• Canama

    Gravid BF juni 2019, del 2

    Men TACK för en ny tråd, ha letat hela kvällen och inte förstått varför den försvunnit?!

    V. 37 idag (36+0). Imorgon blir det att ställa i ordning det sista, tvätta babykläder, planera BB väskan osv.

    Vi bor 3 minuters gångväg från förlossningen så tänker att sambon får hämta sakerna man glömt sen bara :D

    Inga känningar vad jag vet (första barnet). Tycker babyn är väldigt rörlig och aktiv. Vet inte ens om jag haft någon sammandragning? Ibland spänner det i magen men de känns mera som att babyn sträcker på sig än att livmodern drar ihop sig?

    BF 13 juni

  • Canama

    Har en fråga som jag hoppas nån kan svara på! Babyn ligger med huvudet neråt sedan ganska länge. Senaste kontrollen var huvudet ?ruckbart?. Någon som vet om babyn kan flytta rumpan från höger till vänster när huvudet är fixerat? Tycker bäbisens rumpa byter sida mest hela tiden...... Skulle ju såklart hoppas att huvudet ändå kan vara fixerat :D Nästa kontroll först i slutet på maj...

  • Canama
    Anatomy skrev 2019-05-19 21:33:51 följande:

    Jag är trött på det här nu! För stunden i alla fall!

    Benen är tjocka och tunga som stockar. Fingrarna och tårna gör ont, sticker, kliar och är svullna..

    Sover som en kratta, SD och förvärkar som till och från gör riktigt ont. Vaknat flera nätter av att det stålar ut i ljumskarna.

    Känner mig stor, klumpig och gnällig! Vill vara lätta, smidiga och positiva jag igen. Längtar efter min bebis och nästa steg.


    Kämpa! Här är en till som känner precis likadant. Att inte få sova är något helt nytt för mig, har ALDRIG haft sömnproblem förut. Blir pigg såfort jag lägger mig i sängen och sen är det ett evigt vridande och vändande. Efter några timmar kommer halsbrännan och då är de sitt-sova som gäller... puh!

    Försöker tänka att jag varit gravid i tvåhundranånting dagar och nu är de bara typ tjugonånitng kvar. Då känns de liiite bättre, SNART i mål!
  • Canama

    Huvudet är fixerat! Har förstått att de inte säger varken bu eller bä om någonting men de känns bra iallafall, BRA JOBBAT BEBIS!

    Ville bara dela med mig av denna lilla seger haha! V. 38 på torsdag!

  • Canama

    Här är en till som lider i värmen! Påtal om trosbyten: använder minst två par trosor varje dag pga flytningar (?). Trodde det var normalt när man är gravid! Kanske bara är jag haha :D Var nervös i början att de va fostervatten men fick sånt lackmuspapper av barnmorskan som man kan testa.

  • Canama
    franksmatte skrev 2019-05-21 20:40:28 följande:

    Har haft grym mensvärk eller något 2 kvällar i rad i nu men så fort jag har lagt mig ner för att sova så har dom varit borta dagen efter. Bad min kille att stoppa in fingrarna igår och känna runt lite då jag inte når livmoderhalstappen själv längre , det är bara en fingerspets kvar nu, så hoppas det är nära. Sitter just nu och skumpar på en pilates boll :) nu börjar jag få svårt att gå och varje steg känns som jag skall kissa ner mig men pilates bollen känns inte lika illa. Någon mer som har ont eller känningar att det kan vara på g snart?


    Jag har också de två senaste dagarna känt lite annorlunda. Känns som bebisen borrar sig ner allt mer och det ilar i underlivet. Tycker också jag har som molvärk till och från, både i magen och i ländryggen men det är liksom ingenting regelbundet eller ihållande. Tycker även babyns rörelser ha blivit... aggressivare? Förut har de varit mera svepningar och putningar med rumpan, nu är de rejäla sparkar. Känns som någon börjar bli smått irriterad där inne, haha! Har ju dock BF först 13 juni så försöker intala mig själv att detta bara är inbillning eller inte betyder något... men innerst inne skulle man ju gärna vilja träffa den lille snart :)
  • Canama
    Omstart2019 skrev 2019-05-24 21:44:47 följande:

    Fy vad jag har ont i ryggen om dagarna nu. Och i magen (vid magsäcken typ). Inte alls nån bra kväll.


