• pulverpåse

    Pojkvän med borderline

    Anonym (för) skrev 2019-05-17 18:01:02 följande:
    De har ju bara känt varann i ett halvår så TS kanske/förhoppningsvis inte har introducerat honom för sina barn ännu. Eller har hon det? Låter som ännu ett uttryck för dåligt omdöme i så fall.

    Och vilken typ av personlighet är det menar som skuldbelägger killen med borderline? De som varnar TS för att skaffa sig problem i en relation med en instabil person är snarare kloka, klarsynta personligheter. Det är det du menar va?
    snäll läs alla TS inlägg. jag utgår ifrån bennys hintar att det rör sig om individer med negativa narcissistiska personligheter. det finns åtminstone litteratur gällande detta. borderline och narcissism i kärleksrelationer, trots väldigt tydliga psykologiska skillnader. personligheterna är vanliga inom parterapi osv osv osv.

    en sak till: medberoende är en narcissistisk störning. men då narcissism, av oklara skäl, alltid ses som ondska så är det lättare att gömma sig bakom under offerkofta.

    så, hoppas ni blev glada av infon. ert jävla skitsnack kan ni köra upp i röven.
  • pulverpåse
    Anonym (för) skrev 2019-05-17 18:06:24 följande:
    Alltså, vad är det för fel på folk?!?
    ni lider av en ospecificerad mentalt efterbliven störning där vanföreställningen om att BPD individer medvetet lurar till sig snälla, godtrogna och lite dumma idioter som inte vet bättre och besitter funktionella relationer överlag.

    alltså, ni är obegripliga - ni kan inte gå runt hela livet och tro att någon bryr sig om ert "förra" traumatiska förhållande. att allt var bpds fel, ni är helt skuldfria - ni är tröga människor som inte har förmåga till insikt - narcissism.



    bra

    tja
  • pulverpåse
    Anonym (Vad gör man?) skrev 2019-05-18 16:46:25 följande:
    Haha nä det har jag inte.

    Det är ju inte riktigt så heller.

    Konstig fråga, eller påstående faktiskt.
    Jag kan ha missuppfattat det hela, men du har skrivit han blir kall och verkar ointresserad av dig när han befinner sig hemma. Sen slår det om efter några dagar, en vecka eller liknande - då vill han träffa dig. Han spenderar då all sin energi till dig, gör allt för att du ska må som en prinsessa. Sedan åker han passande nog hem precis innan dina barn återvänder. Detta är mönstret i er relation, om jag tolkar det hela rätt.
  • pulverpåse
    Anonym (op) skrev 2019-05-21 23:09:00 följande:

    Kunde ha handlat om mig och min pojkvän. Läs om narcissism som min pojkvän också har drag av (inte fult ut) enligt hans psykolog.

    Jag lyckades lämna och efter 2 år gick jag tyvärr tillbaka, eftersom jag inte lyckades få känslor för någon annan och inte hade träffat honom under de åren. Jag hade helt enkelt glömt. 

    Det har varit bättre den här vändan, men i helgen kom hans vanliga personlighet fram. Gradvis sänker han mig men han får mig att känna att det är mitt fel, vanligtvis. Den här helgen fattade jag att det mest är han som har problem. 

    Har du haft en annorlunda uppväxt av något slag ts? 

    Jag själv utsattes för våld och blev inte sedd och omhändertagen. Min pappa försvann rätt tidigt ur bilden.

    Jag har problemet att inte attraheras av "normala" män. Jag  blir inte sexuellt intresserad.


    Bara för att du lider av någon typ av narcissistisk störning så behöver inte din kille göra det.

    Bara en tanke.
  • pulverpåse
    Anonym (op) skrev 2019-05-21 23:36:21 följande:
    Tack för diagnosen. 

    Men inte rätt. 

