Inlägg från: Anonym (Olika) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Olika)

    Bo hemma

    Vi är alla olika.

    Jag hade krävt (om sonen hade heltidsjobb och inkomst) att han pensionssparade och dessutom utöver det långtidssparade, till ett framtida liv. Om det sen var är en hundring i månaden på ett PR olika konton, så okej.. Inte summan som är det allra viktigaste utan principen.

    Hade också försäkrat mig om att han står i olika bostadsköer!

    Sen hade han fått bo hemma, använda bredbandet, nyttja tvättmedel och tvättmaskin..

    Hade tagit kanske 6000 i månadshyra av vilka jag i smyg hade sparat kanske 4000 till en framtida bostadsrätt åt honom. Jag hade också uppmuntrat honom och tjatat att han skulle spara själv naturligtvis. Men tvinga går ju inte..

    Hade kanske bjudit på frukost, men krävt att han skulle köpa sin egen kvällsmat eller tvärt om. Det där får ni diskutera. Hade krävt att hans rum skulle hållas städat och att han skulle uppgörs sig vuxet i största allmänhet.

    Kan han inte laga mat hade jag uppmuntrat honom att prova själv, och jag hade försökt lära honom olika rätter..

    Är han mycket bortskämd hade jag nog ökat kraven stegvis, i stället för att ställa till med nåt stort drama dag ett! Men det är bara hur jag hade gjort..

  • Anonym (Olika)

    Hade han däremot visat god tacksamhet och vilja..

    Hade han bostadssparat 11000 i månaden till en framtida bostadsrätt, hjälpt till att städa och hålla efter sig m.m. och varit trevlig så hade han kanske kunnat få bo så gott som gratis.

  • Anonym (Olika)
    Anonym (A) skrev 2019-05-14 17:50:33 följande:

    Håller med


    Inte så lätt för unga idag att skaffa bostad
  • Anonym (Olika)

    Jag har själv barn och känner att det vore naivt och tro att de automatiskt kommer att flytta till eget boende när de fyller 19-20.. som om vi fortfarande levde på åttiotalet.

Svar på tråden Bo hemma