Inlägg från: Anonym (Håller med ts) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Håller med ts)

    Är det verkligen så jävla jobbigt att ha barn?

    Jag har ett barn som jag och min man/hans pappa älskar över allt annat. Han är absolut inte jobbig. Jag väljer att prioritera honom och har anpassat livet efter honom (vi båda föräldrar har gjort det).

    Det är det finaste som hänt mig att bli mamma.

    Jag är också ofta trött och det är naturligt och värt det.

    Jag var med i en mammagrupp som var väldigt negativ, dom gnällde redan när barnen var 1 månad över hur mycket dom längtade tillbaka till jobbet och hur dom inte skulle öööverleeeeva utan varandra i gruppen.

    Jag älskade att vara mammaledig med bebis så slutade gå på träffarna eftersom jag inte kunde relatera till deras gnäll.

    Jag har levt ett rikt och omväxlande liv innan vi fick barn, bott i 4 olika länder, studerat, arbetat runtom i Sverige och utomlands, haft många äventyr och hunnit med en massa utekvällar under typ 17 år tidigare.

    Har inte alls något emot att skippa utekvällar, resor, sovmorgnar och att jobba (jag har jobbat så mycket innan, hade inte ens haft semester innan jag blev gravid utan jobbat eller studerat året om alltid).

    Ja, det handlar om inställning. Föräldrar som gnäller och blir irriterade har inställningen att barnen ska klämmas in i deras självförverkligande liv som ska vara som innan dom fick barn. Vill man inte ställa om och verkligen ta hand om och finnas för sina barn så blir det inte bra.

  • Anonym (Håller med ts)
    Anonym (Snicksnack) skrev 2019-05-16 17:05:00 följande:

    Det beror ju helt och hållet på hur man prioriterar. Det är inga större problem att vara närvarande, servera bra hemlagad mat samtidigt som man presterar på jobbet. Bra mat behöver varken ta lång tid eller kräva masdor med planering. Ofts tar det längre tid att fippla med hel- och halvfabrikat.

    Nu prioriterar jag iofs bort träning på all nivå utöver vardagsmotion men får istället desto mer av den varan med två aktiva tvillingar. Umgänge är svårt rent generellt att få till eftersom vännerna är på samma plats i livet som en själv med barn och deras fritidsintressen att hantera.


    Håller med. Vi lagar all mat men oftast några ggr i veckan och fryser in massa portioner. Morötter kan man stoppa i mixern och riva på 3 Sekunder till, koka lite broccoli under tiden snabbt.

    Gillar verkligen inte massa skärmtid heller, har det nån gång om dagen under enbegränsad tid (max 20-30 min allt som allt).
  • Anonym (Håller med ts)
    Anonym (anonym) skrev 2019-05-16 17:35:54 följande:

    Du tycker det, det innebär inte att det är någon allmängiltig sanning.  


    Jo faktiskt. The cirkle of life. Om du inte tycker det kanske du saknar empati. Vad skulle vara en större mening? Alkohol?
  • Anonym (Håller med ts)
    Anonym (realisten) skrev 2019-05-16 20:52:24 följande:

    om vi säger såhär: det räcker med 2. gör aldrig om det igen för "skojs" skull. för skoj är det fanimig INTE. men känns som något alla måste gå igenom för att bli bättre människor när man kommit igenom på andra sidan småbarnsåren. ingenting kan längre få mig att må dåligt och knäcka mig. jag har redan gått igenom mitt helvete och blivit stärkt.


    Hahahahaha, skrattade åt det här. Håller inte med men du är rolig ;D ?jag har redan gått igenom mitt helvete och blivit stärkt?.

    Det enda jag tycker är jobbigt är faktiskt dömande andra mammor/kvinnor. Och då finns det inte ens så mycket att döma här.
Svar på tråden Är det verkligen så jävla jobbigt att ha barn?