• Lilas

    Varför väljer ni yrken med låga löner?

    [quote=79650622][quote-nick]FamiljeLisa skrev 2019-05-27 10:44:16 följande:[/quote-nick]Här finns det 3-4 rummare för runt 6 000 kr/mån samt hus och annat att hyra för samma peng. Då har du plötsligt 2-4 000 kr över som du kan lägga in på ett långsiktigt sparande att använda om det kärvar. 4 000 för bilen? Byt till en mer bränslesnål![/

    Men en bil kostar minst 4000 i månaden om du räknar med alla kostnader, inte bara diesel/bensin.

    Vi har två bilar och bara servicen på dem är ca 5000 per år styck (alltså ca 500 kr i månaden per bil). De kostar ca 400 styck i försäkring per månad. Sen är det skatt på ca 5000 per år, alltså ca 500 till per månad. Sen behövs alltid nya däck till någon av bilarna, antingen sommardäck eller vinterdäck. Sen ska det bytas småsaker som torkarblad, fylla på olja och spolarvätska.

    För att inte nämna när de behöver lagad på verkstad, delar slits på bilen..

    bara att besiktiga en bil kostar ju 500 kr och görs så gott som varje år (såvida den inte är helt ny, då det kan vara vartannat år).

    Och jag håller med, jag träffar i mitt jobb dagligen folk som jobbar som eller har utbildat sig till yrken där man inte tjänar så mycket, runt 22-25, och de har ofta svårt att få vardagen att gå ihop, speciellt de som är ensamstående.

  • Lilas

    [quote=79651122][quote-nick]FamiljeLisa skrev 2019-05-27 14:48:59 följande:[/quote-nick]Det är sant att en bil kostar mer än bara bränslet, men måste ni verkligen ha två bilar? Kan inte en av er cykla och så säljer ni den andra? Det verkar som att ni bor i en stad eller har jag fel?[/

    Vi måste ha två bilar, dock är kostnaden inget problem för oss (allt är ju relativt, självklart skulle jag gärna slippa kostnaden, även om vi har råd).

    Vi bor i ett samhälle utanför en medelstor stad, ca 15 km till stan där jag jobbar. Min man jobbar i en stad åt andra hållet. Vi kan alltså inte samåka och bussarna går inte optimalt. Vi har även 3 barn som ska hämtas och lämnas på förskola/skola/fritids. Men självklart hade vi fått se över att klara oss på en bil, pm vi hade behövt.

    Mitt inlägg var mer menat som att en bil kostar mer än bara bränslet. Jag tycker nästan att service/däck/skatt och försäkring är större poster än själva drivmedlet..

Svar på tråden Varför väljer ni yrken med låga löner?