Inlägg från: Linda2barnsmamma |Visa alla inlägg
  • Linda2barnsmamma

    Gravid BF juni 2019, del 2

    Leeandra skrev 2019-07-17 17:31:05 följande:

    Hoppas detsamma, att allt fungerade och att det inte behövdes flera försök.

    Min lilla Saga mår fint, . Jag tycker hon är vaken mycket för att vara så liten, men hon är nästan alltid nöjd så de stora barnen tycker det är jätteroligt att gå runt och gulla med henne . Tur hon äter mycket och ofta så att jag också får hålla . Hon är redan 4 veckor imorgon - kan inte fatta hur fort tiden går!


    Ja de e min lilla tös också.. Hon Brukar sova mellan 9-13 på dagen i sträck, sen är hon typ vaken till 20 ungefär.. Ligger o slumrar till emellan åt men vill gärna va med o titta o lyssna hela tiden..

    Ja Saga blev 5 veckor i söndags.. Herregud ja..

    Åh vi som gnällde att vi hade fleeeera veckor kvar nyss av graviditeten
  • Linda2barnsmamma
    Syndrom skrev 2019-07-18 04:29:55 följande:

    Hej! Ja det var igångsättning i söndags. Inte samma metod som förra gången, de har slutat med den för den gav så mkt pinvärkar. Jag hade hemska pinvärkar då så glad för min och alla andras skull (det är gel de slutat med). Så det blev cytotec ist. Öppnade mig faktiskt 1 cm första dagen, rekord för mig ^_^

    I måndags vid 15 var jag öppen 4 cm, tagit hål på hinnorna så vattnet gick (grönt igen) och fick testa massa olika, roliga smärtstillande. Men så ville de ta lite tester för bebisens hjärtfrekvens var lite svajig, och bebisen hade för högt värde på något jag knappt förstod vad det var. Så det beslutades om snitt igen, och vid 17 i måndags kom det en liten tjej! Helt frisk, 4 kilo tung och urgullig.

    Amningen fungerar jättefint från första stund och det är jag mycket tacksam över.

    Så nu är väl alla junibebisar ute <3


    Stort grattis till lilltösen. Mysigt!!!
  • Linda2barnsmamma
    LillaMy08 skrev 2019-07-21 11:28:19 följande:

    Läste här om er som kör med pottning, så jag tänkte att vi måste testa det! Och det har gått så bra. Vi kör med blöja, men tar henne till pottan på rutintider (typ efter hon ätit och sovit) och vi prickar väl in hälften av kissningarna och vi slipper bajsblöjorna. Så skönt!

    Vår tjej blir två månader på tisdag och hon har nästan vuxit en dm! Magproblemen är som bortblåsta och vi har en riktigt glad tjej nästan jämt. Sover väldigt lite om dagarna, men nätterna sover hon jättebra (från 21-22 till 08 med en matning vid 03-04). Känns lyxigt!


    Ja har aldrig testat det någon gång.. Hon bajsar just nu så oregelbundet så svårt o veta. Haha

    Skulle kunna va Saga du skrev om. Magproblem är borta här med och hon sover från ca 21 - 08 med matning mellan 4-5 .. Hon blev 6 veckor idah. Det går så fort. Hade ni något namn till henne?

    Just ja.. Kom på att ja måste skicka in papper på hennes namn till skatteverket.. Men man har 3 månader på sig va?
  • Linda2barnsmamma

    Hallå alla...

    En väldigt äcklig fråga!

    Saga blir 8 veckor på söndag. Idag har ja haft vidrigt tjocka slemmiga flytningar.. Inget ont eller så och är doftfria, vet att man kan få flytningar efter avslaget slutat men kommer inte ihåg att de va så här!!!

    Usch. Känns ju som ja kissar på mig ibland... Haha

    På tal om annat, känne är mig ganska återställd nu, framfallet / slidväggarna känns inte lika buktande längre.. Får bara se till att ja inte blir förstoppad...

    Hur mår ni??

    Ja de va kvällens vidriga frågor och mående hihi

  • Linda2barnsmamma
    värmlandsjänta skrev 2019-07-31 23:09:14 följande:

    har tyvärr ingen aning om det där med flytningen men man kanske kan ringa 1177 alternativt din barnmorska på VC och fråga, bara för säkerhets skull? låter ju lite otrevligt men säkert inget farligt :) va skönt att allt verkar gå åt rätt håll! gör du något aktivt för att återställa, typ knipövningar, yoga eller liknande? jag känner att jag borde börja med nåt mer än bara promenader nu för musklerna i kroppen är väl snart helt förtvinade...

    jag mår oförskämt bra just idag, så njuter för fullt. när lillan mår bra mår jag bra! är dock också på gränsen till förstoppad hela tiden (dricker antagligen inte tillräckligt fast jag försöker), så vågar verkligen inte äta Niferex fastän jag gärna skulle.


