Inlägg från: Anonym (2 barn) |Visa alla inlägg
  • Anonym (2 barn)

    I vilken vecka berättade ni för närmsta familjen?

    Vi berättade tidigt båda gångerna, ca v 6-7. Drack inte vin till middagen (vi brukar ha söndagsmiddagar varje månad), och då var det uppenbart. Att bara tacka nej skulle vara för genomskinligt, det avviker ju från mönstret. Vi har aldrig outat på Facebook eller något, utan vi har berättat vartefter. Jag har riskfyllt jobb, så jobbet fick också veta tidigt.

  • Anonym (2 barn)
    oshark skrev 2019-05-15 13:17:02 följande:

    Jag plussade hemma hos min mamma så hon fick förstås veta direkt. Berättade för mitt syskon v 5 och min man för sin mamma i v 6. Sen för min bästa vän nu i v 9. Resten får vänta tills v 11-12. Första graviditeten. Har sett ett hjärta picka hos gyn redan dock, vilket gör att jag känner mig mer bekväm med att börja berätta för folk.


    Varför ska du vänta till v 11-12 då? Det är ju ingen skillnad att berätta nu än i v 12 om du redan varit på UL. Inget magiskt händer efter v 12. :)
  • Anonym (2 barn)
    oshark skrev 2019-05-16 08:45:52 följande:
    Nja magiskt och magiskt, men missfallsrisken sjunker ju ännu mer. Har man sett hjärtat slå i v 7-8 går missfallsrisken ner till under 5 %. Efter v 12 går den ner till under 1 %. Risken för missfall är ju redan väldigt liten, men jag känner att jag bara vill att de som verkligen kommer vara ett stöd om det händer nåt ska veta nu. Sen vill jag också berätta för resterande familj när vi ses och inte över telefon, så då kommer det naturligt te sig till v 11-12 och senare iaf.
    Jo, men missfallsrisken sjunker ju gradvis hela tiden. Varifrån kommer dina procentsiffror? Det har ju hänt många ggr att personer gjort UL i v 8, och sedan kommit till v 15 och får missfall, men att de berättat i v 12. Då hade ju berättandet inte spelat någon roll om just denna person ändå inte märkte att fostret dog någonstans däremellan. Att berätta i v 12 för folk, man vet ju inte där och då om det lever. Jag kanske har en krass syn på det här efter jobb på gynakuten... 
Svar på tråden I vilken vecka berättade ni för närmsta familjen?