Inlägg från: Anonym (jobbigt) |Visa alla inlägg
  • Anonym (jobbigt)

    Du som bor med en slarver-hur löser du detta?

    Anonym (Fez) skrev 2019-05-21 14:43:05 följande:

    Min sambo är betydligt slarvigare än vad jag är.

    Han är en sån typ som tar fram nått, använder det men låter det ligga framme. Han kan ta av sig tröjan i soffan och där ligger den tills någon (jag) tar undan eller han behöver den igen. Använder han en sax för att klippa en prislapp så går han ut i köket öppnar lådan, tar upp saxen och klipper, lägger sedan saxen på diskbänken och stänger lådan..

    Jag kan bli tokig. Jag vill inte ha nått framme. Mitt hem ska helst se ut som inför en visning. Lukta gott (inte innestängt eller unket utan rent) och se fräscht ut. Vi krockar lite :)

    Jag startar inte denna tråden för att jag ska lämna min man. Jag startar inte för att berätta hur värdelös han är eller att han är en mansbebis. Jag startar inte heller tråden för att höra hur fel jag gör, och hur mycket terapi jag bör gå. Nej. Sånna trådar är jag trött på att läsa. Jag vill ha en konstruktiv tråd. Där man faktiskt kommer på något. Därför ber jag er om tips till hur man kan göra för att underlätta sånt här?

    Spåna fritt! Det kan vara allt från att lägga allt i sopsäckar som han får sortera en gång i månaden till att köra allt till tippen. Hjälp mig hitta det som finns i gråzonen! Mitt mellan att göra slut och acceptera.

    Tack för din tid!


    Jag tycker att ni båda har en jobbig inställning till stök, skulle varken vilja ha det som du kräver eller som din man gör. Kan ni hitta nåt slags mellannivå där ni båda trivs och båda plockar lagom?

    Jag antar att ni inte har några barn för i så fall skulle du väl ligga på psyket vid det här laget. Då har du flera aktiva nerstökare...

    Jag skulle försöka att jag och mannen hittade nåt slags mellannivå på stöket, typ att man plockar undan på kvällen (sån som blir under dagen som saxen, tröjan etc) eller gör ett rejält röj en gång i veckan (om det samlas lite mer som återvinning, post som ska tas om hand och liknande).

    Att rensa och åka till tippen gillar jag! Men jag skulle nog ändå inte orka varje månad. Kanske varannan, men att ni rensar lite mer kontinuerligt så att det som ska hivas kommer undan från er boendeyta.

    Och ordna ställen där ni kan stoppa undan stök som annars samlas ovanpå ytor som bänkar, byråar och liknande.

    Vädra för att släppa in frisk luft och vädra ut dålig lukt, enkelt och effektivt.

    Men oavsett så tror jag det viktigaste är att ni hittar en samsyn på vilken nivå som ska gälla och hur ofta man ska hålla på och plocka.
  • Anonym (jobbigt)
    Anonym (F) skrev 2019-05-21 16:49:23 följande:

    Jag skulle aldrig sätta mig själv i den situationen.


    I vilken situation? Att bo med en slarver eller bo med en pedant som kräver att hemmet ser ut som ett visningshem?
Svar på tråden Du som bor med en slarver-hur löser du detta?