• Hoppet19

    IVF maj 2019

    Hej alla som kämpar!
    Trodde inte jag skulle skaffa ett konto här. Men känner ändå att jag vill vara med, eftersom jag är inne och snokar var och varannan dag! Känner liksom lite stöd i att fler är i samma situation.. 

    Jag och min man har försökt i 2 år. Började förra året med letrozolstimulering i typ 8 cykler - fina äggblåsor men inget positivt test. Jobbigt som fan.

    Påbörjade IVF i februari, korta protokollet. Fick massa äggblåsor, vilket gjorde att jag inte fick ta otrivellen utan någon annan spruta som skulle förhindra "ägglossning" pga risk för översimulering (mådde dock superbra). Fick ut14 ägg, 11 befruktades med ICSI. Vet inte varför ICSI då min man haft prima spermietest tidigare (Kanske va de det de långa varma badet han tog kvällen före... suck) Aja fick 8 blastocyster till frysen - vilket känns bra :) 
    1 stimulerat FET i april med progynon och lutinus - negativt. Påbörjade direkt en ny omgång och ska göra FET igen nu 21/5... 

  • Hoppet19
    Mudcakemonster skrev 2019-05-19 20:10:39 följande:
    Välkommen :) Det ser ju ändå positivt ut för er med så många befruktade ägg! Wow! Finemang!

    Av mina 8ägg blev endast två befruktade (också med icsi). (Vi har manlig faktor som spökar här hos oss).
    Tack så mycket :) Ja tack, de kändes ju såklart kul men samtidigt känner jag att de är ju fler som fått fina blastocyster som ändå inte gett något plus.. Veet man ska va positiv men är svårt! 
    Min jobbarkompis blev gravid på andra försöket, hon fick endast ett ägg båda gångerna, så det är ju som dom säger - "krävs bara guldägget". 
    När skulle du få sätta in? 
  • Hoppet19
    Barnlängtan31år skrev 2019-05-20 16:10:42 följande:

    Hoppar in här också! Är med i flera olika trådar här på familjeliv, skönt att läsa om andras resor och få dela med sig av vår :)

    Oförklarligt och ofrivilligt barnlös sedan juli -17. Ivf- start i mars -19. Äggplock i april. Totalfrys pga risk för överstimulering. 12 ägg, 5 befruktade, 3 blastisar till frysen. Inväntar otåligt på FET som jag hoppas blir i början av juni. Kan tillägga att vi aldrig fått ett plus på en grav-sticka. Vore helt overkligt att få se ett plus! Hoppas såklart innerligt på att det kommer ske i år, helst i juni :)


    Hej! Jag fick också totalfrys i slutet på februari. Har hunnit med ett FET som tyvärr inte tog sig. Imorgon är de dags för nästa försök! Gör du FET i naturlig eller stimulerad cykel? 
  • Hoppet19
    Barnlängtan31år skrev 2019-05-20 18:53:55 följande:
    Spännande! Håller tummarna för att det ska lyckas denna gång! Eller ja, spännande kanske är fel ord, mer nervöst kanske :)

