigt respektlöst mot dig och det är inte du som sabbar er relation, det är hon som gör det. 

    Om du vill göra det på ett sjysst sätt så säg då först till ditt ex att du tänker berätta för hans fru om deras "oskyldiga" relation men eftersom att du för barnens skull vill ha en så bra relation som möjligt till henne så ger du henne chansen att själv prata med kompisen så att han får chansen att säga det till sin fru själv innan du gör det.
    Håller med i det första du skriver, men ärligt talat det GÅR inte att spela rent med någon som inte gör det själv. Det är liksom det som är så svårt att greppa. Det tar en stund att förstå att den man trodde var snäll och ärlig är ett asshole, på riktigt!!!

    Varför ska TS ge henne chansen att snacka ihop sig med loverboy om en story?
    Så de kan hjälpas åt att mata hans fru med en massa lögner och få TS att framstå som svartsjuk och irrationell?
    Varför ska TS öht ge en snubbe som bevisligen inte hade några som helst problem med att dra över hans fru någon som helst förvarning?
    Varför ska TS vara "schysst" mot någon av dem öht när ingen av dem varit det mot honom?

    Menar inget illa men av erfarenhet kan jag säga att i en sån situation som TS befinner sig i har man inte råd att vara naiv. Egoistiska och skrupelfria personer ska bemötas med kall likgiltighet och samma hänsynslöshet som de själva uppvisar. All naivitet och svaghet kommer utnyttjas hänsynslöst av dem.
  • Anonym (realistisk)
    Anonym (Skvaller) skrev 2019-05-14 05:29:50 följande:
    Håller med. Med detta sagt, så tycker jag inte att det är självklart att skvallra om rena lagbrott heller. D.v.s. om det handlar om barn eller djur eller andra hjälplösa individer som far illa, så måste man ju göra det - sådana saker.

    Men alla de här kvinnorna (för det är nästan alltid kvinnor), som man kan läsa om här på Facebook också, som anmäler sina väninnor till soc för att de har fått reda på att de har fått pengar någonstans som de inte uppgivit till soc, eller till Försäkringskassan för att de menar att väninnan inte är tillräckligt sjuk för att få sjukpenning om hon kan göra det-och-det... Vad får man UT av det? Jag HATAR skvallerkärringar!  
    Tja, fast å andra sidan om det inte fanns folk som skvallrade så skulle ju folk kunna göra lite som de ville år efter år. Byt ut "fått pengar" mot "spöar upp sina barn" så ser du att ibland är det kanske inte fel att folk skvallrar.

    Personligen tycker jag den här "jag hatar golare" och "sköt dig själv" mentaliteten kan vara riktigt jävla obehaglig. För den visar att att man totalt skiter i vad andra människor drabbas av, en slags brist på empati och engagemang i andra människor.

    Personligen tycker jag "skvaller" många ggr fyller en viktigt funktion i samhället, en slags självsanering. Tidningar som "skvallrar" om korruption. Visselblåsare som Assange och Snowden. Reportrar världen över som gräver fram dolda hemligheter med risk för sitt liv. Hur skulle världen se ut utan dem?
  • Anonym (realistisk)
    Anonym (vera) skrev 2019-05-14 15:34:04 följande:
    Skitprat.
    Det är alltid ett jäkla sätt att springa och skvallra om du frågar mig.
    Jag är jävligt tacksam över att någon hade ryggrad nog att skvallra om min dåvarande frus otrohet, hade det inte varit för det hade jag fortsatt bli lurad hur länge som helst.

    Hur fan har du tänkt dig att man ska kunna göra ett val om man inte vet vad som pågår bakom ens rygg? Men du kanske föredrar att leka struts och stoppa huvudet i sanden?
  • Anonym (realistisk)
    Anonym (Anonym@) skrev 2019-05-14 16:24:31 följande:
    Så alla ni som tycker att ts inte skall säga något till ts fru, tycker ni då att det är rätt att hon går i okunskap om vad som händer? Vill hon ha reda på något får hon ta reda på det själv?
    Jag skulle inte vilja vara kompis med någon av er.
    Håller med dig, fyfan för såna egoistiska människor. Skulle inte förvåna mig om hälften av dem har egna hemligheter de inte vill ska komma fram.
  • Anonym (realistisk)
    Anonym (vera) skrev 2019-05-14 15:37:36 följande:
    Men hallå där, personen du citerade skrev faktiskt följande:

    "Med detta sagt, så tycker jag inte att det är självklart att skvallra om rena lagbrott heller. D.v.s. om det handlar om barn eller djur eller andra hjälplösa individer som far illa, så måste man ju göra det - sådana saker. "

    Missade du verkligen det?
    Nej jag missade inte det, men skrev som jag gjorde eftersom personen sen motsade sig själv och fortsatte med att påpeka hur fel det är att skvallra. Bevisligen tycker personen att det finns tillfällen då det är bra att skvallra och då  blir det ju konstigt att påstå att man HATAR skvallerkärringar. Tycker generellt att det är intressant att vissa drar gränsen vid vad just de själva tycker är ok. Att skvallra om det just jag tycker är ok är ok, annars är man en jävla skvallerkärrig.... rätt lustigt faktiskt Drömmer

    Men det missade du kanske?
  • Anonym (realistisk)
    Anonym (Skvaller) skrev 2019-05-14 17:51:56 följande:
    Men du måste väl se skillnad mellan att anmäla barnmisshandel, och att springa med skvaller om att två vuxna människor - inget våld eller hot inblandat - ligger med varandra? Och särskilt om man springer med skvallret till en människa som man aldrig träffat.

