Inlägg från: Anonym (Heja) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Heja)

    Greta Thunberg är överskattad

    Heja Greta!

    Tänk att en tonåring kan reta män i detta landet så fruktansvärt mycket :) bara det säger ju att hon lyckats. Det viktigaste är att framtiden lyssnar på henne. Att ungdomar i hela världen lyssnar på henne och samlas på gator och torg. Det bådar gott för framtiden. Synd bara för ungdomarna att de vuxna vägrar ta sitt ansvar. Sorgligt.

  • Anonym (Heja)
    Anonym (Mia) skrev 2019-07-07 08:05:26 följande:

    Så man kan inte ta sitt ansvar, eller tycka att klimatfrågan är viktig, utan att samtidigt hylla Greta eller tycka att hon är en PR-kupp? Och det gäller bara män, kvinnor kan gärna opponera sig?

    Någon som är 16 år och kan ?se koldioxid? är iaf någon jag kanske inte tycker har fel i allt, men som jag inte heller på något sätt kommer hypa, hon känns köpt av vuxenvärlden.


    Greta samlar ungdomar, vuxna och världsledare i många miljoner över hela jordklotet. Människor som tycker att klimatet är viktigt tycker att människor som engagerar sig för klimatet är viktiga. Däribland Greta och alla de hon samlat. Att tycka att klimathotet är "viktigt" men samtidigt misskreditera ungdomar över hela jordklotet som engagerar sig och kalla det för en "PR-kupp" visar de facto att du inte alls förstått vad det handlar om.
  • Anonym (Heja)
    Anonym (G) skrev 2019-07-07 08:31:33 följande:

    Det är naturligtvis oroväckande att man vill göra en tjej som vägrar att gå i skolan till idol för en hel generation.

    Jämför det med exempelvis Carl Bildt som såg till att undervisningen och skolan hölls igång trots att lärarna strejkade.


    Jag råder dig att läsa på lite nästa gång innan du uttalar dig.

    1. Greta har en funktionsnedsättning som innebär att hon får anpassad skolgång.

    2. Greta gick Precis ut grundskolan med 5or (MVG / A) I alla ämnen förutom 2 där hon fick B, eller 4a om man räknar från min tid.

    Så, vad Carl Bildt gjorde är totalt ovesäntligt. Att han inte tycker att det är viktigt att engagera sig för samhällsförändring vet vi ju sedan tidigare. Men innan du klankar ner på Greta och de som följer henne och hennes engagemang borde du se till vilka fakta som finns i frågan.
  • Anonym (Heja)

    Oj nu vaknade foliehattarna till liv på familjeliv ! Allt ifrån medias agendasättande till Magdalena Andersson och vem hon tjänar, EGENTLIGEN. Det är som upplagt för fortsättningen i tråden här att sjunka i kvalité och eftertänksamhet.

    Greta är idol och hjälte hos tiotal, kanske hundratals miljoner av jordens befolkningen. Det glädjer mig att vi har en svensk ungdom som fått tala till alltifrån ungdomar i lågstadiet till makteliten i Davos, FN och EU. Tänk om man kunde varit glad för det :)

    Men nej, fortsätt nu diskutera om medias agenda, globalisterna, hennes skolresultat som är exemplariska och hennes asperger. Det blir säkert bra det :)

    Ha de.

  • Anonym (Heja)
    Anonym (elak högerpopulist) skrev 2019-07-07 20:47:21 följande:

    Ja, tänk när klimatet var sådant att koldioxidhalten i atmosfären var högre och vi hade regnskogar i Europa. Sånt går i vågor som det alltid gjort. Solens årstider kommer och går.

    Att det växer mer och kan växa mer ska vi vara glada över.

    mobile.twitter.com/lind_ake/status/1114184723415339008

    Du lyssnar på de forskare som får lov att komma till tls, särskilt i Sverige. Jag tror inte att någon klassisk svensk media uppmärksammat alla de forskare som protesterar mot den rådande agendan. Märkligt nog...


    De får inte komma till tals för att de har fel och ingen vill lyssna, förutom ett litet antal konspiratoriskt lagda internet-kramare. Det är som att låta människor som är friska som en nötkärna men rökt i 60 år berätta hur ofarliga cigaretter är. Så ologiskt är det. Men jag glädjer mig återigen för ungdomen. Klimatkrisen är den överlägset viktigaste politiska frågan för ungdomar. De är extremt pålästa och vet precis vad som väntar om vi inte agerar. Och i EU-valet såg vi en grön våg som gör de gröna till vågmästare i EU-parlamentet. Vi har alltså att se fram emot en mer radikal miljöpolitik framöver. Och i takt med att dagens ungdomar slås in på den politiska arenan kommer den bli ännu mer radikal. Det bådar gott för framtiden.
  • Anonym (Heja)
    Anonym (G) skrev 2019-07-07 22:58:42 följande:

    Det har i alla tider varit vanligt att många unga är vänster. Sedan börjar de jobba och får betala skatt varför många byter sida.

