Inlägg från: Linda2barnsmamma |Visa alla inlägg
  • Linda2barnsmamma

    Kopparspiral?

    Hej. Har också migrän med aura + hortons.

    Det som fungerade bäst på mig var p-staven och p-spruta.

    Kopparspiral hade jag när ja va ca 16 år, ja blödde konstant och hade sån fruktansvärd mensvärk att ja låg i fosterställning när den kom som värst.. Stog ut 6 månader. Ja skulle inte rekommendera den alls..

    Ja rekommenderar p-stav. Det är ju inte själva preventivmedlet du gått upp av. Det är att man äter fel eller småäter då man blir sötsugen? Gör du inget av det vet ja inte varför du gått upp så mycket av just staven. men ja skulle säga testa den igen innan du ens testar kopparspiral... :)

  • Linda2barnsmamma
    Astons skrev 2019-05-20 21:33:37 följande:

    Förlåt om jag går off topic här, men kan inte du berätta lite mer om Hortons? Har läst att smärtan ska vara den värsta en människa kan känna, alla kategorier, stämmer det? Hur ofta kommer anfallen och hur länge varar de? Finns fungerande medicinering?

    Inte meningen ett belysa sjukdomen, är bara genuint intresserad och vill du inte svara har jag full respekt för det.


    Hej. :)

    Hortons kommer mer sällan en vad migrän gör. Ja har haft diagnosen migrän med aura sen ja var 18 år. Började där med att ja blev halvsides förlamad och tappade talet. Hände kanske 3, 4 gånger. Så då kom dom fram till sen diagnosen. Och nu är det det första symtomet ja har att migränen är på väg... Och det är ju oftast ensidigt. Jag har vänster sida mestadels

    Men efter någr år så ändrade smärtan helt märkligt. Fick ingen förvarning om det, utan det satte sig som nackvärk. Typ som om du har nackspärr och tandvärk på samma gång. Strålar ner i ryggen och upp i huvudet. Huvudvärk från helvetet som gör ath du skulle vilja plock ut ögonen och sticka en kniv i huvvet. Sant tyvärr. Så med det så är hortons med värk i nacken, rygg och huvud medans migrän typ enbart e på en sida av huvudet.

    Migrän har ja i ca 2 dagar (4-5 gånger per år), hortons har ja som värst i 4 dagar och sedan molande upp till 1 månad.. (2 gånger om året typ)

    Medicin mot migrän har ja sumatriptan, funkar knappt längre.. Mot hortons ska man ta sumatriptan + naproxen. Men det tål ja inte, så får snällt häääärda ut under dessa tider..

    Värst är det när jag får både och samtidigt...

    Enda gången ja är befriad från allt är under graviditeterna. :)
  • Linda2barnsmamma
    Astons skrev 2019-05-22 08:57:05 följande:

    Hej!

    Tack så mycket för ditt svar, uppskattas :)

    Känner med dig av det du beskriver och hoppas att det blir bättre med tiden. Att det kom helt plötsligt och försvann under graviditeten är ändå goda tecken på att det kan försvinna lika snabbt.

    Hoppas det bästa för dig, kämpa på och styrkekramar!


    Hej. Ja de e ingen fara. Bara fråga på

    Ja ja får ju tillbaka det efter graviditeterna tyvärr.. Är bara symtom fri under tiden.. Men ska utredas mer och förmodligen få injektioner o ta hemma istället så tabletter inte fungerar :)

    Tack så mycket!!
Svar på tråden Kopparspiral?