• Anatomy

    Gravid BF juni 2019, del 2

    7 dagar till BF för min del. Rullar på sakta men säkert. Nästa besök till BM om 6 dagar och då kolla tappen igen för ev hinnsvepning. Mitt SF mått har bara ökat 1 cm de senaste veckorna men magen har sjunkit rejält. Känner tryck nedåt och att huvudet är mot blåsan. Kan fortfarande promenera en timme men inte i så snabb takt och med kisspaus. :)

    Hur går det för er andra som är kvar?

  • Anatomy
    Tiddelipom skrev 2019-06-13 10:03:04 följande:

    Jag ska visst bli igångsatt så tji fick jag. Blandade känslor, men skönt att ha målet nära. Hoppas på en bra förlossning. Är lite rädd nu...


    Lycka till!
  • Anatomy

    Idag känns det äntligen som att det går framåt. Förvärkar ofta, molvärk i ländryggen och massvis av flytningar. Kommer säkert lugna sig men det här är det mesta jag haft. Känns roligt att något förändras i alla fall. 5 dagar till BF.

  • Anatomy
    Tiddelipom skrev 2019-06-15 10:40:04 följande:

    Vår lilla tjej kom igår 14/6 kl 20.11 på kvällen. Det blev ju igångsättning pga mitt blodtryck och det gick bra. Hon är nöjd och glad och tuttar på bra. Så himla lik min stora tjej med en massa fint hår. Nu är jag så trött så trött.


    Grattis!!! :)
  • Anatomy

    Jag har två dagar kvar till BF. Ska på kontroll imorgon och ev göra hinnsvepning.

    Jag har dock börjat bli rädd för att bebisen ska bli för stor och att den ska fastna eller att jag måste göra kejsarsnitt. Vet att inte inte behöver vara så. Men gör man ingen mer kontroll av själva bebisen? Alltså kollar med ultraljud hur stor den är eller så?

  • Anatomy
    Leeandra skrev 2019-06-17 19:19:22 följande:

    Jag skulle inte oroa mig så mycket, det är ditt första barn och om du inte har diabetes eller ni har en vana att få stora barn i släkten så kommer ditt barn med största sannolikhet att vara alldeles lagom stort för dig.

    BM brukar ha hyfsad koll på om bebisen är stor och TUL är inte så pålitliga såhär i slutet.

    Sen kan jag förstå att det känns som stor skillnad att föda ett barn på 3 kg eller ett på 4 kg, men jag som har fött barn som vägt både 3, 4 och 5 kg kan ärligt säga att det inte är någon större skillnad. Utdrivningsskedet med barnet som vägde 5 kg var faktiskt trevligare än det med 3 kilos barnet.


    Min systers båda har legat runt 4,2 kg. Jag var på CTG för några veckor sedan och den läkaren tyckte inte det kändes som ett stort barn. Snarare åt det mindre hållet eftersom den sent hade plats att göra kullerbytta fortfarande.

    Hoppas i vilket fall på att tappen har mognat sen sist (8 dagar sedan) då var den mjuk men lutad bakåt fortfarande. Har känt mycket tryck nedåt sen i fredags. Trodde det skulle dra igång då men det har varit helt lugnt sen dess.
  • Anatomy

    BF imorgon. Ingen hinnsvepning idag tyvärr då tappen inte var mogen nog. BM retade den dock men jag tror inte det gav något. :(

  • Anatomy
    Leeandra skrev 2019-06-19 08:27:13 följande:

    Vad synd! Hur känns det idag? Är du lika svullen i kroppen ff?


    Ja, det är framförallt mins händer som är problemet. Har ingen känsel i fingrarna och kan inte använda dem speciellt mycket. Kan inte klä på mig byxor och strumpor själv. Inte dela min mat och inte öppna/bära saker.
  • Anatomy
    Leeandra skrev 2019-06-21 18:57:48 följande:

    Glad midsommar allihop! Här kom vår Saga väldigt punktligt på BF-dagen igår sent på kvällen, .

    4,3 kg och 53 cm lång liten sötunge, .


    Superstor grattis!!
Svar på tråden Gravid BF juni 2019, del 2