• KaeJ

    Hostar hela tiden

    Sonen var likadan. Efter ett antal vändor till vc och beskedet virus fick vi remiss till barnklinik.

    Där lyssnade doktorn på sonens lungor, kände och tittade på huden, han var väldigt torr, och frågade oss när och hur han hostade. Det hela tog mindre en fem minuter. Sen fick han flutid och ventoline utskrivet. Så det har vi kört på han varje dag sen dess. I ca 2 år nu. Han är 3,5 nu.

    På sonen märker vi att han börjar bli förkyld genom att han börjar hosta. Första symtomen han får.

    Tyvärr så kommer nog inte hans astma växa bort för han får även trögt att andas och blir hostig vid aktivitet. Så kommer nog gå över i ansträngningsastma sa läkaren till oss sist, vilket det kan göra.

    I början var det lite trögt att köra med masken, andas och hela den apparaten, men han upptäckte nog efter ett tag att det var rätt skönt, så nu gör han det nästan själv :)

    Jag tycker ni ska ligga på lite hos vc. Vår doktor på vc vågade inte skriva ut inhalator för han vägde för lite och en massa undanflykter. Be om remiss, gå till annan läkare osv. Ligg på helt enkelt.

  • KaeJ

    Får jag bara fråga alla föräldrar till barn som har astma här, är era barn torra i huden? För vår läkare sa att det också var ett tecken på infektionsastma, eller biverkan eller nåt sånt. Lite nyfiken om det är nåt som känns igen :)

Svar på tråden Hostar hela tiden