• Trooi

    Hur länge vågar man vänta...

    Träffade min nuvarande när jag var runt 33. Ville ha barn men kände aldrig någon större stress över det. Blev gravid med första barnet vid 36 och andra 38.

    Hur länge man vågar vänta är ju svårt att säga, det beror på hur lätt/svårt det är att bli gravid. Med tanke på hur kort tid ni varit tillsammans skulle jag i alla fall väntat ca ett år. Ni hinner lära känna varandra lite mer, flytta ihop, resa lite.

  • Trooi
    Jw83 skrev 2019-07-14 13:57:17 följande:

    Då vet du väl att en trygg, mogen och relation är viktig. Du har gjort misstaget att skaffa barn med dålig(a) papp(or)(a). Då bör du väl inte rekommendera någon att skaffa barn med någon hon knappt känner? Det är väl bättre att vänta 2-3år extra och ge sina barn en bra pappa än att hetsa och misslyckas med val av pappa?

    Jag umgås bara med välutbildade kvinnor som valt pappa med omsorg. Ingen av dom har fått barn innan 35 och ingen har haft svårt med varken den första eller andra. Själv blev jag gravid på första ägglossningen varje gång vi ville ha barn..

    Ålder är bara en av många faktorer. Rökning, alkohol, sjukdom och framförallt övervikt är faktorer som väger tyngre hos en kvinna under 40.


    Kunde inte sagt det bättre själv. På vissa låter det som värsta katastrofen att bli gravid efter 35. Att man automatiskt får massa komplikationer och barnet garanterat kromosomavvikelser. Fertiliteten störtdyker liksom inte från en dag till en annan. Jag blev gravid med första barnet vid 36 (första försköket). Inga komplikationer. Andra barnet samma sak, 38 år. Jag är glad att jag väntade och hittade en bra man som jag älskar och vill dela livet med.

    Man kan ha svårt att bli gravid redan vid 25 om man har otur. Det är som sagt inte bara åldern som avgör hur det går.
Svar på tråden Hur länge vågar man vänta...