    Jag ska göra det i naturlig cykel. Du då?
    Ja nervösa dagar framöver.. Försöka ta det lugnt och må så bra man kan för att få så goda förutsättningar som möjligt... Och hoppas och misstro fram och tillbaka!
    Det tror jag blir jättebra, känns som att ju mer naturligt som möjligt är bäst!
    Jag har väldigt oregelbundna och långa cykler, de misstänker PCOS så det är jättesvårt för mig att hitta äl (om jag ens har någon) så jag får stimulera fram en slemhinna..
  • Hoppet19
    Mudcakemonster skrev 2019-05-20 20:42:06 följande:
    Ja men så är det ju! Ett ägg behövs :) jag fått mitt insatt i onsdags. Så jag är på ruvardag 7 :)
    wow vad kul! Hur känns det? :)
  • Hoppet19
    Mudcakemonster skrev 2019-05-20 21:41:45 följande:
    Det känns så himla konstigt. Har ju alla symptom mn kan ha! Hahhaa! :) har väldigt svullen mage så jag set typ gravid ut och ömmar i brösten och magen. Spännande tider, men det går såååå långsamt. Testade svagt plus men är rädd att det är ägglossningssprutan spökar. (Tog den 10dagar sedan)
    Har du lutinus också? Hoppas verkligen du får plus, när har du testdag då? :)
  • Hoppet19
    zey skrev 2019-05-22 08:30:10 följande:
    Okej, tog ett nytt test nu på morgonen. Inbillar jag mig eller är det ett svagt sträck där????
    Wow Grattis!! Vilken rd var det och va de 2 eller 5 dagars? Så kul!
  • Hoppet19
    Mudcakemonster skrev 2019-05-21 21:50:37 följande:
    Jo jag tar ?terolut? också. Har testdag den 28de! Såååå länge än. Man skulle vänta 14dagar. Men har ont i svanken redan nu och tror att alla mina sumptom kommer från gulkroppshormonet. Är lite negativ i sinnet just mu och ser inget hopp, vet ej varför det känns så. Man är väl lite för rädd för att hoppas.
    känner ingen deppen, jag är på RD 1 och de känns bara bläh.. När jag egentlligen ska vara glad och peppad. 
    Men att du har ont i svanken känns ju som ett gott tecken! Hade inga känningar/ värk alls förra gången och de va neg, så jag skulle se de positivt om jag kände något! Kämpa på! :) 
  • Hoppet19
    zey skrev 2019-05-22 20:08:17 följande:
    Det var ett 5 dagars, plussade svagt på RD 10 men idag (RD11) syntes plusset lite mera :)!
    men vad häftigt! :D
    Jag tänkte också testa rd 11 för jag ska på bröllop då, tänkte om jag lika gärna kunde dricka då för om det är negativt då så kanske de är negativt tänker jag? Fast inte testdag förens typ 7/6... 
  • Hoppet19

    Ruvardag 3. Känner ingenting. Ömma bröst pga lutinus, så de kan jag ju inte gå på..
    Glömmer bort det till och från, och de är skönt! Är jäkligt deppig och energilös. 
    Kämpa på alla! 

  • Hoppet19
    Mudcakemonster skrev 2019-05-26 11:29:39 följande:

    Testade negativt med cb digital idag på rd12... Är det helt kört nu?


    Tänker att de inte är kört förens testdag! Och sålänge mensen håller sig borta är de ju bra!! 
  • Hoppet19
    Denstarke skrev 2019-05-26 15:33:38 följande:
    Kunde inte hålla oss, testade imorse med ett vanligt test. Alltså inget ?testa tidigt test?. Det gav inget utslag alls, inte minsta lilla tillstymmelse. Jag vet om att det kanske inte betyder att jag inte är gravid, men denna dagen har varit en bergochdalbana, och jag har mest befunnit mig i dalen :/

    Har nu beställt ?testa tidigt tester? som jag ska prova på fredag eller lördag tänkte jag :)

    Läget med dig?
    Du är väl bara på  rd 6? Är inte de tidigt tror du? Jag är rd 5 med en 5dagars, skulle inte våga testa såhär tidigt... 
    Hoppas du får annat svar nästa gång!
  • Hoppet19
    Denstarke skrev 2019-05-26 20:21:05 följande:
    Korrekt. Det var för tidigt för att testa. Står i en tabell jag läst att man tidigast kan testa två veckor efter ÄL. Men man går ju lite på nålar, men jag kan säga att det hjälper inte nerverna att få ett negativt test... men men... hur känns det för dig på RD5?
    Nej förstår det! Ja RD 6 idag, och har varit lite negativ senaste dagarna men idag kändes de lite bättre... vet inte. Vill inte jinxa! Hade som stickningar i brösten- jättekonstig känsla aldrig haft de förr.
    Men jag är glad så länge de bruna flytningarna håller sig borta! Minns inte vilken dag de kom förra gången men kanske RD 10 typ... 
  • Hoppet19
    LLW skrev 2019-05-27 16:21:20 följande:
    Har plock på onsdag! Är nervös och stressad.. egentligen hade plocket passat bäst på torsdag om man ska se till mina tidigare behandlingar, men då har dom ju stängt. Och på fredag kunde jag inte sövas (vill alltid göra plocket sövd då jag får så ont av ultraljud, spolning etc) så det fick bli på onsdag. Egentligen lite tidigt. Känns inget bra..

    Dessutom kom jag nyss på att vi inte fick med oss något provrör för mannen! Inte heller nån info om när han ska ha utlösning sista gången innan plocket.. fan. Och nu går det inte ringa till dem såklart.

