Forum Preventivmedel - Planerar barn
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • 31+ barnlängtan med oro

  Tis 14 maj 19:01 Läst 0 gånger Totalt 2 svar
  Tis 14 maj 19:01

  31 år gammal, med en hel del tragisk historia där jag som ung var väldigt fertil och fick göra abort mer än en gång. Det var även mot min vilja pga manen jag levde med då misshandlade och hota mig. Jag kan se idag att barnen som jag aldrig fick, slapp misären och även om jag ville ha barnen (tvilingar) så fick jag se bortom min vilja och tänka på villken värld jag födde dem till. Med tanke på fadern. Jag viste att den historian inte skulle sluta väll. Men skrämer mig då jag ibland undrat om det kommer straffa sig. Är inte speciellt religös men tänker att saker kan slå tillbacka på en. Då jag gjorde abort.

  Gåt på preventivmedel p stav sedan jag gjorde aborten som var 2011.

  Jag fick cellförändringar för några år sedan har gjort con 2 gånger. En på kvinnokliniken sa att det kunde bli svårt för mig att få barn då jag blir trängre i livmdertapen. Villket lät kånstigt jag hade aldrig haft problem förut. (Frågade en annan barnmorska om det hon sa att hon aldrig hört något liknande.)

  5 månader har gått sedan p- staven åkte ut och jag vågade längta och dröma om en familj med rätt kille och längtar så det bubblar i mig.

  Farhågor ;

  ålder ska påverka

  Preventivmedel siter i allt för länge? Någon som gått på pstav i ca 8 år när blev mensen regelbunden?

  Con någon som gjort 2 stycken fåt problem med behålla barnet ? Fött för tidigt? Alternativt svårt bli gravid efter con?

  Jag är ny här och vill ta hjälp av samkönade proffs på denna sidan.

  Mvh

 • Ons 15 maj 09:48 #1

  Kan inte svara på allt men en liten del.

  Jag hade p-stav i 5 år, har ätit p-piller i 2.5 år. Mensen har kommit igång inom 1 månad vid bägge p-medlen. Jag har inte haft svårt att bli gravid. Fyller 31år om en månad och på loppet av 2 år har jag vart gravid 4 gånger.

  Första var för 2år sedan. Tyvärrr föddes vår prins för tidigt och han klarade sig inte.

  Andra gången var 2.5 månad efter jag födde vår son. Tyvärr somnade hon in i magen i v.25 för snart 1 år sedan. Fick ett tidigt missfall i februari och är nu gravid igen. Så jag har lätt till att bli gravid men jag stöter tyvärr på hinder längs vägen.

  Jag har försvagad livmoderhals pga att jag har hjärtformad livmoder så jag får cerklage under graviditet efter v.14.

  Jag känner en hel del som har gjort konesiring och majoriteten av kvinnorna får cerklage och blir sjukskrivna. En del får inte det. Det är väldigt olika och beror mycket på vilken läkare du får helt enkelt. De flesta av kvinnorna har inte haft problem med att bli gravida och har dom det så beror det inte på grund av konisering utan andra saker.

  Hoppas svaren hjälpte dig lite

 • Ons 15 maj 11:34 #2

  Tack Ebo88 för ditt svar och även för du dela med dig av dina erfarenheter. Beklagar sorgen!

  Jag håller tummar och tår för att hindrena nu ska avta för dig.

  Jag ska teata mig i helgen för att se om jag får se ett +,

  Mvh

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll