• Tom Araya

    Vi har inte sex och jag klättrar på väggarna

    Ni kan inte komma förbi problemet utan att prata om det och hon måste förstå att samtal och att lösa problem inom förhållandet är viktigt för förhållandet och kan inte undvikas för att frågan är obekväm för henne, då har hon inte tillräcklig prioritet av ert förhållande och av hur du mår i det.

    Du måste vara mer tydlig i vad hennes undvikande ger för konsekvenser.
    Vill hon trots det inte försöka hitta lösningar så skulle i alla fall jag överväga att lämna henne.

  • Tom Araya
    Anonym (// Pontus i Sundsvall) skrev 2019-05-22 21:07:14 följande:

    Det är mycket bra tankar ni har. Ja, hon har vestibulit och hennes kropp blir inte bättre av t.ex. pollenmedicin som torkar ut alla slemhinnor.

    Det känns som det alltid kommer vara något ivägen för att sexlivet ska fungera.

    Om jag pratar med henne kommer hon nog först bli arg, och sen ledsen över situationen. Risken är att jag sårar vårat förhållande mer genom att prioritera min sexlust högre än hennes problem. Det är i alla fall så hon upplever det, tror jag.


    Ja, men då har hon ju ett faktiskt fysiskt problem att sätta fingret på, inget hemligt eller okänt problem.

    Men tyvärr, du kan inte skydda henne från att hantera detta, hur jobbigt hon än tycker det är. Du har ingen skyldighet att anpassa ditt liv i en sådan stor sak p.g.a. hennes problem och därför måste ni tala ut om hur detta ska kunna lösas, om ert förhållande ska ha några förutsättningar att överleva.

    Det här kan faktiskt likställas med att vara sjuk och p.g.a. sjukdomen stannar man hemma från jobbet, utan att söka vård. Till slut får man sparken om man gör så.
    Man måste hantera det.
Svar på tråden Vi har inte sex och jag klättrar på väggarna