Inlägg från: Anna1234 |Visa alla inlägg
  • Anna1234

    Är du beredd att ta emot Jesus?

    Problemet är bara att de flesta av oss förväntar sig någon form av bevis om vi ska göra en livsförändring, oavsett vad det gäller. Jag vill ha en garant på att det du säger stämmer, annars kan jag lika gärna fortsätta med det jag tror på idag (dvs ingenting eftersom jag är ateist).

    Eftersom alla som är troende säger som du, från alla olika religioner, så är det ju hopplöst att veta vad som är rätt- ska vi läsa gamla testamentet, koranen, nya testamentet eller andra böcker som sägs komma från gud?

    Ett bevis som skulle funka vore ju om de som är troende, t ex kristna, blev lite extra belönade av gud genom att kanske vara lite mer lyckliga, ha mer frid i livet, mer nöjda, göra bättre val, vara lite bättre föräldrar- eller för all del- få fler bönesvar- men så är det ju inte heller så det är ju jättesvårt för oss att veta vad vi ska välja.

  • Anna1234
    Anonym (b) skrev 2019-05-16 19:53:35 följande:

    Ja, att leva med Jesus är ett rikare liv.


    Kan vi utifrån märka att du har ett rikare liv eller är det bara något du känner inom dig? 

    Hur tänker du runt att många muslimer säger exakt som du fast de menar att det är Allah som ger denna känsla?
  • Anna1234
    Konservativ skrev 2019-06-09 20:48:10 följande:
    Det är inte en vetenskaplig text och den är skriven för många sekler sedan när man skrev på ett annat sätt.
    Därför har Gud gett oss en kyrka och präster som kan förklara för oss.
    Men prästerna säger ju olika saker och har olika regler? Hur ska någon kunna veta vem Gud talar igenom och vem som är falsk?

    Om åtminstone de kristna var överens om vad Bibeln säger och hur allt ska tolkas skulle det vara en mycket större chans att jag skulle fundera över kristendomen men eftersom inte ens ni kan vara sams så känns det ju inte precis som att Gud är med och välsignar de kristna...
Svar på tråden Är du beredd att ta emot Jesus?