    Ja funderar på om det är ägglossning som är på gång. Har alltid fått första mensen exakt 12 veckor efter förlossningen med alla barnen. Och saga blir ju 8 veckor nu så de kanske håller på o e på gång. :-P

    Nja ja går mest bara, sen jagar 18 månaders sonen om dagarna.. Haha. Har haft lite sådär med fogarna så tar det fortfarande lungt ändå. Ska börja lite mer i september där efter efterkontrollen :)

    Skönt att du mår bättre. Går ju lite upp o ner första tiden. Är ju mycket o vänja sig vid. :)

    Mina barn är ju, 9, 8, 18 månader o så lillfisen så man hinner inte reflektera så mycket under dagarna. Haha
  • Linda2barnsmamma
    franksmatte skrev 2019-08-11 16:26:46 följande:

    Hej, jag gick aldrig på 30 års festen igår, jag lägger ner dom där vännerna nu. Jag orkar inte lägga energi på dom. Jag umgås hellre nyktert med andra som har barn och hittar på något roligt. Nu har jag faktiskt kommit förbi det tror jag.


    Starkt gjort av dig. Jag har också prioriterat bort vänner som varit märkliga. Inte att vi inte blivit bjudna, men kontakten förändrades så fort vi fick barn.. Första o andra barnet umgicks vi mest med vänner som hade egna barn..

    Sen när barn 3 o 4 kom så har vi mer vänner en innan. Både med och utan barn...

    Vet inte om de kan bero på hur ung man är när det gäller och skaffa sig ny vänkrets?! En tanke bara..

    Trist ialf att de ska vara så. Men som någon skrev, när detta Händer så vet man vilka ens riktiga vänner är. Lägg mer energi på dom och mindre på de icke goda vännerna

    Vart bodde du?
  • Linda2barnsmamma
    Omstart2019 skrev 2019-08-19 12:19:24 följande:

    Halloj! Hur går det för er? Vi har haft några sämre nätter nu och jag vet inte riktigt hur jag ska hantera sömnbristen. Jag är ett vrak som inte har lust att göra något. Vill helst inte träffa folk då heller. Däremot börjar kvällarna bli rätt bra. Jag nattar honom i vår säng vid 19.30 och så sover han där från 20-24 ca innan han äter för natten första gången. Det är mer framåt småtimmarna han strular mer så jag får inte mycket sammanhängande sömn.

    Men i övrigt går det ju otroligt fort med allting. Så mycket leenden! Och idag är det skolstart för de stora, det underlättar ju.


    Hej.

    Här går det bara bra. Saga sover från ca 21 - 07, slutat äta nattetid. Någon enstaka natt hon vaknar och vill äta. Så sömnen är mer en bra.

    Kan inte ens föreställa mig hur det är att inte få sova mer en nån enstaka timme i streck.

    Alla lina 4 har sovit hela nätter från ca 8 veckor. Men kan ju bero på att ja bara ger ersättning?!

    Hon ler och jollrar för fullt. Hittat sina händer som är såå goda.. Vänder sig från rygg över till mage.. Speciellt om hon har lite lutning där hon ligger.. Fick byta liggdel mot sittdel i vagnen då hon tjurar ihop om hon inte kan se över kanten. Haha. Så bestämd liten dam, precis som sina systrar o sin bror.

    Fick mensen i söndags. Mindre kul.. :)

    Ja skönt när manfår in lite rutin igen. Min man är fortfarande ledig. Han börjar 2 sep så där har ja ju extra mycket Hjälp just nu
  • Linda2barnsmamma
    Anatomy skrev 2019-08-19 15:49:31 följande:

    Hur lyckas du få henne hela natten? Min tjej blev 7 veckor i lördags. Hur mycket äter Saga? Väger? Hur ofta?

    Tycker det är trixigt att få rätt mängd. Folk påpekar att min tjej är så rund. Hon väger ca 5200g men hon är riktigt lång.


    Haha jadu ja vet inte.. Syskonen som tröttar ut henne kanske .. Vi är alltid ute på gården o umgås med grannar 2 timmar typ på kvällen. Så kanske luften?

    Ja märker skillnad på om hon sover innan läggdags att hon vaknar på natten då. Är hon vaken mellan 19 o 20 för att sen somna kl 21 så sover hon hela natten.

    Hon äter ca 150 - 180 var tredje timma från att hon vaknar till hon somar :)

    Hon blev 10 veckor igår, när hon va 8 veckor vägde hon 5070 g o va 57 cm lång
  • Linda2barnsmamma
    värmlandsjänta skrev 2019-08-19 21:16:11 följande:

    det går bra för oss men sover absolut inte några hela nätter haha. hon börjar dock bli tydligare med "rutiner" och sådär så nu vet man lite mer vad som gäller, särskilt när det kommer till förhållandet mellan dag och natt. natten börjar typ 22 och slutar typ 10, då äter hon nog i snitt var 3e timme. på dagtid äter hon varannan, det går sällan mer än 2h mellan om hon inte sover något längre pass. hon blir 10 veckor i morgon och väger minst 5,5 kg och är minst 62 cm lång, om hon inte krympt sen vi va på bvc sist (8e aug). hon krånglar fortfarande vid bröstet en hel del så vi ger ersättning vid behov, blir oftast 1 gång per dygn.

    använder ni alla bärsele eller bärsjal? min bebis verkar inte gilla att vara så nära. hon vill hellre bäras mer fritt och så att hon kan titta på allt annat runtomkring. hon är heller inget stort fan av babyskyddet. så att man ska använda bärsjal eller bilen för å söva funkar inte alls för oss.


