Inlägg från: Minlillaplutt |Visa alla inlägg
  • Minlillaplutt

    Hur länge vågar man vänta...

    Jag träffade min man vid 29, han 30. Två år senare när jag var hos gyn blev jag strängt uppmanad att om jag vill ha flera barn så lönar det sig att inte vänta.

    Han förklarade för mig att vid 30 börjar fertiliteten att sjunka för att sen tvärdyka efter 35... Kanske din man skulle behöva någon kunnig som säger det åt honom?

    Annars tycker jag det är tillräckligt att ha bott ihop 6-10 månader innan man blir gravid, så bör man ha lagt märke till hur man fungerar ihop i vardagen. Det tar ju ändå länge från plusset till förlossningen, på 9 månader hinner de flesta (män) vänja sig vid tanken på barn :)

    Tänk på att många får kämpa med barnverkstad i kanske ett år innan de lyckas plussa, så med de uträkningarna skulle jag nog börja senast om 1 år om jag vore du.

  • Minlillaplutt
    Jw83 skrev 2019-07-14 09:10:25 följande:

    Så att ha en trygg kärnfamilj är inte så viktigt för dig? Det är viktigare att hinna få fler barn än att skapa en trygg familj..

    Jag är 36 och har fött mina ungar. På kontroll så såg gynekologen fina ägg och jag frågade om klimakteriet. Då så säger han att kvinnor skaffat barn i 40 års åldern i hundratals år och att fertilitet ofta hänger på hälsa, vikt, livsstil mer än ålder. Så din gynekolog såg väl andra riskfaktorer hos dig än din ålder om du blev strängt tillsagd att inte vänta.


    Nej, men en trygg kärnfamilj är något jag först nu fått uppleva, efter att jag träffade min man och bildat familj med honom. Han är inte den första man jag fått barn med men absolut den bästa.

    Gynekologen jag går till är en mycket omtyckt och klok man och jag litar på honom. Att riskerna ökar med stigande ålder är något jag dessutom hört från andra håll och jag har vänner som inte vill bli gravida efter 35 av just den orsaken. Ju mer man vet desto mer ökar oron, verkar det som.

    Grattis till att ha fött dina ungar! :)
Svar på tråden Hur länge vågar man vänta...