Inlägg från: Kandelaber |Visa alla inlägg
  • Kandelaber

    Vi som precis plussat efter IVF

    Lu88 skrev 2019-05-23 22:09:02 följande:

    Ja, jag försöker att ta en dag i taget och jag ska försöka att inte köpa några fler tester, men man kan ju inte låta bli att känna oro.. 

    Jaha, okej! Det skulle nästan varit skönare för mig så man slipper ha så många att välja bland :) 


    Mm du får se det som ett lyxproblem att kunna välja.. de flesta är väl ändå rätt ok kan jag tänka mig. Jag har 10mil till en riktig gynekolog men barnmorskor finns här hemma.
  • Kandelaber

    Hur gör ni med era första ultraljud, följer partnern med eller kan ni tänka er att gå själv? Min sambo har lite svårt att ta ledigt från jobbet och klart jag lan åka själv men känns ändå lite som att man "ska" vara 2. Både om man får se hjärtslag eller om det avstannat, känns lite orättvist att ta den sorgen ensam på plats.. eller att inte få dela stunden om allt är ok.

  • Kandelaber
    Solros80 skrev 2019-05-26 21:08:13 följande:

    Det finns väl egentligen inga måste i detta avseende men jag kan tycka att det är det minsta som gubbarna kan göra. Jag kanske är lite väl hård mot de MEN det är vi kvinnor som betalar det stora priset. Vi stoppar i oss en mängd olika hormoner som har både kortvariga och långvariga biverkningar, går upp i vikt, får ont, får svårt att sova med mera med mera.. Lite kan väl de också få offra?

    Jag har varit hård mot min man på den fronten. Eftersom min kropp har fått ta den stora smällen har han gått lov att anpassa sig efter mina möten och arbetstider. Självklart har han inte behövt följa med för en enklare undersökning, men när man ska göra Ultraljud för att se hjärtslag tycker jag definitivt att han ska vara där och dela glädje/sorg med mig. Det här är trots allt en livsdröm som man både delar och har kämpat för. Det borde vara ett ögonblick man inte vill missa för något möte på jobbet. I värsta fall får man väl dra en vit lögn om en viktig läkartid eller sjukanmäla sig.

    Det är min personliga åsikt. Det går säkert att se det ur många andra synvinklar.


    Jo håller med, chefen vet dessutom om situationen så det var inget problem att få ledigt. Kan inte ens tänka tanken att få veta att den avstannat o sen gå ut därifrån själv eller max med en kompis. Så konstigt och hemskt det måste vara! Känns verkligen som man bara vill få kontrollen nu så man vet om det här är på riktigt eller ej!
  • Kandelaber
    Solros80 skrev 2019-05-27 19:18:52 följande:

    Va bra att det har löst sig. Det mesta går att boka om och ordna på jobbet. Nu får ni se till att tänka positivt och hoppas på att ni ska kunna fira er bebis tillsammans efter ultraljudet. Håller tummarna för er!


    Tack!! Känns som en milstolpe som kommer avgöra allt! Men såklart har vi lite krisberedskap för oss, "vi kommer i alla fall kunna ta från frysen och kanske slipper sprutor" osv :)
  • Kandelaber

    Nån annan som håller på att hungra ihjäl? "En extra macka och glas mjölk" i v7 enligt appen men jag mellanfikar nog 3ggr så mycket, helt galet!

  • Kandelaber
    vill2017 skrev 2019-05-28 12:16:20 följande:

    Kom precis hem från VUL och där tickade ett starkt och fint litet hjärta i vecka 7+2!! Så underbart!

    Enda symtomen jag har är extra hungrig på mornarna, lite lätt illamående på mornarna och molvärk lite då och då.

    Det känns typ absolut ingenting i brösten!

    Så var inte oroliga om symtomen kommer och går lite.


    Grattis vilken lättnad!!!!
  • Kandelaber

    Konstig fråga, är det nån som får ont av sex? Alltså att det börjar tokkrampa efteråt? Verkar vara ganska vanligt i tidig graviditet när man googlar, och ofarligt vid problemfria graviditeter, men det är ju jätteläskigt!

  • Kandelaber
    vill2017 skrev 2019-05-29 11:40:30 följande:

    Oj, det vet jag faktiskt inte. Har inte vågat ha sex än :(


    Ja det är ju inget man kastat sig på direkt. Ivf, ingrepp, tusen gynundersökningar, värk och ont, lutinus, knasiga slemhinnor. Känns som att man blivit lite berövad på sin normala kropp så att kroppen inte alls är mottaglig för sex, den har blivit utsatt för så mycket annat senaste tiden. Hoppas man kommer igen lite senare längre fram..
  • Kandelaber
    mulin skrev 2019-05-29 16:29:36 följande:

    Vi hade sex för ungefär en vecka sedan. Jag tyckte mest det gjorde ont och inte alls var trevligt även om vi tog det ganska försiktigt :( inte så att jag fick kramp men såpass ont att jag vill vänta ett tag till innan vi ger det ett nytt försök .


    Den här gången krampade det inte så mycket men oj vad det gjorde ont i "öppningen". Slemhinnorna är väl helt åt skogen. Måste fråga om man får äta membrasin eller nåt. Blir då inget mer ligga om det ska vara såhär, tråkigt när lusten ändå finns. Trist att vara så öm redan innan man ska på vul i veckan också, lär inte bli så skönt men finns värre saker att oroa sig för inför det besöket såklart!
  • Kandelaber
    mulin skrev 2019-06-02 10:18:52 följande:

    Skittrist att det ska göra ont, håller med. Så är jag så rädd att det ska komma blod då också. Även om jag vet att det lätt gör det när man har sex skulle jag bli orolig. Jag törst typ inte ta något utan att fråga bm först haha. Så hör med din barnmorska. Hon har säkert nån smart lösning :) ja guuud jag är så nervös inför vulet!


    Har ingen barnmorska än men ska fråga gynekologen som kommer göra vulet!
Svar på tråden Vi som precis plussat efter IVF