Inlägg från: Anonym (Livia) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Livia)

    Du som bor med en slarver-hur löser du detta?

    Jag och min sambo har det lite likadant, och jag tänker så att man får helt enkelt kompromissa. Jag får tåla att det är lite stökigare än vad jag vill ha, och han får anstränga sig att hålla efter sig. I början av relationen fick jag visserligen lära honom en massa basala grejer (som att man även diskar undersidan av tallrikarna), men vi har med åren fått en bra balans.

    Jag vet inte riktigt fler praktiska tips än "prata med honom" jag kan komma med. Är man vuxen borde man kunna prata med varandra och komma fram till en kompromiss och hjälpas åt att hålla den.

  • Anonym (Livia)
    Fru Darcy skrev 2019-05-21 21:24:37 följande:

    Jag är ledsen men att vilja bo i ett hem som ser ut som på Hemnet, det är inte normal standard. De allra flesta mår inte dåligt av att det ligger en tröja i soffan eller en sax på köksbänken. Om du vill ha ett seriöst menat råd rekommenderar jag dig att via terapi försöka ta reda på vad som ligger bakom ditt kontrollbehov/städmani. Däri ligger lösningen på ditt problem. För det är ditt problem, inte din sambos.


    Eh, vem bryr sig om vad som är "standard" eller inte när det gäller ens eget hem? Självklart är det inte fel eller sjukligt att vilja ha det rent och fint hemma?
  • Anonym (Livia)
    Fru Darcy skrev 2019-05-22 16:30:23 följande:
    Så om 1/100 personer har sådana extrema krav på hur välstädat det ska vara hemma så ska resterande 99 personer anpassa sig till era orimliga krav?

    Inte konstigt att kvinnor med dessa preferenser går in i väggen! De förväntar sig att andra ska anpassa sig efter deras normer, detta beteende gäller inte bara städning utan även barnuppfostran, planering av högtider och semestrar etc....

    Självklart ska man hålla en rimlig hygienisk nivå på hemmet och ge sina barn en kärleksfull uppfostran och mysiga traditioner, men det går för långt, ni som har detta extrema kontrollbehov skjuter er själva i foten, den dagen ni inser det orimliga och omöjliga uppdraget att lägga så mycket tid, ork och kraft i jakten på det perfekta livet/hemmet/barnen kommer ni bli utbrända.
    Nej, och det har jag inte sagt heller. Alla får ju göra som de själva vill. Bor man med någon som har en annan bild om hur hemmet ska se ut får man kompromissa så att båda blir nöjda. Jag bryr mig ärligt talat inte om hur någon annan gör i sitt hem.
  • Anonym (Livia)
    Fru Darcy skrev 2019-05-22 17:12:15 följande:
    Fast det är ju det TS vill, att sambon ska ändra sig och bli mer som hon.

    Att inte inse hur extremt det är att dammsuga varje dag och och få panik av att en tröja ligger på soffan och en sax på köksbänken ÄR orimligt.

    Ja, och det kallas att kompromissa. Det är rimligt att göra när man bor ihop.


    Och självklart kommer TS få acceptera att det inte kommer vara lika rent och prydligt som hon vill ha det heller.

Svar på tråden Du som bor med en slarver-hur löser du detta?