    Ska TS åka och ringa på hos den där vilt främmande kvinnan, och säga att han måste få komma in för han har något att berätta om hennes man? För det är ju knappast ett besked man ger över telefon - tänk om hon skulle svimma, bli hysterisk... Det skulle kunna hända i en svensk film, men inte i verkligheten - det vore för absurt!
    Jag kan se skillnad, men jag ser oxå att var gränsen går är subjektivt och det känns ganska fjantigt att påstå att alla som inte drar gränsen där man själv tycker den ska gå är värda att hatas.

    Det spelar ingen som helst roll HUR man ger beskedet, huvudsaken är ATT man får reda på sanningen och en chans att förhålla sig till den och göra egna val. Om man vill ge den face to face, telefon, brevduva eller röksignaler är ointressant.

    Vad är det som gör att du har en så skräck för att sanningen om en otrohet ska komma fram? Har du egna erfarenheter?
  • Anonym (realistisk)
    Anonym (Skvaller) skrev 2019-05-14 18:07:46 följande:
    Fast nu är ju inte TS kompis med frun. Frun är en vilt främmande människa i förhållande till TS. Hans ansvar nu är hans barn, och att behålla en så bra arbetsrelation till sitt ex att barnen tar så lite skada som möjligt av separationen. Vilka fler vilt främmande människor tycker du TS har ansvaret för? Kassörskan i affären som har sett ledsen ut på sistone? Michael Skråmos barn?
    Och man måste vara kompis med någon för att ge personen en chans att få reda på sanningen? Alla andra är helt ok att de blir förda bakom ljuset? Om någon förkingrar dina pengar så måste man vara kompis med dig för att låta dig veta det, i annat fall bör man skita i dig och låta dig bli lurad?

    Vad har barnens bästa med att låta den andre mannens fru få veta sanningen att göra öht? Hon har väl ingen relation till TS barn?

    PS! Du svarade aldrig på vilka egna erfarenheter du har av otrohet...
  • Anonym (realistisk)
    Anonym (vera) skrev 2019-05-14 19:56:35 följande:
    Nej, det missade jag inte.

    Jag ser skillnaden på skvaller och avslöjande av brottslighet. Och personen motsade sig inte.
    Du förstår, det är inte att skvallra när man anmäler t ex misshandel, knarkaffärer eller andra allvarliga brott.

    Sen kan du himla med ögonen så mycket du orkar. Solig
    Att fuska med bidra är oxå brottsligt vera, så att skvallra om att någon har pengar men tar emot bidrag är enligt ditt eget "regelverk" helt ok att skvallra om.

    Nu himlar jag med ögonen igen Drömmer
  • Anonym (realistisk)
    Anonym (vera) skrev 2019-05-15 05:04:29 följande:
    Det är inte att skvallra, det är att anmäla.
    Om fler gjorde det så skulle det finna mer pengar över till dem som inte fuskar.

    Fast du kanske känner till "otrohetsmyndigheten"?
    Eftersom du numera blivit ett lagbrott att vänsterprassla...

    Kyss
    Ja, men tydligen tyckte ju du och skvaller att det är såååååå fel. Men nu vänder du på kappan och menar att det är rätt, hur ska du ha det egentligen?

    1) Tycker du det är rätt att bedra sin partner?
    2) Tycker du den som blir bedragen har rätt att få veta?
    3) Tycker du det är rätt att förneka en person möjligheten att göra egna val genom att underhålla sanningen?
  • Anonym (realistisk)
    Anonym (Utan tvekan) skrev 2019-05-14 18:39:01 följande:
    Jobbigt att tänka på att du skulle kunna hamna i mannens situation va? Det är rätt så uppenbart vilka personer som försöker försvara att man inte ska tala om något för den drabbade. Bara de otrogna som resonerar så för att de har något att själva vara rädda för.

    Det kanske är så att man väljer att berätta  eftersom man själv vet hur det känns att vara den ovetandes i situationen. För visst är det så, att det är lättast att känna empati och sympati för de som befinner sig i en liknande situation som en själv? Solig
    Ja, det förklarar nog varför skvaller inte velat svara på frågan om vad hen har för egna erfarenheter av otrohet Drömmer
Svar på tråden Skulle ni berätta?