    Vad har dom sagt till er ang när sista utlösningen ska vara? Minns inte hur vi gjort sist.. :/
    Dom hade ändrat från att ha önskat uppehåll på typ 5 dagar till att han gärna skulle ha utlösning absolut så nära inpå som möjligt. Så han hade den kvällen innan. Dock blev de icsi då, så kanske va provet inte så bra? Till spermietestet skulle han spara typ 5 dagar å då såg de så himla bra ut.... 
  • Hoppet19
    Mudcakemonster skrev 2019-05-27 17:56:49 följande:

    Jahapp. Då kom mensen dag 12. Skit också.


    Nee, fy fan va jäkla skittråkigt! Ta hand om dig!
  • Hoppet19

    Negativt test igår RD 9, negativt test imorse RD 10 (FET m blastocyst). RFSu testa tidigt. Hade ändå lite hopp den här gången - även fast jag egentligen inte hade några symtom så trodde jag att kanske var det vår tur... 

    Andra misslyckande försöket, är jag en av dom som går igenom 10 ivfförsök innan plusset? Nu har vi 6 kvar i frysen. Kliniken stänger 28/6, frågan är om jag verkligen hinner en sista insättning, då är det på håret... Jäkla skit allting! 

  • Hoppet19
    Barnlängtan31år skrev 2019-06-10 07:18:40 följande:

    Hej på er!

    Hur går det för er?

    Jag har testat positivt :) Är gravid för första gången i hela mitt liv jag! Känns så stort. Vet att det är väldigt tidigt, men så här långt har vi aldrig kommit. Nu börjar såklart en annan oro. Men ska försöka njuta idag av detta :)

    Plussade redan igår RD 6, men väääääldigt svagt. Syns väldigt dåligt på bild.

    Tog digitalt inatt vid kl 02 :)

    Håller tummarna för er också!!


    Wow Grattis!!! Har inte varit inne på länge men kände att jag ville in och se hur det går för alla, och blev så glad när jag såg att du plussat :) Är också 31 och har aldrig varit gravid, längtar så! 
  • Hoppet19
    LLW skrev 2019-06-13 16:40:09 följande:
    Det här. Trodde aldrig jag skulle få se detta. Oavsett hur det här går nu så är jag SÅ glad att få ha upplevt detta.

    Väntar på att mannen ska komma nu så jag får överraska. Skakar i hela kroppen! Herregud
    Alltså Wowow du har också plussat!! SÅ KUL! Grattis! Jag får hopp av att se er som kämpat och inte trott på det ändå till slut får plus, så himla roligt! Trombonen alltså, undra om man ska prova något sånt! 

    Lycka till när du ska berätta för mannen din! 
  • Hoppet19
    mmichaela skrev 2019-06-12 09:41:40 följande:

    Oj, vet inte vad som hände men min text blev vit, jag försöker igen: 


    Hej!

    Jag och min kille har precis påbörjat vår första IVF på Livio Kungsholmen i Stockholm, är det någon mer här inne som gör där eller i Stockholm?

    Jag har läst nästan allt ni skrivit här i denna tråden och tycker det är så otroligt att ni delar med er och känner nu att jag själv också behöver dela för att bidra till andras fördel. Jag upplever att folk i allmänhet talar illa om familjeliv som forum men jag kan inte tänka mig något bättre än att få läsa om andras faktiska upplevelser. 

    Vi är inne på vår åttonde behandlingsdag och var på ultraljud igår. 6 respektive 2 äggblåsor som såg fina ut, ska tillbaka på fredag för ultraljud och förmodligen äggplock på måndag. Ska bli så spännande men jag är nervös. Ni som gjort äggplock innan, gör det ont? Jag läste att man kan få lugnande innan, tog ni det?

    Ölandstoka - Ska ni försöka igen? 


     


    Spännande att få börja! Har ni försökt länge? Jag har läst familjeliv länge i och med det här men kände tillslut att jag skulle skaffa ett konto för att dela med mig och kunna få stöd i andra som går igenom liknande. 

    Mitt äggplock gick jättebra, fick midazolam mixtur (lugnande som man dricker) och alvedon innan, sen får man rapifen under själva plocket som är som ett snabbverkande morfin som verkar för stunden men går ur kroppen fort (snabbt och kort rus) Tyckte det funkade superbra! Det var bara att säga till så gav sköterskan mer :) 
  • Hoppet19
    Ölandstoka skrev 2019-06-12 08:50:41 följande:
    Det är kört, mensen kom redan nu. Hoppas det går bättre för dig.
    Skit också. Det suger, sörj och samla kraft för nästa försök. Blir det paus i sommar? 
Svar på tråden IVF maj 2019