Inlägg från: MiaMaria86 |Visa alla inlägg
  • MiaMaria86

    Hostar hela tiden

    Min dotter är 18 månader och har förkylningsastma. Började när hon var knappt 14 månader och har varit konstant sjuk sedan dess, trots mediciner. Nu hoppas jag inte det är vad ditt barn har. Men om det finns i släkten kan det ju vara så?!

    Har oxå fått Mollipect utskrivet men vi får inte i henne det, kräks upp. 1177 rekommenderade extra sötad saft, vällingsvarm om dom är väldigt slemmiga i luftvägarna, socker löser slem så det kan ju va ett tips att testa. Även dricka mkt vatten är ju bra. Min dotter får en tsk Honung när det är som värst, tycker det hjälper lite iallafall.

    Ett tips är oxå, skriv upp i kalendern varje gång de blir sjuka och håll lite koll på om han inte blir bra emellan någon gång, då kan det vara förkylningsastma om det håller på en längre tid. Känns dock som att vissa läkare på vc tyvärr inte vill tro på det utan säger bara att barn är sjuka mycket och det är helt normalt.. Så det gäller att få hjälp av rätt person. Stå på er!!

  • MiaMaria86

    Det är ingen fara att ge honung efter de är 1 år, ge något annat med socker annars.

    Du kan ju gå in på www.astmaochallergilinjen.se/astma/det-hander-i-kroppen-vid-astma/forkylningsastma/ och se om du tycker det verkar stämma, står väldigt bra där.

    Min dotter får nya förkylningar med snuva och ibland feber varannan till var tredje vecka verkar det som, med en slemmig hosta som aldrig riktigt går över emellan . När det är som värst hostar hon tills hon kräks massor med slem. Var även värre när det var kallt ute, gick inte vara utomhus utan att hon hostade konstant.

    Stå på dig som sagt och se till att få komma till vc när han är dålig så dom utreder vad det är, så jobbigt när de små är sjuka ????

  • MiaMaria86

    Näe min dotter är inte så torr i huden tycker jag inte, men hon har ju inte haft förkylningsastma så länge så det kanske kommer..

  • MiaMaria86

    Att han blev blå låter ju inte alls bra, skulle ringa 1177 och rådfråga med dom om du behöver söka vård tidigare, om inte annat kan dom boka in dig på en akuttid på vårdcentralen så du får komma in tidigt imorgon.

    Stackars liten, hoppas han mår bättre snart!!

Svar på tråden Hostar hela tiden