    Det intressanta är att allt fler unga är konservativa.


    Haha! Dess substanslösa inlägg ger mig en massa goda skratt. Klimatkrisen är ingen vänster eller högerfråga. Hela Sveriges riksdag ä, möjligen bortsett från ett par Sverigedemokrater och moderater, är väldigt överens om att det pågår en klimatkris och har som mål att minska koldioxidutsläppen. Med olika metoder dock men klimatfrågan är inte höger/vänster. Du är väldigt dåligt påläst.
  • Anonym (Heja)
    Anonym (G) skrev 2019-07-07 22:58:42 följande:

    Det har i alla tider varit vanligt att många unga är vänster. Sedan börjar de jobba och får betala skatt varför många byter sida.

    Det intressanta är att allt fler unga är konservativa.


    För övrigt är jag inte emot att fler unga är konservativa eftersom jag själv är det :)
  • Anonym (Heja)
    Anonym (elak högerpopulist) skrev 2019-07-08 16:40:28 följande:

    samnytt.se/bara-en-liten-minoritet-av-forskarna-anser-att-manniskan-paverkar-klimatet/

    De som är verkligt kritiska mot klimatalarmismen är unga. De som vuxit upp i kaozet och vet vilka de verkligt akuta problemet är. Det är dessutom unga som kan det här med internet och inte låter sig nöjas med regimmedia.


    Nämen! Har foliehatten vaknat igen :D välkommen.
  • Anonym (Heja)
    Anonym skrev 2019-07-08 21:04:51 följande:

    Tror du att allt som står på Samhällsnytt är lögner?


    Nej
  • Anonym (Heja)
    Anonym skrev 2019-07-08 21:04:51 följande:

    Tror du att allt som står på Samhällsnytt är lögner?


    In fact, samhällsnytt och annan altmedia är viktigt på många sätt. Tack vare alternativmedia vaknade både svenska folket och övriga politiker för massinvandringen och den totala katastrof det inneburit.

    Men i klimatfrågan är dessvärre avsaknaden av perspektiv total. Och det kommer straffa sig. Precis som invandringspolitiken straffade sig för etablissemanget när de ignorerade problemen med allehanda "fakta" så kommer klimatkrisen och ignoransen från andra sidan gällande klimatfrågan att straffa sig på precis samma sätt. Kanske inom 5-10 år. I Tyskland som är en av Europas absolut viktigaste ekonomier fick Miljöpartiet över 20% av rösterna i EU-valet. I vårt grannland Finland blev Miljöpartiet andra största parti.
  • Anonym (Heja)
    Anonym (elak högerpopulist) skrev 2019-07-09 14:01:25 följande:

    De är mycket kompetenta och undersöker givetvis sina källor.

    Ny studie:

    www.vaken.se/ny-studie-visar-att-klimatforandringarna-inte-beror-pa-mansklig-co2/


    Att du orkar. Du delar en artikel från "vaken.se" som är en del av den svenska sk. sanningsrörelsen som sprider allehanda myter och konspirationsteorier. Dessutom är "studien" på 5 sidor gjord forskare som inte ens har klimat som profession.

    Kan du bara sluta skriva och sluta framställa alla oss konservativa populister som foliehattar så är du snäll. Det är på grund av sådana här inlägg som SD aldrig kommer få makten. Tyvärr. Totalt obildade och okritiska människor som sprider en massa dynga kommer i vägen för viktigt arbete.
  • Anonym (Heja)
    Anonym (elak högerpopulist) skrev 2019-07-09 15:04:43 följande:

    Att du orkar avfärda alternativmedia bara för att det är alternativmedia. Du förstår inte att det finns en anledning till att det bara är altmedia som trycker viss information?

    Vad demokratisk du låter nu, "kan du bara sluta uttrycka dig" : D

    Och varför i hela fridens namn skulle jag vilja att SD kommer till makten? Jag är alldeles för förtjust i ryggrader för det.


    Nämen, oj. Kränkt? Är du en snöflinga? Trodde inte "elaka högerpopulister" va snöflingor. Tydligen har det spridit sig.

    Det är inget fel på alternativmedia som sådant, som jag redan skrivit i tråden om du hade läst lite. Det är däremot, precis som övrig media, skillnad på skit och vetenskap. Det där du skickade va bara ren skit. Ingenting annat.

    Och precis som etablissemanget höll på med sin dynga om hur bra invandringen va för Sverige och blundade för dess baksidor så kommer sådana som du innebära högerpopulisternas fall inom en inte alldeles för avlägsen framtid när ungdomar som tycker att klimatet är en av de absolut viktigaste frågorna ge avtryck i politiken.

