• Söderlund

    IVF maj 2019

    Hej alla!

    Vi håller på med vår första IVF just nu. Var på första ultraljudet igår på dag 6, hade 4 blåsor på höger äggstock och 6-7 på vänster. Dock var bara 2 av dem större än 10 mm vilket tydligen är vad som räknas ???? Så jag fick höja dosen lite från igår, från 200 till 225 enheter Bemfola. Hoppas att de andra ska komma ikapp!! Nytt ultraljud måndag.

    Mår ganska bra fysiskt och har inga problem med sprutorna, däremot är jag lite av ett nervvrak psykiskt, den här processen har tagit så hårt på mig ????

  • Söderlund
    Barnlängtan31år skrev 2019-05-24 13:39:14 följande:

    Är ju ganska tidigt fortfarande, så det finns ju goda chanser till tillräckligt stora folliklar.

    Ja, det är en tuff process detta. Hoppas ultraljudet på måndag går bra!


    Ja jag hoppas det! Preliminärt äggplock onsdag till veckan men jag har fått utskrivet några fler sprutor så det kanske förskjuts någon dag.. hur går det för dig?
  • Söderlund
    Ölandstoka skrev 2019-05-27 14:22:25 följande:

    Vul idag såg bra ut, plock på torsdag. Så nervig!

    Någon mer med plock snart? :)


    Vad är ett bra resultat egentligen? Hur många? Hur stora?

    På mitt första Ultraljud i torsdags hade jag typ 10 blåsor på gång, 4 på höger sida. Men idag var det bara 2 på höger sida, de andra hade tillbakabildats, men hade typ 7 på vänster istället. Lite varierande storlek, men från 12 till 17 mm. Ska stimulera 2 dagar till, och planerat äggplock fredag. Är så vansinnigt nervös för resultatet...
  • Söderlund
    LLW skrev 2019-05-27 16:21:20 följande:

    Vad har dom sagt till er ang när sista utlösningen ska vara? Minns inte hur vi gjort sist.. :/


    Vi har äggplock fredag, till oss sa dom antingen tisdag eller onsdag, att det inte spelade någon roll så 2-3 dagar före..
  • Söderlund

    Nu är vi hemma efter äggplocket. Gick sååå mycket bättre än vad trodde, var så galet nervös och situationen kändes så surrealistisk. Fick både lugnande och morfin, ja och lokalbedövning då. Den gjorde vansinnigt ont! Höll på att krypa upp ur stolen... Men sen gick själva plocket jättebra, vi fick ut 9 ägg! ???? Glad över att det blev så pass många men känns som att det är många steg kvar än innan man vet någonting nytt i den här resan...

  • Söderlund
    Ölandstoka skrev 2019-05-31 09:32:16 följande:

    De ringde nyss. Av sju ägg blev tre befruktade, så återföring imorgon. Tror inte att det hade spelat någon roll hur många som blev befruktade, har ändå varit helt inställd på ett till mig och inget till frysen. Så jag är inte ett dugg besviken men ledsen över att jag liksom inte tror på detta. Har jättesvårt att tro att det skulle kunna leda till en graviditet. Längtar jättemycket efter att få ruva och låtsas lite men räknar med att mensen kommer.

    Är det någon som har något tips på hur jag kan vända situationen? Jag skulle så gärna vilja tro på min kropp och de här tre äggen men det går inte..


    Har tyvärr inget tips men ville bara skriva och säga att du är inte ensam om att tänka så. Jag tror på vetenskapen och den statistik som finns kring IVF, jag vill och jag önskar inget annat i hela mitt liv att det här ska fungera för oss och att vi ska lyckas, men jag tror inte heller att det kommer att gå... Jag har haft den känslan under hela barnlösheten (vi började försöka september -17) och jag kan inte förklara den, men så känns det.
  • Söderlund
    Ölandstoka skrev 2019-05-31 20:38:28 följande:

    Vad skönt att plocket gick bra! Hoppas att det blir många befruktade :) Vet du när det blir insättning?

    Visst är det konstigt att tänka så, att det aldrig kommer att funka. Kanske en försvarsmekanism. Blir lite konstigt här hemma då mannen är helt säker på att det kommer att gå vägen medan jag redan nu planerar och förbereder mig på mens. Ska på barnkalas om två veckor och har ångest redan nu inför att ha mens efter en misslyckad ivf då..

    Vi får rycka upp oss och försöka njuta av att ruva när det kommer! Så nära har jag nog aldrig varit förr, det ska bli mysigt :)


    Vi är med i Time-laps studien, alltså att de ska kolla utvecklingen med en kamera/film istället för att plocka ut dem ur odlingsskåpet. Men det är under förutsättningen att 5 eller fler blir befruktade. Blir det så har vi fått en tid på onsdag kl 13, skulle det däremot bli färre än 5 befruktade ringer de i helgen och då blir det mer troligt insättning måndag på dag 3 istället. Nervöst!

