• Tom Araya

    Syskon ärva nästan allt?

    Knepigt läge.

    Jag tycker att förslaget att ni alla blir delägare är det bästa hittills.

  • Tom Araya
    Anonym (Juridiskt) skrev 2019-05-16 09:55:52 följande:
    Ja, om barnet fick gåvan 20 år innan du dog, så är det ingen fara. Huset är hans sedan länge och ingår inte i arvet som ska delas. Gränsen är tio år före dödsfallet, och det är här det blir fel för folk drar sig för att ge bort sina hus, pengar och saker medan de fortfarande är hyfsat friska. 
    Jag känner dock till ett fall där två arvingar gick i god för att en lägenhet den tredje arvingen fått tidigare, inte skulle räknas som förskottsarv. Det fanns en efterlevande maka med i sammanhanget också.
  • Tom Araya
    Tecum skrev 2019-05-16 19:28:45 följande:
    Håller med! Skatt på redan skattade tillgångar som förmögenhet, arv och gåvor är ren stöld och borde snarare bestraffas än genomföras. Däremot skatt på utdelningar, vinster, räntor och andra inkomster är helt ok. Bäst av allt är skatt på konsumtion, det är vår ständiga och onödiga överkonsumtion som förstör klimat och miljö. Höj momsen till 30% och låt pengarna gå till vård, skola och omsorg. Men det kommer inte att ske, det är överkonsumtion som är motorn i ekonomin och ingen politiker vågar röra den...
    Å andra sidan är konsumtion det enda som rika och fattiga har gemensamt, så därav slår det fel att koncentrera skatteuttaget där.
Svar på tråden Syskon ärva nästan allt?