    Ja men de e skönt när de blir lite rutin på allt

    Stor tjeja. Så sött. Ja älskar knubbiga bebisar..

    Nja vi har inte använt nått av det en. Är vi ute eller iväg så ligger /sitter hon i vagnen.

    Vi har aldrig behövt bära eller söva i famnen. Brukar gå in i sovrummet o lägga henne i hennes Babynest / babypöl så somnar hon inom 5 minuter helst ska de va mycket liv o stök runt om.

    Ja är väldigt tacksam över att få sova mycket på natten så ja orkar hänga på henne 18 månaders brorsa när han far runt.. Nu har han dock börjat skolas in på förskolan så nu blir det väl lite lugnare :)
  • Linda2barnsmamma

    Vilka små knubbisar ni har

    Vi använder mest 56 fortfarande, några plagg i 62. :) ska på 3 månaders kollen + vaccin den 12 september. Hon blir 3 månader den 9 september :)

    Märker dock stor skillnad på henne o hennes bror. På hans 3 månaders koll vägde han 7,2 kg saga vägde strax över 5 för 2 veckor sen. Så max 6 kg skulle ja tro vid 3 månader.. Leo vägde ju nästan 4 kg när han föddes mot Sagas 3 kg typ :)

    Men som ni skrev, det går så himla fort. :)

    Men ni som ger ersättning, hur mycket äter era små?

  • Linda2barnsmamma
    LillaMy08 skrev 2019-08-20 11:05:46 följande:

    Rebecca äter ca 190 ml 5 gånger om dagen. Vi har ju dock fått ge olja i maten fram tills för en vecka sedan eftersom hon blev så hård av ersättningen så kanske därför hon är lite knubbig (kinderna är verkligen enorma :D). Men hon är väldigt matglad också :)


    Okej.. Saga äter mellan 140 - 180 ca 6 gånger dagligen. Hon har också jätte knubbiga kinder

    Ser ut som en hamster som hamstrar mat i kinderna. Haha

    Hennes mage har fungerat ganska bra. Hon har fått ersättning från början med :)
  • Linda2barnsmamma
    Anatomy skrev 2019-08-28 14:28:57 följande:

    Värmeutslag i mängder på min lilla tjej.. :( Allt går jättebra förutom sömn på dagarna och läggning på kvällen. Det är omöjligt att få henne att sova mer än 30 min på dagen. Och läggningen på kvällen tar ca 2 timmar. Men sen på natten sover hon jättebra.


    Stackars liten. Inte kul med utslag. Smörjer ni med något? :)

    Okej, är de att hon blir ledsen på kvällen då?

    Saga somnar inom 10 minuter när vi lägger henne, och sover nu hela nätter från 20.00 till 08. 00

    Hon kliar mycket i munnen så får inskaffa bitringar nu :)
  • Linda2barnsmamma
    Anatomy skrev 2019-08-28 17:52:13 följande:

    [quote=79862299][quote-nick]Linda2barnsmamma skrev 2019-08-28 16:28:36 följande:[/quote-nick]Stackars liten. Inte kul med utslag. Smörjer ni med något? :)

    Okej, är de att hon blir ledsen på kvällen då?

    Saga somnar inom 10 minuter när vi lägger henne, och sover nu hela nätter från 20.00 till 08. 00

    Hon kliar mycket i munnen så får inskaffa bitringar nu :)[/

    Utslagen försvinner så fort hon blir sval igen, smörjer bara med miniderm.

    Hon är inte ledsen men kommer inte till ro. Rör sig, biter på händerna och gnyr ett tag och skriker sen rakt ut tills vi tar upp henne, då blir allt bra igen. Så somnar hon om och så fort vi inte gungar henne eller lägger ner henne så börjar det om igen. Till slut blir hon övertrött.

    När hon väl somnat så sover hon nu hela natten ca 22.00-07.00. Vaknar till vid ca 03.00 men då räcker det att klappa lite på henne.

    Hur har ni lärt Saga det? :) Kan man lämna bebis hos dig på träningsläger... :D


    Okej men räcker de nog med den krämen :) saga har ofta torr hud, som jag. Så Smörjer 1 gång om dagen med den krämen vi med.

    Ja hon har varit så sen födseln. Ja alla mina har varit så, sen från 8 veckor har dom sovit hela nätter är Nog ganska bortskämd på det sättet.. :) hihi

    Mannen börjar jobba på måndag igen, så då blir ser tillbaka till alla rutiner.

    Ja är en rutinmänniska, så trivs bäst när ja har kontroll på allt och allt går som det ska varje morgon. Haha

    Ska börja på en lite mer strikt diet nu, eller ja, den 1 september har ja sagt att ja ska börja. :) haha herregud. Vet inte vem ja försöker lura.. Mig själv eller alla andra.

    Nåja, ja ska försöka ialf..
Svar på tråden Gravid BF juni 2019, del 2