Inlägg från: Anonym (Utan tvekan) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Utan tvekan)

    Skulle ni berätta?

    Anonym (Skvaller) skrev 2019-05-14 17:51:56 följande:
    Men du måste väl se skillnad mellan att anmäla barnmisshandel, och att springa med skvaller om att två vuxna människor - inget våld eller hot inblandat - ligger med varandra? Och särskilt om man springer med skvallret till en människa som man aldrig träffat.

    Ska TS åka och ringa på hos den där vilt främmande kvinnan, och säga att han måste få komma in för han har något att berätta om hennes man? För det är ju knappast ett besked man ger över telefon - tänk om hon skulle svimma, bli hysterisk... Det skulle kunna hända i en svensk film, men inte i verkligheten - det vore för absurt!
    Jobbigt att tänka på att du skulle kunna hamna i mannens situation va? Det är rätt så uppenbart vilka personer som försöker försvara att man inte ska tala om något för den drabbade. Bara de otrogna som resonerar så för att de har något att själva vara rädda för.

    Det kanske är så att man väljer att berätta  eftersom man själv vet hur det känns att vara den ovetandes i situationen. För visst är det så, att det är lättast att känna empati och sympati för de som befinner sig i en liknande situation som en själv? Solig
  • Anonym (Utan tvekan)
    Anonym (Skvaller) skrev 2019-05-16 09:29:29 följande:
    Men - främmande människors relationer är ju inte ditt problem! Med det resonemanget har man en skyldighet att vakta på sina grannar också, och sina arbetskamrater, så att man kan meddela deras parnters om man skulle se läppstift eller några långa, blonda hårstrån där de inte borde vara... 

    Jag skulle sluta respektera en människa som sprang med sådana uppgifter. 

    Du talar ju om helt utomstående främmande människor som av någon anledning ser det som ett nöje att skvallra.

    Ts är inte en helt utomstående. Han är själv en av parterna i otrohetsdramat. Han är t.o.m en av de drabbade. Hur går det ens att jämföra, tycker du?  


    Det är inte samma sak som grannen som absolut inte har något med saken att göra. TS är i en annan situation och har faktiskt motiv såsom hämnd om han har lust, det har väl knappast den okända grannen? 

    ....

  • Anonym (Utan tvekan)
    Anonym (Skvaller) skrev 2019-05-16 23:59:43 följande:
    TS har ju aldrig ens träffat kvinnan, som vissa tycker att han ska söka upp. Det är väl betydligt mindre, än att ha en kollega t.ex. som man umgås med 40 h i veckan?

    Du erkänner att det skulle vara en hämnd alltså? Att det inte är av snällhet TS skulle skvallra?
    Nej jag erkänner inte att det är av hämnd. Det var inte poängen.

    Jag sade bara att till skillnad från en okänd granne så har han motiv. Motivet kan lika gärna vara att skydda den andra kvinnan från den otrogne mannen (så hon slipper bli lika sårad som han blev). Jag angav det endast för att påpeka skillnaden på en utomstående, och de som faktiskt är inblandade.  Vilket motiv han än skulle ha är irrelevant. Grannen eller en annan okänd människa har inget motiv alls, och är inte inblandade i soppan.
  • Anonym (Utan tvekan)
    Anonym (Skvaller) skrev 2019-05-17 13:42:43 följande:
    Men det är väl en jäkla skillnad, om det är ens egna kompisar som håller på och skyddar och ljuger och undanhåller för en, och låtsas som ingenting. Och att söka upp en vilt främmande människa.
    Du har fortfarande inte förstått att man kan göra saker av ren omtanke för andra människor? Han är fortfarande inte en utomstående person som inte har något med denna händelse att göra. Visserligen har han inga skyldigheter, men han kan göra det av två helt andra anledningar.
    1) Av ren empati eftersom han själv blivit sårad. Han vet hur det känns att få det kastat rakt i ansiktet utan minsta föraning. 
    2) OM inget har hänt mellan dem ännu, kan han se till att de inte får möjligheten!
  • Anonym (Utan tvekan)
    Anonym (Skvaller) skrev 2019-05-18 18:53:58 följande:
    Men - lever ni i Saudiarabien här, eller någon av de där no go-zonerna i Sverige som fungerar som Saudiarabien? Ni får tipsa mullorna också, så de kan söka upp paret och piska på dem med sina spön!

    Herregud... Jag tror att ni skulle må bättre om ni skaffade er något att göra!
    Man skulle nästan kunna tro att du är mannen som är ute efter TS ex. Så hängiven som du är att försvara alla otrogna. 

    Jag har ingen skyldighet att hjälpa ett okänt barn som cyklat omkull och gjort sig illa. Inte heller har jag någon skyldighet att hjälpa en äldre okänd tant som ramlar och slår sig. Jag har ingen skyldighet att hjälpa folk som är vilse att hitta vägen.

    Du tycker alltså att man inte ska lägga sig i om man inte känner personen? Jag tycker att man ska hjälpa alla oavsett,.om man bara kan.
Svar på tråden Skulle ni berätta?