• Anonym (...)

    Pojkvän med borderline

    Jag har varit ihop med en kille med borderline i 10 år och det förstörde mina vackraste undomsår och studieår mellan 19-28. Det tar så fruktansvärt mycket energi och glädje ifrån dig som du behöver till dina barn, om inte annat. Fokus blir helt och hållet på hans mående, man kan aldrig veta om resan, utflykten, festen, eller annat man planerar verkligen kommer att bli av och/eller om det kommer att bli trevligt. Så många drömmar som krossats. Så många tårar. Så dränerande och så tröttsamt. Redan nu är du helt fokuserad på hur HAN mår. Som förälder har du en skyldighet mot dina barn och mot dig själv att bara ta in stabila och positiva människor i ert liv. En borderlineperson är motsatsen till det. Man blir medberoende för att man får så mycket bekräftelse när de dyrkar en och överdriver sin kärlek, men det är falskt. Lämna! Nu!

  • Anonym (...)
    Anonym (Bps) skrev 2019-05-14 14:24:45 följande:

    Kärleken är inte falsk utan tvärtom mer äkta eftersom borderline personer har mycket kraftigare känslor!


    Nej, det är falskt, för om man verkligen älskar någon så gör man inte slut med denne stup i kvarten, orsakar drama och elände. Det du ger med denna så kallade kärlek är inget annat än självupptagenhet och egoism. Allt utgår från det egna måendet och det egna behovet. Det är inte kärlek, annat än i fantasin. Borderlinepersonen idealiserar den hen älskar i tanken, men i verkligheten orsakar hen bara lidande. Sann kärlek är enkel och lätt och trygg, som tur är vet jag det nu. Har två barn med en stabil och fin man som alltid finns där för oss alla. DET är kärlek.
  • Anonym (...)
    Anonym (Vad gör man?) skrev 2019-05-14 14:28:07 följande:

    Jag förstår att du känner så.

    Men vad jag förstått så är inte kärleken falsk alls, utan det är den ständiga kampen inombords hos en person med borderline.

    Jag hoppas att du mår bättre idag.


    Tack. Ja, det har gått många år och jag lever sedan 15 år tillbaka med den mest psykiskt stabila människa jag någonsin mött. Fortfarande drar jag en suck av lycklig lättnad varje gång han glatt svarar OK till planer, utflykter, aktiviteter med barnen. Det är aldrig några problem, vi löser det, är tankesättet. Det är fortfarande något jag njuter av. Vill verkligen uppmana dig att inte utsätta barn för den känslomässiga osäkerhet det innebär att leva med eller i närheten av en mänsklig berg- och dalbana. Oavsett hur fin han är på toppen så är majoriteten mer eller mindre djupa dalar.
  • Anonym (...)
    Anonym (Vad gör man?) skrev 2019-05-14 16:47:22 följande:

    Förlåt om jag tjatar,

    Men hur ska jag göra i det här läget?

    Nu är han helt stängd känns det som, ska jag bara låta honom vara?

    Vi har kommit så himla långt nu och det sista jag vill är att förlora honom och jag vet att han egentligen inte vill förlora mig heller.

    Att det ska vara så jävla svårt...


    Du bara tror att ni har kommit långt, pga att du redan har investerat så mycket känslor och energi i att förstå honom. I verkligheten har inget ändrats och han kommer inte att ändras. Däremot kan de värsta topparna och dalarna mildras lite i 35-45-årsåldern. Just detta att se honom som ett offer för sin diagnos; stackars honom som lämnar mig och sårar mig när han egentligen älskar mig, är så totalt självförtärande. Det är verkligen inte värt det.
  • Anonym (...)
    Anonym (Bps) skrev 2019-05-14 15:57:35 följande:

    Att ditt ex inte kände kärlek för dig har med personen att göra och inte med diagnosen. Tråkigt såklart att du slängde bort så många år på ett uselt och kärlekslöst "förhållande". Men i mina relationer har det alltid funnits mycket kärlek (och finns fortfarande för en del av gamla exen, främst från deras sida men även lite från min). Jag känner fortfarande lika stark kärlek till min nuvarande partner även nu när jag inte längre har borderline så just de extremt starka känslorna kommer jag nog alltid ha kvar.


    Fel, han älskade mig över allt och lämnade inte mig frivilligt utan pga dödsolycka. Själv har jag också kvar en kärlek till honom. Men det ändrar inte att borderlinepersoner tar väldigt mycket mer än de ger och att deras beteende skadar och sårar den de påstår sig älska.
  • Anonym (...)
    Anonym (Vad gör man?) skrev 2019-05-14 19:32:21 följande:

    Jag svarar många av er här nu,

    Ja jag har barn och jag har ett ansvar gentemot dom.

    Skulle aldrig utsätta dom för någon som är farlig.

    Men han är inte farlig, känslomässigt labil, ja.

