• Hawk

    Hur länge vågar man vänta...

    Det där låter onödigt alarmistiskt. Tror vi alla är medvetna om att fertiliteten sjunker med ålder men de allra flesta har inga problem att bli gravida efter 35. Läser man dessutom trådar här inne så är det många som är betydligt yngre som har problem att bli gravida. Har själv blivit gravid på första, första och andra försöket efter 35 så har man god fertil hälsa eller bra gener är det inga problem.

    Med det sagt så råder jag att inte avvakta för länge då man aldrig kan veta, och man vill verkligen inte ångra sig senare. Samtidigt är det onödigt att stressa upp sig i onödan.


    Minlillaplutt skrev 2019-07-14 08:59:27 följande:

    Jag träffade min man vid 29, han 30. Två år senare när jag var hos gyn blev jag strängt uppmanad att om jag vill ha flera barn så lönar det sig att inte vänta.

    Han förklarade för mig att vid 30 börjar fertiliteten att sjunka för att sen tvärdyka efter 35... Kanske din man skulle behöva någon kunnig som säger det åt honom?

    Annars tycker jag det är tillräckligt att ha bott ihop 6-10 månader innan man blir gravid, så bör man ha lagt märke till hur man fungerar ihop i vardagen. Det tar ju ändå länge från plusset till förlossningen, på 9 månader hinner de flesta (män) vänja sig vid tanken på barn :)

    Tänk på att många får kämpa med barnverkstad i kanske ett år innan de lyckas plussa, så med de uträkningarna skulle jag nog börja senast om 1 år om jag vore du.


Svar på tråden Hur länge vågar man vänta...