    Kände du dig träffad?
    Det var du själv som presenterade din narcissistiska störning. Jag dömer däremot inte, jag vet bättre än så till skillnad från dig. Sörj dock inte, det finns behandling att få även för dig.
  • pulverpåse
    Anonym (...) skrev 2019-05-22 16:14:45 följande:
    Du bör nog läsa hela tråden innan du uttalar dig. Oerhört dum kommentar, vilket du förhoppningsvis inser om du tar dig tid att läsa vad TS berättar i tråden i övrigt.
    Förstår verkligen hur ont det skulle göra i dig, om de mot alla odds lyckades bygga en stabil grund och befästa deras kärlek till varandra. Då kanske tanken lägger sig nära till hands, att du också deltog i ditt förhållandes kaos och förfall.

    Du kan inte lappa ihop din trasiga självkänsla genom att befalla henne att lämna honom, du kommer fortsätta att ruttna precis som du gör nu.
  • pulverpåse
    Anonym (Vad gör man?) skrev 2019-05-25 10:31:22 följande:
    Han känner någon slags inre stress nästan hela tiden.
    Om du vill beskriva vad du känner när ni är tillsammans, så är i alla fall jag nyfiken.
  • pulverpåse
    pyssel skrev 2019-05-25 12:28:16 följande:
    Du känner ju inte till något annat. Medberoende består i princip av lika stort självbedrag och förnekelse som substansberoende eller vissa andra psykiskiska åkommor där man haussar de goda stunderna och minimerar den negativa effekten man utsätter andra och sig själv för. Att det i just detta fallet är annorlunda och speciellt och det goda övertrumfar det onda, det är så det är för alla i din situation. Bli mer rädd om dina barn än din kille och dina egna dysfunktionella behov av att kastas mellan avgrund och eufori. På SEX ynka månader är du fast i ett förhållande som gör dig illa. Igen. Våga öppna dig för folk i din närhet som skulle kalla det för vad det är och hjälpa dig, även om det kan bli med hårda ord och liten förståelse för hur du kunde hamna där igen. De vill dig väl. Har du människor runt dig som inte skulle "dalta" med situationen om de visste?
    Ni är ganska många som försöker övertala trådstartaren att lämna relationen. Allt hon säger ignoreras, följt av anklagelser att hon är medberoende och far illa. Åsikter om hennes kapacitet som mamma. Att hon måste sätta barnen i första hand, förmodat att hon inte vet bättre. Ni omyndigförklarar henne, som om det vore en självklarhet.

    Era märkliga råd, eller snarare befallningar saknar en rimlig grund och hade normalt sett tagits för vanföreställningar, om det inte vore för borderlinestämpeln.

    Fast även om han kom omärkt hade tråden dött ut, det räcker att tre hobbypsykiatriker konstaterar att det rör sig om autism så blir det en sanning - ett charmigt beteende.
  • pulverpåse
    pyssel skrev 2019-05-25 18:02:23 följande:
    1. Du läser in väldigt mkt eget och annat om uppfattningar och motiv. Varför?

    2. Och varför är det orimligt att råda någon att gå som kastas ner i förtvivlan en gång i veckan?
    1. Du, med alla andra gaphalsar, har inte en aning om hur ni framställer er själv. Era motiv är glasklara, ni är offer som vägrar gå vidare i livet. Därför skriker ni er hesa med falsk välvilja, för ingenting kan vara en gråzon där motstridiga känslor inte kan existera samtidigt. Men för all del kan ni leva i förnekelse, om ni mår själva mår bättre.

    2. Jag utgår inte från att han mår bra av hennes förtvivlan, men du kanske vet något som jag inte vet. Gör dig inte dummare än vad du behöver så kanske du lär dig något.
  • pulverpåse
    pyssel skrev 2019-05-28 06:01:29 följande:
    1. Berätta gärna om det "glasklara" och vad jag ska "gå vidare från" som har med tråden att göra.

    2. Jag utgår från hennes förtvivlan och hennes barn.
    1. De glasklara misslyckanden i ditt liv som du inte kan acceptera och speglar i andra människor. Så att du slipper göra förändringar hos dig själv och även lufta lite självhat mot din spegling. Du är inte fullt medveten om det, vilket är lite av poängen.

    2. Bra.
Svar på tråden Pojkvän med borderline