Inlägg från: Anonym (Agneta) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Agneta)

    Byta namn på 5-åring

    Som jag förstår har du ett geberellt problem med att haka upp dig på saker, älta och lita på egba beslut? Förutom medicin, har du fått hjälp med konkreta verktyg/knep hur du jan hantera såna situationer? Omminte tycker jag att du ska söka professionell hjälp med detta för att få en smidigare vardag.

    Som sagt tycker jag att du ska söka professionell hjälp men några små tankar från mig. För som jag tolkar det har du inga egentliga tankar på att byta namn på barnet men har svårt tt slöppa tnakarna kring att du tog ett felbeslut för fem år sedan?

    1. Tala om för dig själv att beslutet redan är taget i namnfrågan för fem år sedan. Det finns alktså inget nytt beslut att ta. Själva namnvalet är redan gjort så det finns ingen anledning att grubbla över det. Var tydlig ned dig själv kring det varje gång de tankarna komner upp.

    2. Vad gäller att ångra ett beslut kan du behöva bearbeta det. Sätt dig ned och skriv ned olika faktorer kring namnvalet för fem år sedan. Vad var eet som gjorde att du gjorde det val som du gjorde? Vad var det som gjorde att du tyckte att det var det bästa bealutet då? Se att du hade skäl för det val som du gjorde då utifrån de erfarneheter, kunskaper och känslor som du hade då. Jag får intrycket av att det hela handlar om att du är rädd för att göra fel och att du därför är rädd för att lita på dina beslut. Då kan det vara bra att gå tillbaka och se vilka skäl du hade för valet.

    3. Om du har ett behov av att älta en period avsätt en särskild tid för det under en begränsad period. Tex " Jag får älta detta en kvart varje dag kl 18, i tbå veckor, sedan ska jag släppa detta och gå vidare.".

    4. När tankarna om detta kommer upp försök hantera dem just som tankar som dyker upp och inte som beslut som ska tas. Alltså typ " Nu kommer en tanke om barnets namn upp. Detta är inget som ska göras något med utan bara en tanke som kommer".

    Ett annat tips kan vara att läsa på om "acceptans" som är ett sätt att hantera orostankar mm.

Svar på tråden Byta namn på 5-åring