    Men därför har jag inte introducerat dom för honom och han har också varit med på det hela tiden.

    Jag vet att det är jävligt svårt att få ett förhållande med en person med borderline att fungera.

    Därför skrev jag här för att få råd och tips på att hantera situationen, för jag inser att det inte är hållbart attt det ska vara så här upp och ner hela tiden.

    Men jag älskar honom och finns det nåt sätt att få det att fungera så vill jag testa det innan jag ger upp.

    Har aldrig träffat någon som jag delar samma värderingar med, som jag har så roligt med eller någon jag klickar med i alla plan annars.


    Men fatta. Det är alltid upp och ner med en borderlinekille. Du kan aldrig veta vem du vaknar upp med. Om dagen ska vara ljus eller mörk. Och att du ens tänker tanken på att fortsätta relationen med honom trots att du har barn får mig seriöst att ifrågasätta din lämplighet som förälder. För detta kan du inte ändra på. Han kommer alltid vara upp och ner, och kräva all din energi. Vad får barnen då? Hur många inställda planer ska de få uppleva? Hur många besvikelser, för att du är trött och ledsen pga relationen? Tänk ett steg längre och prioritera dina barn och dig själv.
  • Anonym (...)
    Ocdkille skrev 2019-05-14 20:26:10 följande:

    Din tråd ger mig dock hopp att kunna finna någon som älskar mig för den jag är även fast jag har en helt annan diagnos. Jag tror att om jag skulle träffa rätt kvinna då skulle jag göra allt för att bli bättre. Jag skulle ta en kula för henne, Vilket det kan kännas som ibland när man står emot tvång. Jag vet inte hur borderline fungerar men vad jag vet finns det väl mediciner som hjälper att dämpa det. Försök få honom att snacka med psyk och du kan kanske få följa med som stöd. Hoppas det ordnar sig för er och jag tycker att du verkligen är en fin människa som kan ser förbi diagnosen. Jag hoppas att jag hittar någon sån själv.


    Det finns inga mediciner som dämpar borderline. Vissa kan bli dämpade av antidepressiv medicin men många gillar inte det eftersom de då inte heller får sina toppar. Samtalsterapi påverkar oftast inte heller eftersom det handlar om väldigt snabbt svängande sinnesstämningar. Hård fysisk träning funkade ibland på mitt ex.
  • Anonym (...)
    Anonym (Vad gör man?) skrev 2019-05-14 20:28:29 följande:

    Jaa jag vet att han också behöver ta tag i det här, tro mig..

    Men ska det fungera så måste jag lära mig hur jag ska hantera situationen utan att gå ner mig totalt i det här.

    Jag ville bara veta om någon varit i liknade situation och om någon vet hur det kan fungera på ett bra sätt i längden.


    Nej, HAN behöver testa evt antidepp som funkar på vissa. Sluta vara så medberoende.
  • Anonym (...)
    Anonym (Vad gör man?) skrev 2019-05-14 20:52:54 följande:

    Jag vet.

    Men jag vet också att borderline kan jobbas bort och att det inte behöver vara så här för alltid.

    Men jag väntade bara på att det där om att jag är olämplig som förälder.

    Du vet ju faktiskt ingenting om mig förutom min pojkväns problem?

    Du måste förstå att det är därför han inte träffar mina barn, därför har jag och han bestämt att han inte ska träffa dom som läget är nu.


    Just nu träffar han inte dina barn men eftersom du vill fortsätta relationen så kommer han ju att träffa dem framöver och antingen direkt eller indirekt påverka dem, genom att utsätta dig och barnen för en ständig känslomässig berg- och dalbana. Man kan inte jobba bort borderline, det är inte heller ovanligt att antidepp inte fungerar tillfredsställande. Däremot kan de värsta svängningarna mildras med stigande ålder. Det märktes även på mitt ex, han var lugnare som 30-åring än som 20-åring men allt kretsade fortfarande kring hans psyke. Det finns inte plats för någon annans mående när man lever med en labil person. Om du faller, vem fångar upp dig då? Kan bara säga att livet funkar mycket bättre och lättare med en stabil och livsglad man, och att gå vidare i en relation med en man med de här förutsättningarna är faktiskt oerhört naivt och omdömeslöst.
  • Anonym (...)
    Anonym (Tålamod) skrev 2019-05-15 02:39:41 följande:

    Om du nu känner att du orkar med detta så ge han tålamod och visa att du finns kvar där även om han försvinner...o med tiden får vi hoppas att hans osäkerhet på dig o han försvinner o han kan vara trygg me dig.


    Men lägg ner, du vet uppenbarligen ingenting om vad borderline är. Oavsett hur fin tjejen är mot honom så ändras inte hans problematik, eftersom han inte kan styra över sina känslor. Det är beklagligt men det är så det är.
Svar på tråden Pojkvän med borderline