Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
  • KillBill

    Greta Thunberg är överskattad

    Anton Chigurh skrev 2019-08-25 19:50:19 följande:
    Ett containerfartyg, som ändå, skulle till Staterna. Det, klyban, hade varit hyfsat försvarbart.

    Ett segelbåt som är sponsrad av bla BMW, och det där besättningen flyger, ISTÄLLET för Greta. Ja......vilket som är mest miljövänligt. Det ska ingen jävel våga INBILLA SIG något om. Typ....
    Lägger du ofta tid på att klandra engagerade barn eller gör du så här bara för att det handlar om en 16-årig tjej som råkar vara engagerad i miljöfrågor? 

    Att du anser att hon ska ta ansvar för att båten används för reklamuppdrag när hon inte reser med båten eller ta ansvar för hur andra människor tar sig till USA när hon seglar känns långsökt. Att hon valt segelbåt har skapat mycket uppmärksamhet för miljöfrågan vilket säkert är ett av syftena med valet av färdmedel.   
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Lillajaglyderminegenlag skrev 2019-08-27 10:04:38 följande:

    Greta har aspergers syndrom och det märks eftersom hon ser allting i svartvitt. Antingen lever vi i ett paradis eller så är jorden dömd att gå under.

    Annars tycker jag Greta är ett bra exempel på globalt grupptryck. Hennes strejker har fått helt sinnessjuka proportioner, samtidigt som beslutsfattare struntar i det hon säger. Eftersom media porträtterar henne positivt hela tiden är det många offentliga personer som vill synas tillsammans med henne. Det hela är stundtals väldigt cyniskt.

    Hon har sagt att mänskligheten kommer gå under om vi inte gör något drastiskt inom de närmaste tio åren. Folk som sysslar med denna typ av alarmism kan jag inte ta på allvar.


    Greta Thunberg upprepar bara det som en majoritet av klimatforskarna säger. Har du svårt att ta till dig deras budskap också?
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Lillajaglyderminegenlag skrev 2019-08-28 07:56:35 följande:
    Vem som än säger att vi har tio år på oss innan mänskligheten går under är en klimatalarmist. Det är också skillnad på forskning och tolkning av forskningsresultat. Forskningen vet inte hur stor effekt en grads varmare temperatur får på jorden, så det man gör är uppskattningar.
    Jag har varken hört Greta eller några miljöforskare påstå att vi har 10 år på oss innan mänskligheten går under.  Har du belägg för detta påstående eller hittade du bara på?
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Lillajaglyderminegenlag skrev 2019-08-28 08:30:31 följande:
    sv.stories.newsner.com/familj/klimatlarmet/

    Detta budskap har Greta fört vidare också, även om jag inte kan hitta rätt artikel nu.

    Gå inte på allt som tidningarna skriver. Media  dramatisera ofta vad forskarna säger för att skapa uppmärksamhet och hitintills har jag inte sett en enda forskare påstå att jorden går under om 10.


    Det professor Johan Rockström,  säger att  vi har mindre än 10 år på oss att stabilisera uppvärmningen till 1,5 grader (om vi fortsätter släppa ut som i dag). Denna uppfattning delas av många inom forskarvärlden och är ett budskap som Greta lyfter fram.  


    Kan du ge exempel på någon forskare som hävdar att vi har 10 år på oss innan mänskligheten går under eller menar du att det är obefogat att hävda att vi har mindre än 10 år på oss att stabilisera uppvärmningen till 1,5 grader?


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Pope Joan II skrev 2019-08-28 08:39:47 följande:
    Hon har pratat om "tipping points" och hur "the world as we know it will cease to exist" och i de sammanhangen uttalat sig om specifika tidsrymder om, tror jag, tio år. 

    Någon närmare innebörd av dylika drastiska uttalanden har inte jag hört henne utveckla och det är förstås synd om det nu leder till att många tolkar det som att det är mänsklighetens undergång som avses och hon mot förmodan faktiskt menar något helt annat. 
    Tipping points är är en realitet om vi får en temperaturhöjning på ett par grader. menar du att det påståendet är fel? En temperaturökning på ett par grader kommer leda till stora effekter vid alla världens kuster.

    https://en.wikipedia.org/wiki/Tipping_points_in_the_climate_system
    https://www.smhi.se/klimat/havet-och-klimatet/havsniva-1.120165
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Lillajaglyderminegenlag skrev 2019-08-28 08:51:04 följande:
    Om du läser den där artikeln var det inte bara det han sade.
    Berätta vad han säger då..
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    K Markatta skrev 2019-08-28 09:02:06 följande:
    Gäller det här även i andra frågor? Glad
    Självklart. Det är alltid viktigt att vara källkritisk och fundera på vad någon sagt respektive vad tidningar påstår. Håller du inte med?
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Lillajaglyderminegenlag skrev 2019-08-28 09:15:51 följande:
    Det har jag aldrig sagt. Men 11 år kvar tills vi inte kan stoppa katastrofen för mänskligheten. Det är precis det hon säger.
    Du snackar i alla fall om att någon påstår att mänskligheten går under inom 10 år men det var tydligen ett påhitt av dig. 



    Om havsnivåerna ökar med en meter eller mer så kommer det att utlösa klimatkatastrofer runt om hela jordklotet. håller du inte med om den bedömningen?
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    K Markatta skrev 2019-08-28 09:25:18 följande:
    Ja, det håller jag så klart med om. Blev bara lite förvånad eftersom jag fått skäll här på forumet av personer i din ringhörna när jag skrivit samma sak.
    Tidningar och media produceras av människor och ibland blir det självklart fel. 

    I det aktuella fallet som hänvisades det till Newsner som är en s.k. viralsajt som lever på att få många "klick" och då måste man vara särskilt uppmärksam. 

    Jag vill tipsa om radioprogrammet Medierna i P1, ett program som fokuserar på tidningar och annan media som trampat i klaveret. 
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
Svar på tråden Greta Thunberg är överskattad