• Anonym

    Greta Thunberg är överskattad

    Anonym (Sant?) skrev 2019-07-07 10:30:51 följande:
    Vilket är mest fel, att strunta i skolan eller att strunta i klimatkrisen? Det är fel att köra för fort också men är du på väg till BB är det ingen normal människa som skulle kritisera dig. Lägg inte din energi på att upphöja eller trycka ner henne. Lägg energin på dom riktigs problemen
    Vilken korkad kommentar.

    Ska ungarna skolka så får de ingen utbildning, och då kommer det inte finnas någon barnmorska  heller när du kommer till BB.

    Att köra lite för fort i  den situationen, visst. Men att fara fram som ett riktigt råskinnsjehu? Nej, då kan det kosta mer än det smakar.

    Lite komiskt också att all alarmism under förra årets sommar på något vis kommit av sig... ojoj, det blev visst inte en supersommar igen! Ha!
  • Anonym
    Anonym (elak högerpopulist) skrev 2019-07-07 10:35:05 följande:

    Vad jag tycker synd om det barnet! Hon är ett funktionsnedsatt och lättlett barn som utnyttjas av sin mor för att sälja böcker och av pr-bolag för att tjäna globalismen. Hon har inget normalt liv, ingen fast bas, är ständigt panikslagen, inga vänner och nu också ingen skolgång. Vad ska stackars Greta göra om åtta år när jorden inte gått under? Då står hon dör utan utbildning, utan att ha fått växa upp, utan eget nätverk och utan någon pats i den vardagliga verkligheten. Dessutom med den psykiska tomheten att allt var för ingenting, vem är jon om hon inte längre är Klimat-Greta? Och aldrig kan hon sluta vara Klimat-Greta heller. Hon kommer alltid att ha den stämpeln. Hon kan aldrig mer få vara bara Greta. Aldrig kommer hon att tas på allvar inom andra ideologier som hon kanske vill tillhöra i framtiden, det är trots allt väldigt normalt att inte ha samma värderingar nör man är 16 som nör man är 30. Greta tillåts också av sina föräldrar att ha en öppen twitter. Jag har tittat in där några gånger och det är helt förfärligt vad hon varje dag får möta. Med hennes föräldrars goda minne. Hon ska inte alls behöva utsättas för och tvingas hantera det.

    Jag fattar inte varför inte soc går in här(eller jo det gör jag, övremedelklass pk-familjer rör man inte). Greta mådde för några år sedan så dåligt att hon började svälta(varför hon ser ut som 12 år) och plåga sig. För att hon var rädd för "klimatkrisen". En normal förälder hade i det läget gjort allt för att barnet ska sluta vara rädd. Inte spätt på rädslan, anpassat sig efter den och utnyttjat den som Malena och cucken gjort. Världen hålls gisslan av ett vettskrämt barn som bara vet om självplågeri och som nu för över sitt beteende på världen.

    Greta förtjänar ett normalt liv. Ett liv med fasta ramar och en trygg bas. Ett liv dör hon kan välja sin framtid. Mitt modershjärta blöder för Greta.


    Helt riktigt, det är precis så jag tänker också.
    Behöver inte skriva så mycket mer då du redan satt det på pränt.
  • Anonym
    Anonym (elak högerpopulist) skrev 2019-07-07 10:46:35 följande:
    Jag vet, alarmisterna har det jobbigt. Greta gnällde om att den var 10 plusgrader i Paris i januari, sedan blev det en kall vår i Sverige och hon tystnade. SVT har ångest över den kalla sommaren som inte passar agendan och lade istället igår stor vikt vid att det råkar vara rekordvarmt i Alaska så karastroftrummorna fick brukas lite i alla fall. Komiskt.
    Just precis, det finns alltid någon plats på jorden där klimatisterna kan hitta något att oja sig över.
    Ibland skäms jag nästan över att vara svensk... med gnäll-Greta, miljö-Per och andra stollar som ges SÅ mycket utrymme.

