Inlägg från: Anonym (Anna) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Anna)

    Semsterknas/ funderingar

    Brukar alltid ha långa och bra ledigheter och ihop med maken ( och barnen såklart) men i år så verkar allt gå fel. Det lutar åt att vi inte tar samtidigt mer än 1-2 veckor ihop. Att resa bort tillsammans mer än några dagar ser mörkt ut av olika skäl. Känner mer och mer att jag nog inte tar mer än dessa två veckors ledigt så spar jag till hösten eller vintern då vi i då fall eventuellt åker bort 2-3 veckor. Men är tudelad, kort sommarledighet hemma. Kommet inte få till den där sköna känslan av ledighet och tar jag längre ledigt när han jobbar, blir det mest bara vara hemma och halva familjens vardagspussel är liksom kvar.

    Ni som tar korta somrar ledigt, hur fungerar det för er och ni som delar semester och alltså är lediga när partner jobbar. Hur mycket vardag blir det ändå?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2019-05-20 09:06
    Förtydligar, barnen kommer alltså vara lediga oavsett under sommarlovet och det finns vänner och släkt som exempelvis kan ta med dem på lite roliga utflykter eller ett par dagar i sommarstugan med farfar och liknande. Dessutom jobbar maken och jag ju lite omlott, dvs det finns lediga dagar under veckorna när han jobbar helg ( när jag är hemma )

  • Svar på tråden Semsterknas/ funderingar
  • Anonym (Anna)
    Anonym (Anna2) skrev 2019-05-18 08:30:26 följande:

    För mig är  semester att inte jobba. Jag behöver inte åka bort för att  känna att jag har semester, även om vi också gjorde det. Vardagslivet under sommarsemestern ser inte ut som det vanliga vardagslivet man har i terminerna. 

    Vi njöt av att slippa passa tider, åka och bada, göra utflykter, hälsa på familj och vänner, vara ute i naturen, sovmorgnar. Slippa stressen och bara vara. Hela familjen gick ner i varv.


    Jorå det kan fungera, men här kommer en av oss jobba när den andre är ledig. Vi kommer inte kunna ha 4 veckor i hop Om inte barnen och jag går på ledigt innan skolan slutar. Känns inte försvarbart om vi är hemma .
  • Anonym (Anna)
    Anonym (?) skrev 2019-05-18 08:40:35 följande:

    Hur gamla är barnen? Om du inte skall vara ledig i sommar, hur lång ledighet kommer de då få, och med vem?


    De är hemma ändå hela sommaren, är halvstora skolbarn.
  • Anonym (Anna)
    Anonym (Anna2) skrev 2019-05-18 08:41:01 följande:

    Jag förstår inte. För mig är det  semester ändå fast jag inte har alla semesterveckor med min man. 

    Din man ska alltså ha semester innan skolan slutar, ingenting under sommarlovet? Och du ska ha semester under  sommaren? Hur mycket semester kommer barnen att få under sommarlovet?


    De blir som sagt var hemma hela lovet oavsett. Lite utflykter i hop några dagar men inget "stort"
  • Anonym (Anna)
    Anonym (Barnen) skrev 2019-05-18 08:42:30 följande:

    Oavsett hur ni vuxna gör så tänker jag att barnen behöver sammanhängande långledigt från fritids/förskola.

    Vi har hittills lyckats ha semester 4-5 veckor samtidigt men en nära vän har fått ta omlott med sin karl och det har funkat. De har själva hittat på saker med barnen på dagarna.


    Klart man kan hitta på saker själv, men det blir ju ingen familjesemester som vi brukar ha. Dvs umgås 4-6 veckor tillsammans. Därav att jag ändå funderar på att spara halva till hösten / vintern och resa bort då med familjen 2-3 veckor.
  • Anonym (Anna)
    Anonym (Anna2) skrev 2019-05-18 08:47:32 följande:

    Och du tycker inte det är meningsfullt att spendera tid med dom  på sommaren eftersom ni ändå bara är hemma, så du vill ta  ut mindre semester, och umgås med dom under en resa i höst/vinter? Kan de få  ledigt 2-3 veckor i höst  då, när  de går i  skolan?


