Inlägg från: Anonym (N) |Visa alla inlägg
  • Anonym (N)

    Kopparspiral?

    Jag brukar VARMT rekommendera kopparspiral, ja det gjorde ont att sätta in den, (man kan dock bli sövd), och ja det gjorde ont ett tag innan kroppen vande sig. Men det är det bästa beslutet jag tagit! Mensen kommer precis som vanligt och inga hormoner är SÅ najs!

    Du har ju redan haft spiral med hormoner och tyckte det gjorde ont så jag vet inte, men försök skulle jag säga! Sluta genast med det preventivmedlet du har nu, han får ha kondom helt enkelt såhär ska du inte behöva ha det! <3

  • Anonym (N)
    Anonym (Ensomundrar) skrev 2019-05-21 07:51:09 följande:

    En som gillar den iaf, står nog i valet och kvalet om jag ska ta och boka en tid till gyn och åtminstone prova. Minin gyn gav ett sånt förslag att vi kan låta p staven vara kvar tills kopparspiralen etablerat sig och ta ut den om kopparspiralen fungerar eller ta ut kopparspiralen om den inte fungerar då har jag kvar staven som ändå ?fungerar?. Jag tyckte det lät som ett bra alternativ då just ex. Kondom absolut inte är ett alternativ för nån av oss


    Ja prova kan man alltid göra! Hoppas det fungerar, första menstruationerna kan vara extra tuffa men be om extra tuffa smärtstillande för de gångerna, sen tyckte jag att kroppen vande sig. Kopparförgiftning är inte speciellt vanligt men istället för att lyssna på folk i tråden så fråga medicinsk personal om statistik och vilka symptom du ska vara uppmärksam på.

    De i tråden som skrivit om att de mådde dåligt i flera år pga kopparförgiftning hade antagligen kopparspiralen i lika länge vilket är sorgligt att ingen tänkte på att ta ut den... Det är ju en självklarhet att man slutar med nya grejer om man känner att allt inte är som det ska vare sig det är preventivmedel, nån ny mat, medicin schampo.
  • Anonym (N)
    Anonym (förstörd) skrev 2019-05-22 08:11:40 följande:
    Klart att man inte tänker på att det kan vara kopparspiralen när alla hävdar att det inte finns några biverkningar! Pratar man med vården så tycker de att det bara är hittepå! Finns fruktansvärt många kvinnor som varit med om detta. Så knip innan du uttalar dig om något du inte kan något om.
    Vad trevlig du var då? Ingen har väll någonsin hävdat att det inte finns några biverkningar? Mer smärtsam mensvärk, mer och längre blödning är vedertagna biverkningar? Specifikt vad vården säger vet jag ej. Vad som inte kan förnekas dock är att kopparspiral är ett preventivmedel som funnits och fungerat läääänge för fruktansvärt många kvinnor. P piller funkar inte för alla, samma med kondom, pessar, minipiller, p stav osv, allt funkar inte för alla.

    För mig skulle det vara en självklarhet att ta ut min spiral om jag kände några symptom som passar in på kopparförgiftning. Jag läse på innan jag satte i den så jo jag har viss koll. 

    Väldigt tråkigt att du råkade ut för det och jag hoppas att din kropp blir återställd snarast.
Svar på tråden Kopparspiral?