Inlägg från: Anonym (Dubbelkolla) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Dubbelkolla)

    Behöver hjälp ang underhållstöd

    Handduk skrev 2019-06-03 09:26:16 följande:

    Har fått beslutet från FK nu och ska skriva under delgivningskvitto och skicka in. (Får givetvis betala porto själv för att skicka in det.. fantastiskt .)

    De har räknat ut alla dagar umgänget per år efter domslutet och slagit ut det på 12 månader. Ca 120 dagar per år (inkl lov och semester)

    Vilket gör att avdraget per månad blir ca 400kr/barn.

    Snart har också 6 mån gått med underhållsstöd så fk slutar betala ut åt mig som mellanhand. Sätter min högra arm på att den andre föräldern inte kommer fortsätta betala sen då hen är ovillig att betala redan det som är nu. Eller dröja och vara sen med betalningen. Vilket gör att jag fortf är ?beroende? av hen.

    Den andra föräldern har uttryckligen sagt att eftersom jag sett till att barnen bor mest hos mig så får jag stå mitt kast och bekosta det. Moget.

    Hur kan systemet vara såhär sjukt?

    Ska jag behöva dra även detta till en domstol?


    Bara nyfiken hur det kunde bli 120 dagar per år? Låter mycket.

    En ungefärlig beräkning blir 5 veckor lov per år, plus sommarlovet med 9 veckor.

    Hela året har 52 veckor.

    Borde enligt mitt överslag ge exet max 3+4 veckor(49 dagar) plus varannan helg de veckor som inte är hans lov dvs 45 dagar till till, ie 95 dagar.

    Då har jag ändå räknat högt eftersom jag gett honom en extra lovvecka och att han inte alltid har varannan helg på dina lovveckor?
Svar på tråden Behöver hjälp ang underhållstöd