Inlägg från: Anonym (ungdomlig skönhet så kortlivat) |Visa alla inlägg
  • Anonym (ungdomlig skönhet så kortlivat)

    Ni som blivit lite äldre. Hur känns det att förlora sin ungdomliga kropp?

    Hur känns det  t ex att vara på en badstrand som äldre med unga vackra kroppar vart än man tittar. Eller att vara ute med sin man/fru i miljöer med många unga och attraktiva personer som partnern sneglar på? Känner man sig hotad av ungdom och den sexighet som unga besitter?

    Många verkat inte alls bry sig medan andra kämpar för att se yngre ut än vad de är. Det kan inte vara lätt att streta emot åldrandet och inte acceptera det?!

    Hur upplever ni det och vilket ålder kände ni att ungdomens charm vara förbi så att säga?

  • Svar på tråden Ni som blivit lite äldre. Hur känns det att förlora sin ungdomliga kropp?
  • Anonym (ungdomlig skönhet så kortlivat)

    Tack för alla era svar i tråden. Ni låter så positiva hela bunten:) Så bra självförtroende och fina partners barn och hela paketet. Kanske inte representativt för hela gruppen med tanke på antalet utförda plastikingrepp i vårt land. Men de som tänker på utseende, skavanker och fruktar åldrandet kanske inte hänger på Familjeliv i hög grad? Hade velat höra några sådana röster också...

    Eftersom vi lever längre och ungdomen flyttats fram tänker jag mig att åldrandet sätter in först vid 45-50. Fram tills dess har huden fortfarande ganska mycket elastisitet. För kvinnors del kommer utseenderaset först när mensen försvinner så det var nog den gruppen jag syftade på, när åldrandet faktiskt börjat synas och kännas. Inte bara  det generella graviditetsåldrandet för det är inte riktigt samma sak.

    Så ni som ser jättebra ut och är nöjda i nuläget får gärna återkomma till tråden när raset satt in och ni inte längre är lika nöjda.Man sörjer ju inget som man inte förlorat.

  • Anonym (ungdomlig skönhet så kortlivat)
    Anonym (Pelle) skrev 2019-05-23 13:44:00 följande:

    Är 31 nu, ja men man vänjer sig. Framförallt märker man att kroppen är mindre pigg nu, knäna lite ömmare. Man springer inte lika fort som när man var ung. Det går väl an för det mesta. Blir värre sen när man är 75+ och fortfarande måste arbeta och slita för en dräglig pension.


    Men 31 är ju vad jag kallar ungdom. Du är knappast där dän:) Vi talar 20-30 år från nu.
  • Anonym (ungdomlig skönhet så kortlivat)
    Anonym (Jennie) skrev 2019-05-23 13:58:57 följande:

    1. Bara föratt man är ung så är man inte per automatik snygg och attraktiv.

    2. Varför skulle min partner tittar på andra tjejer? Jag är snygg o perfekt precis som jag är, känner ingen konkurrens alls till just yngre personer i så fall "snygga o attraktiva" personer oavsett ålder.

    3. Jag kollar inte extra på andra män vare sig de är unga eller snygga! Vrf skulle jag?


    Nej så klart. Jag menar förstås "attraktiva unga" och likaså andra attraktiva.

    Låter hälsosamt att känna som du.

    För egen del har jag nog alltid kollat andra och ser nog inte hur man "inte" kan göra det, Speciellt om de är attraktiva. Så jag förmodar att andra funkar som jag. Särskilt män som har lite mer att kolla på då.
  • Anonym (ungdomlig skönhet så kortlivat)
    Pikacha skrev 2019-05-24 11:28:06 följande:

    Jag är 40+ och visst märker jag att man förändras, lite mer rynkor och lite mindre elasticitet i huden.

    Men.....jag känner mig verkligen inte hotad av 20-åringar, enbart för att jag inte bryr mig om dem på det sättet.
    I min ålder har jag landat i en trygghet och visshet om att sånt inte spelar mig någon roll. Jag har mycket mindre komplex nu än jag hade när jag var ung.

    Jag ser relativt bra ut, lite överviktig nuförtiden men var smal när jag var yngre och ändå är jag mer nöjd med mig själv nu än då (kunde förlorat några kilon men ändå )

    Jag är gift med en man som får mig att känna  mig som världens vackraste kvinna och det gör att jag inte alls känner mig hotad på något sätt.
    Jag är lyckligt lottad utan åldersnojjor