    Kan du redigera trådstarten men BF listan? Skulle va bra med den på första sidan så kan man följa hur nära alla har :D

    Här är de mest bara lugnt. Ha skaffat mig en pilatesboll som jag studsa på igår, de va riktigt skönt framför TVn, har annars svårt att få de bekvämt.

    Sovit skit inatt och vakna av en sur uppstötning i munnen. Mums.

    Sambon åker utomlands om en vecka (borta två dagar). Living on the edge!
  • Canama
    Leeandra skrev 2019-05-26 14:28:10 följande:

    Vågar han verkligen åka bort nu?! Skulle ju kännas hemskt att missa bebisens ankomst.

    Jag tyckte det var lite stressigt sist när jag fick ringa hem mannen från jobbet ( 45 min bort ) och han hann bara vara hemma en halvtimme innan dottern var född.


    Det är väldigt viktigt för framtiden att han åker så vi tänker att vi chansar. Såklart, är förlossningen redan igång så stannar han. Risken att bebisen kommer 10 dagar innan BF när de är första barnet är ju inte så stor egentligen, oftast går man ju över. Vi får se helt enkelt :D
  • Canama
    Leeandra skrev 2019-05-26 18:09:25 följande:

    Jag föddes ju 3 veckor tidigt ( första barnet ) och mitt första barns förlossning startade 3 dagar innan BF så man vet ju aldrig .

    Men vi får hoppas att bebis håller sig lugn just när han är borta


    Syndrom skrev 2019-05-26 18:16:21 följande:

    Min man är borta från v 37 till 39 i jobb, sonen kom i v. 43 så är inte orolig att denna ska komma för tidigt, men andra är desto mer oroliga ^_^ Kommer säkert gå jättebra för er :)


    Både jag och min sambo är födda innan BF så hoppas de inte går i släkten haha! Vi tittade även på möjligheten att jag skulle följa med för då är vi ju åtminstone tillsammans. Men de skulle innebära inga flyg och längre restid så såklart. Som sagt, vi får se! Ska hålla er uppdaterade nästa söndag-måndag :D
  • Canama
    isa94 skrev 2019-05-30 07:48:45 följande:

    Nu orkar jag verkligen inte..!! Nu får prinsen gärna ta och brås på mig själv. Är första barnet och kom 12 dagar tidigt, vilket är IDAG!

    Kan inte sova på nätterna och vaknar konstant under nätterna, när jag försöker röra mig så krampar höften totalt, igår och nu inatt har jag inte äns kunnat röra mig för att höften totalt låst sig och göra ont, så i panik och smärta har jag fått väcka sambon som fått försöka vrida mig försiktigt.. men i alla vridningar hugger det även till satan i blygdbenet, så benen måste vara ihop i alla rörelser för att jag inte ska avlida totalt.

    Och detta med att behöva kissa iaf en gång i timmen även under natten...

    Nää fy, trotts inte jag skulle säga det. Men nu vill jag inte vara gravid längre...! Och som att han ändå är färdigpackad i magen så fattat jag inte varför han behöver vara kvar där för..

    (Nu blev det långt och gnälligt inlägg :( )


    Usch va trist att du har de så jobbigt på nätterna! Jag har också svårt att sova -i sängen. På soffan går det jättebra? Den är lite hårdare och på nått vis är de mycket lättare att vända sig då. Kanske värt att prova! Annars vet jag att andra rekommenderar sidenpyjamas eller sidenkalsonger, blir mycket lättare att vända sig då tydligen :)

    Min sambo åker ju bort på söndag så jag sitter och försöker att INTE göra något som sätter igång det hela haha! Tvärtemot alla andra antagligen....
Svar på tråden Gravid BF juni 2019, del 2