• Anonym (?)

    Semsterknas/ funderingar

    Hur gamla är barnen? Om du inte skall vara ledig i sommar, hur lång ledighet kommer de då få, och med vem?

  • Anonym (?)

    Jag har ofta varit ledig flera veckor själv med barnen. Jag tänker att även om barnen är lite äldre så är det trevligt att ha mamma eller pappa hemma. Då kanske de dessutom roar sig själva en del, så du kan sitta med en bok i solstolen.

    Jag jobbade gärna hela somrarna innan jag fick barn, men nu skulle jag inte välja att göra det. Helt ledigt blir det ju aldrig med barn, ens om man reser bort. Jag har istället min återhämtning de få dagar som barnen är hos mormor/morfar och min man jobbar, samtidigt som jag har semester.

    När jag var yngre reste jag väldigt mycket, men de senaste 6-7 åren har vi bara varit i Sverige och åkt på små utflykter. Så skönt!

  • Anonym (?)
    Anonym (Anna) skrev 2019-05-18 10:07:03 följande:
    Vi resonerar helt enkelt olika här. Jag spar nog hellre veckorna då vi kan göra något tillsammans hela familjen.
    Så du väljer att låta "halvstora skolbarn" vara själva hemma större delen av sommaren för att du inte tycker du får rätt "känsla" när inte din man tar han om halva hushållet?

    Vad är viktigast? Att du skall ha en känsla av total avkoppling, eller att barnen har tillgång till en förälder under sitt sommarlov?
  • Anonym (?)

    Är du rädd för att ta hand om barn och hushåll själv? Har du gjort det förut?

  • Anonym (?)
    Anonym (Anna) skrev 2019-05-19 19:02:09 följande:
    Men snälla, jag har ju inte ens berättat vad de kommer göra eller med vilka de kommer vara resterande eller hur vi ens arbetar resterande av de här 8 sommarlovsveckorna i så fall, så lugn!
    Det hade väl möjligen varit rätt relevant för alla som svarar att få veta redan från start? Det är stor skillnad på svar, dels beroende på ålder på barnen, och självklart beroende på vad de gör när ni jobbar. Om det tex är så att en förälder hela tiden är hemma eftersom ni jobbar skift, är det också skillnad mot att "grannarna finns om de behöver något", eller "de kommer vara 8 veckor på läger oavsett hur vi gör".
Svar på tråden Semsterknas/ funderingar