    Tror du att du hade varit lika bekväm om du skulle börja om som singel och söka en ny partner? Det är ju i konkurrens man värderar sig själv på olika sätt. Verkar som lyckliga äktenskap och barn är tricket för att må bra med sig själv och kanske känna tacksamhet mot sin kropp. Undrar hur det ser ut för människor i medelåldern som är singlar och barnlösa? Det är ju känt att många män i den åldern söker yngre kvinnor när de börjar om och då lär det ju inte vara så kul att åldras.
  • Anonym (ungdomlig skönhet så kortlivat)
    sextiotalist skrev 2019-05-24 12:51:30 följande:
    Visst är det så och skulle jag mot all förmodan bli singel, så skulle en ny partner inte vara det viktigaste. Misstänker att det är så för många, de behöver inte en ny man i sitt liv bara för att, men dyker den rätta upp, då kan det bli intressant (sedan finns det självklart de kvinnor och män som kastar sig ut på marknaden direkt)
    Skulle du inte saknat sex och närhet om du valde bort en partner tror du?
    Hade du haft svårare att attraheras av män i den ålder du är nu mot när du var ung och träffade din nuvarande?
  • Anonym (ungdomlig skönhet så kortlivat)
    Anonym (även) skrev 2019-05-24 12:48:55 följande:
    Om jag skulle bli singel nu skulle nog en yngre man vara rätt ointressant för mig. Och en man som tyckte att min kropp var oattraktiv skulle det ju inte heller bli något med.

    Jag är mest attraherad av insidan på människor och jag söker en partner som också är mest attraherad av insidan. Om jag inte hittar någon så får jag väl leva som singel då, inte mer med det.

    Kvinnor som faller för mycket äldre män faller nog inte heller enbart för utseende utan, i så fall status, ekonomi eller rent av kärlek som går bortom utseende.
    Men skulle du tända på någon med en relativt oattraktiv kropp bara för att deras insida var bra? Är inte kroppens utseende ganska viktigt vid sex? Det är ju en ganska visuell företeelse att ha sex med nån. Har din smak för vad du funnit tilldragande ändrat sig med stigande ålder?
  • Anonym (ungdomlig skönhet så kortlivat)
    Anonym (även) skrev 2019-05-24 13:27:48 följande:
    Vad jag tycker ar attraktivt är ju inte exakt vad du eller nån annan tycker är attraktivt. Jag vill ju ha någon som jag tycker attraktiv, och då handlar det långtifrån bara om kroppen och utsidan, kanske mer om insidan egentligen.

    För mig är sex och attraktion inte enbart en visuell upplevelse.

    Min smak för vad jag finner attraktivt har inte direkt ändrats genom åren, däremot finns det ingen direkt utseendemässig koppling hos de jag finner attraktiva. Jag tänder på ex humor, utstrålning, karisma, intelligens, något oväntat i tanke eller uttryck, en intressant glimt i en blick. Sånt. Och en man som var enbart intresserad av utseende och var ytlig i sitt sätt att resonera skulle inte attrahera mig även om han fann mig attraktiv.

    Din inställning, till exempel, tycker jag är ytlig och banal, jag skulle troligen inte vara attraherad av dig även om du hade en skitsnygg kropp. Jag kan känna bara genom det du skriver och hur du uttrycker dig att inget skulle tända till med dig.
    Nej såvida du inte är bisexuell?! Jag har varken muskler eller penis...
    Kan absolut förstå att man dras till alla de egenskaper du tar upp, Det tror jag även yngre människor gör. Men att vara så frånvänd att man inte förstår hur stor vikt som läggs på det yttre faktorerna i vårt samhälle och hur kämpigt det kan vara att förlora sitt unga utseende för en stor skara människor. Hade motsatsen gällt hade folk knappast opererat sig, kämpat med vikt och utseende hela tiden. Så något är jag nog på spåren även om det inte gäller just dig och flera medlemmar på Familjeliv som verkat vara en mycket homogen grupp med relativt likvärdiga liv och erfarenheter. Jag lever inte i en sån miljö själv som känns representativt för dessa svar eller personlighetstyper och levt utomlands i flertalet år där folks självbild styrs mer av yttre faktorer vilket inte ses som något banalt och faktiskt inte ytligt heller även om det är det ur vissa perspektiv.
  • Anonym (ungdomlig skönhet så kortlivat)
    Anonym (Nej) skrev 2019-05-24 16:29:39 följande:
    Tror inte folk över 50, speciellt inte kvinnor, bryr sig så himla mycket om att dom bara måste leva med en ny partner!

    Min moster har inga barn och hon hade inte fast förhållande förrän vid 47 års ålder. Det är 15 år sen nu, båda är barnlösa och gifta för första gången med varandra. Dom är mycket lyckliga tillsammans och jämngamla. Mamma däremot som hade 4 barn när hon skiljde sig i 50-årsåldern har aldrig velat ha ett nytt förhållande, hon är nu som pensionär superupptsgen med att spela i band (!), måla, ställa ut sin konst, träffa alla sina vänner (hon har fler vänner än mig, både par och singlar), hon har köpt ett jättefint hus vid havet och lever livet för fullt. Tror hennes 20-40 sista år i livet kommer ha varit hennes bästa.

