• Pope Joan II

    Han åker utomlands om två veckor, är borta 8 nätter, och skiter fullständigt i oss här hemma...

    Jag tycker att det låter som något du verkligen borde unna honom. 

  • Pope Joan II
    Anonym (Sambo) skrev 2019-05-14 19:19:07 följande:

    Ska försöka svara på allt.

    Jag förstår att han vill ha semester. Vännerna som åker är singlar, pensionerade och gör sådana här resor 4-5 ggr om året. De kan sticka iväg, har bara sig själva att tänka på. Men VI är en familj. Då tycker jag inte att man kan avsäga sig allt och bara dra.

    Han borde diskuterat det, att vi, tog beslutet tillsammans.

    Vi bor ute på landet, så sonen måste köras till kompisar eller så kommer de hit, vilket gör att jag inte kan slappna av då jag behöver ha lite koll på undommarna också.

    Jag vet att vi kommer överleva veckan när han är borta, har bara panik för hur det ska gå till. Jag och sonen bråkar konstant, lilltonåring

    Mina släktingar är döda, och hans mamma sitter i rullstol, inte så kul för sonen att vara där...

    Och sonen behöver inte åka på aktiviteterna, är bara synd att sambons semester ska gå ut över sonen. Men det är väl inte hela världen en vecka... Jag som är sur över att han inte tänkt på det...


    Du verkar vara en hyfsat stor egoist.
  • Pope Joan II
    Anonym (Präktighet) skrev 2019-05-15 09:41:29 följande:

    Förstår dig och att du är sjuk, sonen och du får hitta på saker efter din ork - kanske baka ihop och ta en fika, titta på film osv. Men tycker definitivt att din man skulle pratat med dig. Spelar ingen roll om han är 60 år eller 30 år, han har ju ett ansvar för er familj.

    Kanske något företag kan köra ut med mat så ni kan handla via nätet? Alternativt så får du fylla upp frys och skafferi innan, tänk till lite redan nu när du skriver inköpslistan, även om det är svårt att fixa färskvaror just nu, men mycket går ju att frysa in i alla fall!

    Satsa, i samråd med sonen, på enkel mat, du har fått en del toppentips här innan från bra inlägg. Andra tips är ju att se till att när ni redan nu lagar mat ser till att slänga ner lite mer så det blir ett par matlådor i frysen. Färdiga rätter från affären är också en helt okej lösning när det behövs - bunkra upp! 

    Sonen kanske kan lära sig någon enklare matlagning? Allt från pulversoppa eller värma burksoppa till att steka ett par pannkakor eller köttbullar och makaroner? 

    Varma mackor kan man också göra ganska matiga om inspirationen tryter. 

    Som någon annan skrev - lär även sonen fixa någon enstaka tvättmaskin och att hänga upp tvätten/torktumla. 

    Och buffébåten - har du någon bra vän du kan bjuda med istället, som kanske också kan köra dit er? Prata med din vän i så fall, fråga om den personen kanske kan hjälpa till om du behöver under veckan med nåt som som ett stort tack så bjuder ni på buffébåten (och då är middagen klar där med! )

    Kan vara så att denna veckan med sonen är precis det som ni två behöver? Ibland är det lättare att få med barnen i samma riktning som man själv vill när det inte finns någon mer där som kan svara tvärtemot.

    Hoppas du får en bra vecka med sonen ändå, och nästa gång är det förhoppningsvis du som hittar orken att dra iväg en vecka med hänvisning till att sambon drog i väg nu. 


    Han verkar ta ett väldigt stort ansvar för familjen, då kan man ju tycka att det bör ingå lite rörelsefrihet också. 

    Angående båtresan så förstår jag saken som att den inte är bokad utan att ts bara betalat för en buffémiddag på en sådan. När så mannen frågade om om de hade något speciellt inplanerat den vecka som hans vänner skulle resa tyckte ts att bufféätandet på båt borde äga rum precis exakt då. Så förstår jag saken, men jag kan givetvis ha missuppfattat.

    "Han fick en buffemiddag på båt av mig och sonen som vi pratade om att ta runt den helgen."
  • Pope Joan II
    Anonym (ehhhhhhhhhhhh) skrev 2019-05-15 17:27:26 följande:

    Ts är sjukskriven, hon har varit helt ok med att mannen har åkt innan när dom pratat och planerat in det så att det fungerar för båda
    Mannen kör över ts och bokar ändå, beter sig som ett barn och hotar lägga på luren och blocka henne

    Ingenstans står det att mannen får göra allt, det står bara att hon inte orkar allt själv vilket inte är så konstigt då hon är sjukskriven han har dessutom fått åka bort själv innan men då har dom planerat det tillsammans.

    Ändå får dessa curlande mammor här på FL det till att mannen tydligen gör allt hemma(???) och att den stackars gubben behöver få vila då han utför 'assistansarbetet' och gud vet vad och han måste få åka bort på semester för stackars stackars han har det så svårt.

    Hur skulle denna man klara sig om ts inte fanns?
    Har ni tänkt på det ni som curlar ts man?

    J*vla daltande med vuxna män som ska få bete sig som barn och där allt är kvinnans fel.
    I ett normalt förhållande planerar man tillsammans när man har barn oavsett om den ena är sjuk eller inte, man drar inte bara iväg 2 veckor


    Två veckor? Han ska vara borta åtta nätter står det.
Svar på tråden Han åker utomlands om två veckor, är borta 8 nätter, och skiter fullständigt i oss här hemma...