    Meningsfullt är det väl alltid att umgås, men halva hushållet kommer jobba och själva semester modet kommer inte infinna dig på samma vis befarar jag när någon har tider att passa och jobbar. Tänker resa höst eller jullov
  • Anonym (Anna)
    Anonym (Anna2) skrev 2019-05-18 08:49:21 följande:

    Måste man alltid göra som man brukar?

    Våra barn uppskattade alltid att vi  vuxna var hemma, oavsett  om vi gjorde  något särskilt eller inte. 


    Nej det behöver man inte. Oavsett vad jag väljer i sommar är det långt ifrån hur vi brukar göra.
  • Anonym (Anna)
    Anonym (fru) skrev 2019-05-18 08:56:15 följande:

    Jag ska vara ledig hela sommaren, ungarna likaså. Maken har börjat nytt jobb och är troligtvis inte ledig överhuvudtaget. Jag ser ändå fram emot en lång, slapp sommar, vi kommer ju ha massor av tid att hinna umgås ändå. Jag tänkte se till att hålla huset och trädgården i ordning när han jobbar så att vi har kvällar och helger för att bara umgås. Jag och ungarna ska åka iväg lite också på egen hand sen ska de spendera en hel del tid hos sin mormor vilket ger mig lite tid att göra exakt vad jag känner för.


    Hoppas ni får en skön sommar:)
  • Anonym (Anna)
    Anonym (My) skrev 2019-05-18 09:00:36 följande:

    Jag kommer bara ha två veckors semester under sommaren i år. Förra året hade jag ingen semester under sommaren. Har dock ett schema så en heltid innebär 3 arbetsdagar i vecka fast när jag jobbar är jag borta hela dagen också(7-19 minst). Tycker det brukar fungera bra jag är ju ledig två veckor med tid för återhämtning då. Behöver inte resa bort bara att få vara hemma och slippa gå till jobbet är vila. Anledningen är att det är sån personalbrist så får extra betalt för att flytta semesterveckor och ta de under hösten istället.

    Vi har två små barn 3 och 5 år. Sambon kommer vara ledig 5 veckor med dom(varav jag är ledig de 2 sista veckorna tillsammans med dom) och sen kommer de vara hos mormor och morfar 1 vecka, de bor 30 mil bort och brukar ta de 1/2 vecka - en vecka ibland för att få umgås med dom.

    Istället för semester under sommaren ska jag vara ledig 3 månader i vinter istället för en långresa tillsammans med familjen.

    Så skulle säga att det funkar alldeles utmärkt att jobba under sommaren. Har aldrig haft semester 4 veckor under sommaren hittills. Utan brukar spara till hösten.


    Åh 3 månader ledigt sen låter underbart! Då hade jag inte tvekat. En månad är nog max vad vi kan få till i vinter om vi inte letar resmål med skolmöjligheter, vilket skulle bli för dyrt..
  • Anonym (Anna)
    Anonym (?) skrev 2019-05-18 09:11:25 följande:

    Jag har ofta varit ledig flera veckor själv med barnen. Jag tänker att även om barnen är lite äldre så är det trevligt att ha mamma eller pappa hemma. Då kanske de dessutom roar sig själva en del, så du kan sitta med en bok i solstolen.

    Jag jobbade gärna hela somrarna innan jag fick barn, men nu skulle jag inte välja att göra det. Helt ledigt blir det ju aldrig med barn, ens om man reser bort. Jag har istället min återhämtning de få dagar som barnen är hos mormor/morfar och min man jobbar, samtidigt som jag har semester.

    När jag var yngre reste jag väldigt mycket, men de senaste 6-7 åren har vi bara varit i Sverige och åkt på små utflykter. Så skönt!


    Jag har inga problem att koppla av med barn hemma. Det är inte det, utan att då en av oss jobbar blir det inte den sköna semesterfeelingen
Svar på tråden Semsterknas/ funderingar