    Jag vet jättemånga exempel på glada och aktiva kvinnor över 50 som är singlar och verkar njuta av livet...
    Det vore intressant att veta varför de väljer bort kärleken? Kan det bero på att de inte attraheras lika lätt av människor sexuellt på äldre dar och därför inte känner et behovet som de gjorde som unga?
    Kanske har de svårt att attrahera någon själv och lär sig uppskatta annat?

    Jag tror sällan man får veta de egentliga skälen bakom människors handlingar. Också ett skäl till varför jag ville starta tråden. Hoppades kanske komma till lite ärligare svar och inte bara så generiska och hurtiga. Tror inte det är hela sanningen att alla är så tillfreds med att åldras i detta land. Men glädjande och fina historier du berättade. Har personligen också sett fler äldre kvinnor klara sig bra som singlar än tvärtom.
  • Anonym (ungdomlig skönhet så kortlivat)
    Missermajser skrev 2019-05-25 00:26:34 följande:

    Visst kan det kännas av att man ser lite roligare ut med åren men samtidigt så är det behaglit att bli äldre. Att vara sexig och attraktiv blir ju oftast bara en del i maktspelet mellan könen om vem som har störst möjlighet att få någon annan om den snyggare inte är nöjd. 


    Ser jag yngre sexiga damer så ser jag samtidigt dem som krävande och besvärliga prinsessor som kostar mer än de smakar....


    Vill kvinnor jag är med ha en yngre män så önskar jag dem lycka till. Jag orkar själv inte med yngre kvinnor så nej jag gillar ålderns skönhet mer än ungdommens nu mera. Jag har krigat klart!


    Det är kanske just det maktspelet som jag finner så intressant och skulle sakna otroligt. Kan inte tänka mig ett liv utan faktiskt. Det är en stark drivkraft och sexuell laddning.

    Du verkar vara nöjd med att slippa konkurrensen, kanske har den legat dig i fatet under livet och inte servat dig som du velat eller gett dig exakt det du vill ha?
    Yngre kvinnor kräver ju en del som du insett.

    Kan du känna samma spänning och lust inför de äldres kroppar trots att du tycker de ser lite roliga ut? Eller spelar sånt ingen roll? Anser du att man kan vara sexig som äldre?

  • Anonym (ungdomlig skönhet så kortlivat)
    Plupp73 skrev 2019-05-25 04:05:07 följande:

    Bryr mig ingenting alls. Dels har min kropp och mitt utseende inte ändrats radikalt. Jag går i samma kläder och storlekar som när jag var 19-20. Fortfarande osminkad. Har alltid varit landad i hur jag ser ut, och nöjd. Är nu närmare 50 år.

    Sedan har jag aldrig varit särskilt utseendefixerad, tycker om osminkad och äkta skönhet, och för den är ett par skrattrynkor inte negativt. Min partner älskar mig, har aldrig setts titta efter andra. Jag är alltid vackrast på jorden.


    Härligt för digSkålSolig
  • Anonym (ungdomlig skönhet så kortlivat)
    Missermajser skrev 2019-05-25 11:56:45 följande:

    Jag har aldrig förväntat mig att andra ska ge mig exakt vad jag vill ha sedan jag var barn så det ligger ingen utmaning i det för mig. De som kräver mycket har stora egon och stora egon gör mig väldigt avtändande oavsett vad det sitter i för köttstycke.
    Men visst jag trott att jag ska bli lyckligare när jag skaffat familj, hus etc. Nu är allt det där gjort så jag för mår vara ärlig mot mig själv så är inte allt som man tror eller som folk säger.


    För att svara på din fråga så attraheras jag av alla möjliga människor. Det har inte alltid med ålder att göra om man är sexig! Faktum är att det kan variera dag från dag vad jag tycker är sexigt.


    Kan ge dig rätt i att sexighet inte sitter i ålder och att det ibland kan vara svårt att avgöra. Men enligt mitt tycke sitter det oftast i den typen av skönhet som har det ungdomliga kvar...men det är min smak. Har själv inte testat det där med barn än så återstår väl att se om jag förändras märkbart av det? Mitt ego är nog för stort:)
  • Anonym (ungdomlig skönhet så kortlivat)
    Anonym (Nej) skrev 2019-05-25 13:20:32 följande:
    Haha, va? Nu är jag en tjej/kvinna precis mellan 30 och 40 som ofta fått höra ?du är det vackraste jag sett? och aldrig behövt oroa mig för mitt utseende men jag förstår inte att du lägger så stor vikt vid attraktionskraft. Du kan inte ha egna barn? Å andra sidan såg jag att en jämnårig kvinna med barn svarade som gnällde jättemycket över att 20-åriga killar inte tittade på henne längre.