    Det är helkonstigt! Maken tycker att det är frustrerande för han tror också att det kommer att gå, men jag kan som sagt inte förklara det annat än min känsla som jag har haft hela tiden... Jag kommer att behöva jobba mycket med mental träning, att njuta här och nu om vi lyckas. Vi blev spontant gravida i februari men fick missfall i mars i vecka 8, efter att vi hade få se plutten och ett hjärta slå... Det har tagit hårt på mig. Förut längtade jag efter att få uppleva en graviditet, nu vill jag mest att vi ska komma ut på andra sidan med en bebis. Så ja... Njuta här och nu var det ja :)
  • Söderlund

    Hela helgen har jag fått världens klump i magen så fort telefonen ringt. Och idag ringde dom från kliniken... Var tvungen att stålsätta mig innan jag svarade, jag tänkte så klart att nu var det helt kört. Men så fick jag prata med en jättegullig tjej som var så positiv så! Av 9 ägg var 8 mogna, och av dom 8 har 4 blivit befruktade och delat sig fint! Kravet för studien var ju 5 befruktade, så hon ringde för att ändra tid för återförande till imorgon. Blev sååå glad och peppad!!

  • Söderlund
    Najo skrev 2019-06-04 07:54:18 följande:

    Känner mig så himla negativ och jätteledsen, på vippen att börja gråta hela tiden. Kändes så himla bra i fredags med 4 fina embryon (av totalt 4 befruktade) med maxscore precis innan insättning. När jag fick veta att 2 av de 2 slutat dela på sig och endast en blev en blasto in i frysen. Jag kände ju i fredags att det nästan bar orimligt bra men ändå slappnade jag av lite och tänkte att ju några då borde hamna i frysen. Jag vet att jag borde vara glad över ett i frysen. Man kastas mellan hopp och förtvivlan under den här väldigt påfrestande processen. Först ska det bli ett antal folliklar, sedan ägg i helst alla folliklar, sedan ska helst många vara mogna, sen ska så många som möjligt befruktas, sen ska de dela sig. Den faller ju som käglor på vägen!! Jag känner bara att chansen att just embrypt i min mage ska utvecklas minskade lavinartat när 2 av de 4 med samma score gav upp... För övrigt fick jag rn del symptom 2 dagar efter jag fick rm bladto i mars som gav grav (men MA i v7) och jag känner mig jättestressad över att jag inte känner ett smack av det. Borde i sånt fall komma i morgon. Jag fick då enorma mångder vattniga flytningar som kom ut när jag ställde mig upp på morgonen. Inte en tillstymmelse till det än. Samtidigt kanske svårt att jämföra eftersom det försöket vqr ostimulerat FET och nu en IVF. Ursäkta mina negativa tankar, men ibland känns det tröstlöst.


    Vill bara säga att du är inte ensam. Vi satte in ett 8-celligt tredagarsembryo i toppskick igår för första gången. Jag brukar känna allt, tänka allt. Och jag trodde verkligen att jag skulle bli, exalterad (?) såhär efter återföringen, att jag skulle vara glad och förväntansfull och nervös som jag brukar vara. Men sen vi åkte hem igår och nu även idag - jag känner ingenting. Jag känner mig helt tom. Snarare matt. Och som att jag för en gångs skull inte orkar tänka på det. Det finns ingenting vi kan göra för att påverka det. Och ska jag vara ärlig så tror jag inte att det kommer fungera. Kanske är därför...
  • Söderlund
    Ölandstoka skrev 2019-06-04 14:54:54 följande:

    Vi är några som verkar dra åt det pessimistiska hållet :S Visst önskar jag att jag kunde få känna tilltro, fantisera om hur det kommer att bli att plussa och vara gravid.. Bara få tro att det kommer att gå någon gång över huvud taget skulle vara fantastiskt. Men det går inte. För min del handlar det nog om att jag undviker att göra mig sårbar, jag vågar inte hoppas eftersom fallet blir så smärtsamt då. Men jag tror inte att det har något med verkligheten eller biologi att göra. Det jag menar är att även om vi känner oss nere så tror jag inte att det har något att göra med hur det faktiskt står till inne i magen.


    Håller verkligen med dig. Det är klart att jag medveten om att mina tankar som är fyllda av oro eller att man tänker att det inte kommer att gå inte är positiva. Men herregud så många som skulle varit gravida vid det här laget om man bara tänkte positivt! Nej, jag tänker precis som dig. Det är klart att det är bättre för oss psykiskt om man kan tänka positivt, men att man inte gör det har ingenting att göra med utfallet. Det här precis som du är inne på att göra med sårbarhet och hur man hanterar svåra saker.

    Jag blev ju gravid i januari, vårt 20:e försök (fick missfall sen i vecka 8). Efter 4 ägglossningsstimuleringar utan resultat blev det beslutat att vi skulle gå vidare till IVF. Så den cykeln var helt naturlig utan stimulering. Klart jag fick höra att det var för att vi slappnade av inför IVF:en... Bullshit! Då hade vi blivit gravida de första 8 månaderna när allt bara var kul än så länge.

    Nej, pratade med läkaren på ivf-kliniken igår, han sa att det är ganska vanligt att man ser en fördröjning på behandlingen av ägglossning stimuleringen, så det berodde nog på den ändå.
Svar på tråden IVF maj 2019