    Och om inte förr så kommer klimatförändringarna senare innebära gigantiska flyktingströmmar av tidigare obeskådad massa. När vår mark blir mer bördig och deras torkar och dör ut kommer vi verkligen få se på massinvandring.

    Detta med klimatet och den inställningen du har är en fruktansvärd tankevurpa. Jag skiter helt ärligt till och med i om det är sant eller inte. Jag glädjer mig åt en energiomställning så jag slipper göda rika islamister och diktatorer i Mellanöstern genom att köpa deras olja och ser istället fram emot att få köra min elbil med svensk el, svenska jobb och svensk teknik.

    Så snälla, sluta skriv en massa dynga. Kämpa istället för det logiska och lämna stoltheten åt sidan.
  • Anonym (Heja)
    Anonym skrev 2019-07-09 16:25:04 följande:

    Ta inte i så du spricker nu bara... och låt människor få ha sina åsikter ifred.

    Tål du inte att alla inte står i din fåra så låt bli att besöka ett forum.


    Absolut inte! Jag tänker säga emot precis varenda en som jag inte tycker lika som. Särskilt på ett nationellt helt öppet forum.
  • Anonym (Heja)
    Konservativ skrev 2019-07-09 15:59:04 följande:

    Ja elbil är ju så miljövänligt.......

    Finns inget rätt med klimatalarmismen. 


    Finns allt rätt med klimatalarmismen. I synnerhet logik, moral och vetenskap. Den dagen vi är oberoende av oligarker och vi slutar skicka pengar till diktaturstater i Mellanöstern kommer jag vara MYCKET glad. Men du kanske tycker att det är nice att göda islamister och diktaturer. Eller? Du får gärna förklara dig om du hellre föredrar olja från Iran istället för svensk el. Jag lyssnar gärna på dina argument.
  • Anonym (Heja)
    Anonym skrev 2019-07-09 16:46:27 följande:

    Men då borde du hålla dig till sanningar och utesluta påhopp på meningsmotståndare.

    Meningsmotståndare som faktiskt, hör och häpna, har precis samma rätt till sina åsikter som du.

    Åsikter som för dem är sanna!


    Demokrati innebär att jag får tycka att åsikter är dynga. Jag behöver inte acceptera någons åsikter och kan avfärda de som osanna, konstiga och verklighetsfrånvända. Demokrati innebär inte konsensus.

    Så nej, jag behöver inte acceptera andras åsikter. De får naturligtvis uttrycka de fritt och öppet, och jag avfärda de fritt och öppet. DET är demokrati.

    Många snöflingor här.
  • Anonym (Heja)
    Anonym (elak högerpopulist) skrev 2019-07-09 18:27:27 följande:

    Så du får säga emot (vilket du givetvis får) , men andra ska "bara sluta skriva"? :D


    Ja :) Falsarier, påståenden, konspirationsteorier kan stanna på "vakna.se".

    Ännu mer kränkt nu?

    Du hade absolut ingenting att säga om det faktum att du spred "studier" som bevis på ditt påstående som va nonsens. Jag tolkar det som att du håller med om att det va skit. Tack för klargörandet.
  • Anonym (Heja)
    Anonym (elak högerpopulist) skrev 2019-07-09 18:31:22 följande:

    Kränkt? Tror du att jag är vänster? Och snöflingor? Sådana äter jag till frukost.

    Du skiter i vad som är sant och inte, men jag är en sanningsförnekare? Hör du dig själv?

    Elbil är som sagt allt annat än nödvändigt. Och var ska du få den svenska elen i från i vårt socialistiska land med elbrist?


    Oh jösses :D Inte en enda sak får du rätt i diskussionen. Du bara fortsätter slänga ur dig en massa falska påståenden som varken handlar om miljö eller sakfrågan. Jag börjar tro att du är ett troll? Kan det vara så?

    Men jag frågar igen. Är du mer intresserad av din stolthet och av om Greta har rätt eller inte än det faktum att energiomställningen kan göra oss fria från diktaturstater, islamister och oligarker?

    Enkelt att lösa kapacitetsbristen. Du är medveten om att den bara gäller i södra Sverige va? Sverige har ingen elvrist. Den påverkar alltså inte mig. Ännu en sak du inte verkar ha förstått.

    Men med det sagt. Ytterligare en positiv sak med solceller och vindkraft är att man kan bli självständig utan att vara nätägarnas och statens bitch. Priceless!

    Men Jag förstår, du och de andra som tycker som dig har investerat sååååå mycket tankekraft och möda på att motbevisa varför en 16-årimg har rätt eller fel så alla de andra positiva effekterna av energiomställningen blir liksom ointressanta. Vem vill se ute som en fåne liksom :)
Svar på tråden Greta Thunberg är överskattad