    Själv har jag bokat en charter till hösten, Greta får gärna pipa lite om det  också..
  • Anonym
    Anonym (elak högerpopulist) skrev 2019-07-07 11:32:51 följande:
    Och Magdalena Andersson gafflade om flygutsläpp i Almedalen innan hon brände planet till Stockholm för att ge en intervju :D
    Ja, hon ja... jäkla hycklare.
  • Anonym
    Aurora Borrealis skrev 2019-07-07 23:39:42 följande:

    Greta Thunberg är underskattad! Ni är avundsjuka. Det är bara i Sverige som avundsjuka människor gnäller på henne så som ni gör. Missunnsamhet är vad det är. Jag är stolt över att Greta gör som hon gör! Tycker det är jättebra! Och hör ni - tänk på vad ni gör för miljön. Köp en elbil om ni har råd och håll era trutar stängda om trutarna inte är miljövänliga.


    Avundsjuk, på vad?

    Sen måste du skilja på miljö och klimat. Det är klimat som Greta snöat in på.

    Själv flyger jag snart ner till Medelhavets kust för lite återhämtning. Utan flygskam.
  • Anonym
    Anonym (G) skrev 2019-07-08 06:31:30 följande:
    Finns det verkligen någon som på riktigt har flygskam?

    Så oerhört patetiskt att snöa in på obetydliga småsaker. Även om så alla flygningar ställts in för all framtid så hade det inte påverkat klimatet ändå. Flygens utsläpp är en obetydlig del av de totala utsläppen.

    Hoppas du får en härlig semester förresten!
    Jo, det finns nog en och annan. Fast de flesta gör nog som partiledarna (alla utom Bolund och Sjöstedt) och tar flyget,

    Sen håller jag helt med om resten.

    Tackar!
  • Anonym
    Anonym (Heja) skrev 2019-07-08 20:56:13 följande:
    Nämen! Har foliehatten vaknat igen :D välkommen.
    Tror du att allt som står på Samhällsnytt är lögner?
  • Anonym
    Aurora Borrealis skrev 2019-07-08 21:24:38 följande:
    På att Greta är populär och det är inte ni gnällisar. Folk lyssnar på Greta - ingen har någonsin lyssnat på er speciellt inte när ni var 16 år. Folk inspireras av Greta ingen inspireras av er. Etc. Själv har jag slutat använda plast och letar ny miljövänlig och klimatvänlig elbil - Tack vare Greta - inte Tack vare dig. Alla vet vem Greta är och ingen vet vem DU är - därför denna bitterhet. Flyg iväg du, ingen bryr sig vad du gör. Vad Greta gör däremot håller världen ögonen på och spetsar öronen när hon pratar. Världen lyssnar på hennes budskap, hon har ett högre syfte än att styras av sitt ego. Därför många bittra och avundsjuka gnällisar. Uppenbarligen har ni anledning till att vara avundsjuka eftersom det ni skriver visar det.
    Ja, jag är SÅ avundsjuk på lilla Greta. Så in i bängen avundsjuk.
    Eller inte.

    Varför tror du att jag skulle vilja vara känd?
    Kan du svara på det?
    För jag har verkligen ingen aning.

    Vi är många som ler lite överseende åt lilla Greta, och lika många som undrar hur f*n hennes föräldrar tänker som utsätter ungstackarn för detta.
    Såg när pappa Svante satt och skulle intervjuas ihop med lilla Greta... ojoj, skämskudde fram.

    Greta har en fobi.
    Klimatet har alltid varit varierat.

    Lycka till med bilköpet.
  • Anonym
    Aurora Borrealis skrev 2019-07-08 21:39:54 följande:
    Alla vill tänka på klimatet och skapa en bättre värld.
    Nja, jag tänker mest på att jag vill ha solsken på sommaren.
    Miljön däremot tänker jag på utan att vara fanatiker.

    Det där skapandet av en bättre värld... börjar inte där Greta sitter och skolkar. Det är då ett som är säkert.
    Vad gör hon nu under sommarlovet förresten, lovstrejkar och sitter i skolan och pluggar?
Svar på tråden Greta Thunberg är överskattad