Inlägg från: Bananböjaren |Visa alla inlägg
  • Bananböjaren

    Syskon ärva nästan allt?

    Det borde införas ordentligt med arvsskatt på alla större summor. Typ 80% direkt till staten. Då kunde man sänka andra skatter.

    Arvet göder bara girighet och nepotism. Människans absolut vidrigaste egenskaper.

  • Bananböjaren
    Anonym (Kråke) skrev 2019-05-16 12:13:21 följande:
    . En gåvoskatt på 30% skulle säkert få många att tänka till innan gåvan effektuerades, men vill vi verkligen gå tillbaka till skatt på gåvor? 
    En gåva är ju gratispengar. Där kunde man mycket väl betala rejält med skatt. Jag betala hellre skatt på gratispengar som jag inte har förtjänat, än att tvingas betala skatt på pengar som jag faktiskt har förtjänat.

    Jag tycker inte man kan förvänta sig en enda krona i arv, allt man får borde man se som en bonus. Det är ju inte egna pengar.
  • Bananböjaren
    sextiotalist skrev 2019-05-16 12:29:14 följande:
    Och företag går i konkurs, folk kommer gå i personlig konkurs, den överlevande kommer få gå från hem.

    Även med den gamla arvskatten kunde detta hända och det hände även att personer fick betala mer i skatt än det nominella värdet (t.ex aktier som sjunkit, fastigheter som sjunkit i pris)

    Så du anser att redan beskattade tillgångar ska skattas än mer?
    Det är bra om privatpersonen bakom företaget börjar ställas ansvariga igen. Det finns allt för många som belånar sitt företag över öronen och sedan sätter det i konkurs. Sen startar de upp nytt och köper upp lokaler och inventarier ur konkursboet för en struntsumma.

    Alla tillgångar är beskattade flera gånger, det är inget argument.
Svar på tråden Syskon ärva nästan allt?