• Najo

    IVF maj 2019

    Hoppar in i denna tråd..

    Har gjort 2 ivf, 2008 och 2014. Blev gravid direkt på båda, 2 dagars odling. Första blev det bara ett embryo (blev min dotter) och 2014 (blev min son) blev det 2 till frysen också. I våras gjorde vi FET på de två blastocysterna i frysen. Den första blev en graviditet men slutade i MA v7 (hinnsäck utan foster) och det andra klarade inte tiningen.

    Har varit totalknäckt under april, då detta eg var vår "sista" chans. Men min läkare på CvL gick med på en ny IVF trots min ålder, 44 år (född 75). Har nu genomgått korta protokollet med en rätt hög dos Menopur. Vid första VUL såg det sådär ut kanske 5 äggblåsor som skulle kunna mogna. Man höjde då dosen och vid andra VUL hade det växt till sig så det såg ut som att de fem faktiskt kunde bli ngt. Idag var det äggplock och jag har varit mkt nervös. I min ålder kan man inte räkna med att få ut ägg ur alla blåsor. Men det gick så bra det kunde..de fick ut 7 ägg vilket de säger är bra för min ålder.

    Nu är jag nervös inför morgondagen då de ska ringa och berätta hur många som blivit befruktade. Min dröm är att det blir återföring på fredag.

  • Najo
    Barnlängtan31år skrev 2019-05-29 17:48:51 följande:

    Lycka till!!


    Tack! Och lycks till med ditt kommande FET!
  • Najo
    Barnlängtan31år skrev 2019-05-29 17:48:51 följande:

    Lycka till!!


    Tack! Och lycks till med ditt kommande FET!
  • Najo

    I går var det äggplock, av 8 folliklar blev det 7st ägg, och i morse ringde kliniken och berättade att 6 av 7 var tillräckligt mogna för befruktning och av de sex har 4 st blivit befruktade ( ISCI). I morgon planerat återförande på EM...

  • Najo
    LLW skrev 2019-05-30 14:43:38 följande:

    Åh vad skönt att du hade en bra upplevelse! Personalen är så himla viktig när man är i en sån svår och utsatt position. Mina var också väldigt gulliga och omhändertagande :)

    Blir det återföring på lördag då om dom inte ringer och säger att dom vill odla till blastocyst?

    Mig har dom inte ringt än.. det är så jäkla tufft för psyket att vänta på telefonsamtal såhär. Dom skulle ringa på förmiddagen om fler än fem blivit befruktade och dom ville odla till 5-dagars, och på eftermiddagen om inget klarat sig. Så nu vågar jag knappt hålla i telefonen för är så rädd att dom ska ringa, som dom gjorde vid första försöket..


    Förstår helt. Totalt limbo att vänta på den där tel. Mig ringde de tidigare än jag trodde. Finns ju ff en risk att det inte blir ngt om de befruktade äggen inte tar sig..
  • Najo
    Ölandstoka skrev 2019-05-30 15:48:28 följande:

    De kommer att ringa imorgon oavsett för att berätta hur det blir, det är lite skönt att veta. Förstår att det är jobbigt att vänta på "domen". Har du hört något än?

    Blir fem eller fler befruktade så blir det (förhoppningsvis) insättning på tisdag, är det färre så blir det på lördag. Vet att en blastocyst är starkare och typ bättre men samtidigt vill jag sätta in redan på lördag för att jag är rädd att alla ska avstanna. Fast gör de det skulle de förmodligen göra det i livmodern också. Är många tankar nu, alla är inte helt rimliga :P


    Jag fick 4 befruktade igår. Bägge ggr jag fått barn var det färskförsök odling dag 2 (2 barn på 2 ivfer). När jag i våras skulle försöka på 2 frysta blastos från ivfv2 gick det inte. 1 MA och det andra klarade inte tining. Så jag grinar inte läpp inför i morgon. Fördelen med blasto är dock kortare ruvning. Ruvningstiden är ju jobbig psykiskt så på så sätt är det tufft att ruva 16 dgr.
  • Najo
    Ölandstoka skrev 2019-05-30 18:32:40 följande:

    Jo jag vet faktiskt inte vad statistiken säger om tvådagars vs femdagars, för min del är det mest alla konstiga tankar och idéer jag har för mig själv :P

    Nu är det här min första ivf men jag tänker att det är jobbigare psykiskt att vänta på insättning och inte veta om äggen kommer att fortsätta dela sig tills dess. Vill bara ha ett embryo i mig typ nu! :)


    Det man ska ha i åtanke (tror jag) är att oavsett om ett specifikt embryo odlas 2 el 5 dgr är dess öde förutbestämt. Jag har glidit på en räkmacka i ivf sammanhang (säger min läkare) då samtliga insätttningar lett till graviditet, dock det sista MA. Det blev en rejäl käftsmäll kan jag lova när jag blev gravid i nu i mars 44 år gammal med min 4 år gamla blasto och när jag var på UL fanns inget levande foster. Denna händelse har helt ändrat min inställning. Inser vilken tur jag haft som fått mina barn. Det är ett lotteri! Denna gång har vi fått en dålig prognos pga min ålder men sett till antalet befruktade ägg är det lika många nu som 2014 och bättre än 2008. Men nu hänger väl det på kvaliteten antar jag... inget talar för att det är särskilt troligt att jag har 4 fina embryon som 44 åring. Men så kul det vore att detta går vägen... och trotsa alla sveriges ivf kliniker som inte släpper in en om man är 42 fyllda.
  • Najo
    Barnlängtan31år skrev 2019-05-30 18:03:51 följande:

    Skönt att 4 st blev befruktade :) Stort lycka till imorgon!


    Tack snälla. Ska åka dit med min 3åring. De har lovat att vara med honom de 10 min det tar att återföra. Visst hade det varit smidigare utan barn men nu är det ledigt på dagis och har ingen backup.
  • Najo

    Hej,

    Nu har jag fått ett befruktat.ägg återfört. Samtliga 4 är fullpoängare 10, 10, 10, 9. De två barn jag fått var på 7.5 resp 8.5. Nu gäller det att ändå ha rimliga förväntningar... äggen är ju ändå ån en 44 åring! 3 av 4 var 4 celliga och ett femcelligt

  • Najo
    LLW skrev 2019-05-31 23:04:12 följande:

    Då fick du ungefär samma resultat som mig. Av 7 ägg var 4 mogna men endast ett delade sig som det skulle efter icsi, så det fick jag tillbaka igen. Hoppas flera av dina klarar sig!!

    Det var det sista av våra landstingsfinansierade försök..

    Jag känner precis som dig. Hopplöshet. Hur skulle det här någonsin kunna leda till ett plus? Det här är fjärde ruvningsförsöket för mig, har lärt mig att distraktion är det enda som funkar. Blir så lätt att man spenderar timmar med att googla symptom och överanalysera om man har för mycket tid.


    Hoppas det tar sig för dig! Jag satte också in i går. När har du testdag? Jag har 16/6. Ser på din profil att du är 49. Men du har lyckats få till en behandlingsserie ändå? Bara nyfiken:)
Svar på tråden IVF maj 2019