    Jag har så svårt att förstå er. På riktigt. Jag känner att den uppmärksamheten jag fått av främlingar räcker för resten av mitt liv, jag är mätt. Sen säger min man flera ggr om dagen istället att jag är världens snyggaste tjej och han är så himla gullig och romantisk så jag fattar inte grejen med att oroa sig över om 10-15 år yngre killar har sexfantasier om en eller inte.

    Det räcker väl med att just den man älskar är attraherad av en? Det låter så pubertalt att gå omkring och vilja attrahera varenda pilsk hankatt i reviret.

    Jag bryr mig mycket om hur jag ser ut men jag vill inte tas för yngre än min ålder och att se bra ut handlar nu om att se fin ut. Fräsch. Som att jag sovit ut och är pigg och lever ett bra liv.

    Med tanke på en del sömnbrist och tidsbrist till just att fixa iordning mig själv, shoppa, tänka ut vad jag ska ha på mig och sånt är det snarare det jag nojjar över, att jag ska se slarvig och trött ut. Eller lite galen på en Söndagmorgon i lekparken, haha. Man kan vara snygg i alla åldrar utan att vilja se ut som en annan ålder än den man har, utan att vilja byta generation.

    Jag klär mig tex inte som när jag var 23 och hade minikjolar, knästrumpor och allmänt excentriska utstyrslar, men det är inte för att min kropp förfallit utan för att jag inte tycker det passar sig för en 35-årig mamma. Eller faktiskt mamma överhuvudtaget.

    För mig handlade nog alla tankar på att vara superattraktiv för alla om att jag längtade efter barn. Så känns det i efterhand, en undermedveten drivkraft. Nu när jag har barn känner jag mig helt ointresserad av att väcka sexlust hos andra än min man.

    Man kan ju vilja vara vältränad och se fin och fräsch ut för det. På ett sätt som hör ihop med ens ålder...
    Då är vi förmodligen jämngamla. Känner inte igen mig i något du skriver eller upplevt förutom det där att få höra hur vacker jag är så länge jag kan minnas. Du låter väldigt pretentiös och förlåt (tråkig) i mina öron som en sån som bara lever för barn och kärlek och att det var meningen med hela ditt liv. Som inte tycker hon kan vara barnslig längre vara för hon uppnått en viss ålder. En sån som blir "vuxen" över en natt och byter till vuxenidentiteten.

    Jag lever inte alls bland sådana människor och känner inte igen mig. I mina kretsar lever människor för annat än kärnfamilj och alla rätt i normboken. Man bryr sig om att vara attraktiv och attrahera samtidigt som man vill vara intressant och göra saker man drömmer om. Jag må låta otroligt tonårsaktig i din värld, det har jag fått höra förr: Det rör mig inte i ryggen. Jag är en annan typ av person som värderar andra saker har ingen längtan att "växa upp". Jag har varken barn eller fast kärlek så där har du ytterligare en grej som kan förklara min omogna och ytliga beteende. Hade jag bara haft barn hade jag fattat meningen på ett djupare plan. Kanske? Vem vet...inte intressant. Jag tittar på världen med mina ögon och tycker åldrande kroppar är oattraktiva helt enkelt och ser inte fram emot att få en sådan. Kommer göra mitt yttersta för att dra ut på det:)
  • Anonym (ungdomlig skönhet så kortlivat)
    Anonym (Anonym 54) skrev 2019-06-02 14:45:48 följande:

    För det första så förlorar man inte sin ungdomliga kropp över en natt. Det är livets gång. Kroppen ändras med åldern när man fött barn mm. Det är helt naturligt att kroppen åldras.

    Tycker att det är en löjlig fråga du ställer här. Hur gammal är du igentligen.


    Det är visserligen sant att det inte bara händer över en natt på de flesta. Men runt klimakteriet åldras kvinnor speciellt med rasande takt. Har faktiskt sett det hända bokstavligen över en natt på några.

    Som någon var inne på här så är det klart mycket värre för de som levet på sitt utseende. Kan nog skatta mig till den skaran och ser inte alls fram emot det med tillförsikt. Tycker det är livets sorgligaste utmaning helt klart!

    Du får tycka vad du vill. Uppenbarligen är vi inte från samma planet och har samma mening med vår existens.
  • Anonym (ungdomlig skönhet så kortlivat)
    Missermajser skrev 2019-06-02 15:00:13 följande:

    Förlåt om jag kanske har helt fel men svider inte det här med åldrande värre för kvinnor/män som använt sin attraktion/sexighet som maktmedel?? Det måste ju vara jobbigt att inte kunna manipulera till sig saker och bekräftelse lika lätt längre.


    Mycket bra gissat!
Svar på tråden Ni som blivit lite äldre. Hur känns det att förlora sin ungdomliga kropp?