Inlägg från: Anonym (.-.-.) |Visa alla inlägg
  • Anonym (.-.-.)

    Hur skulle du göra med vigselringarna?

    Jag skulle bära den nya ringen på höger hand, för hur fin den än är så är den ju inte min vigselring, det är inte den ringen jag tog på mig i kyrkan när vi gifte oss. Jag älskar dessutom min vigselring så jag skulle absolut inte vilja byta den mot någon annan. Nu skulle jag nog aldrig ha det dilemmat för jag gillar inte att ha en massa smycken, vigsel-+förlovningsring på händerna räcker, och det vet min man :)


    Anonym (???????) skrev 2019-05-15 15:57:01 följande:
    Så du skulle använda din gamla släta guldring även om du blev miljardär och kunde köpa en 15 karats diamantring och använda som vigselring istället? Jag överdriver förstås för poängens skull men det är nog väldigt svenskt att inte vilja byta även om ens ekonomi förbättras. I USA är det jättevanligt att fruarna får större diamanter när åren går. Det är väl en kulturell skillnad. Där är det ingen stor grej att byta ring men här verkar det vara väldigt ovanligt.
    Anonym (Vigselringen) skrev 2019-05-15 15:43:41 följande:
    Skulle ha vigselringen på vänster ringfinger för jag tycker att den hör hemma där. Du kan ju imponera på höger sida smile1.gif
    Ha ha. Förhoppningsvis har man inte smycken för att imponera på andra utan för sin egen skull. Jag tänker mest om det inte skulle kännas onödigt att ha en ännu finare ring än sin vigselring som man inte kan gå med så ofta. Eller att det skulle kännas lite märkligt att ens vigselring inte är den finaste och dyraste ringen man har. Spekulerar lite här bara.

    Men det är ju enorm skillnad på att byta ut diamanten i en befintlig ring kontra köpa en helt ny ring. Större diamant hade jag kunnat tänka mig, dock inte särskilt mycket större då jag inte tycker det är fint när dom är helt enorma. Men som sagt, det är ju inte ens samma sak.
    Känns ju lite märkligt att enbart resonera som så att "vigselringen ska vara det dyraste man har" och helt tappa bort symboliken i det...
Svar på tråden Hur skulle du göra med vigselringarna?