• Anonym (Stör mig)

    Alltså HUR kan man komma i mjukisbyxor till tentasalen?

    Hur kan man med och komma i mjukisbyxor till tentasalen? Jag fattar inte det. Varför ska man ha ?slappa? kläder bara för att det råkar vara en tenta? Tentan idag började kl 8.30 och jag såg flera (unga) studenter bära mjukisbyxor på sig...alltså varför? Mjukisbyxor har man på sig hemma och ingen annanstans. Hur tänker folk?? Jag tycker det är ett hån mot de seriösa studenterna.

  • Svar på tråden Alltså HUR kan man komma i mjukisbyxor till tentasalen?
  • EnAnonumius
    sextiotalist skrev 2019-05-29 12:35:58 följande:
    Med otvättade rockar och massor av skitiga overaller (men även frack och långklänningsbärande deltagare).
    Japp är en härlig blandad kompott på klädseln på studenterna.. Solig
    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • Anonym (Hån)

    Tycker det är ett hån mot dom seriösa studenterna att du har tid att lägga energi på vad andra har på sig :-P

  • Anonym (vg)
    EnAnonumius skrev 2019-05-29 11:12:13 följande:

    TS inlägg fick mig att längta till hösten.. Det är alltid roligt att se Chalmeristernas nollning och nollningsuppdrag. Solig
    Trist bara att jag missade Chalmers Cortégen i år.. Rynkar på näsan


    Själv är jag rätt glad att ha missat Cortegen. Efter att ha bott så nära Chalmers i 10 plus år att jag ofrivillligt tvingats höra den förbannade bygglåten under hela bygget är jag rätt less på dom. Fast å andra sidan. När cortegen drar genom stan och man ser alla roliga lösnummer så är den där låten som sätter sej som ett virus på hjärnan som bortglömd och allt är förlåtet. 
  • Anonym (Kategori T)
    Anonym (Stör mig) skrev 2019-05-28 15:36:25 följande:

    Hur kan man med och komma i mjukisbyxor till tentasalen? Jag fattar inte det. Varför ska man ha ?slappa? kläder bara för att det råkar vara en tenta? Tentan idag började kl 8.30 och jag såg flera (unga) studenter bära mjukisbyxor på sig...alltså varför? Mjukisbyxor har man på sig hemma och ingen annanstans. Hur tänker folk?? Jag tycker det är ett hån mot de seriösa studenterna.


    Som svar på frågan i ingressen skulle jag säga att det förmodligen åkt någon form av kommunalt färdmedel, eller kanske åkt bil. Alternativet kan vara att de använt apostlahästarna och om deras mission dessutom inneburit ett något högre tempo kan ju "mjukisbyxan" ha nån form av funktion. I övrigt påminner inlägget mig om en form utav muntlig berättar tradition som levt i Sverige sen medeltiden allra minst och faktiskt finns kvar än idag men numera nedtecknad i diverse böcker illustrerade av John Bauer. Dessa sagor hade från början ett syfte i att de skrämde barnen från farligasituationer o platser så som vattendrag "näcken tar dig" eller tacksamhet "flickan som trampade på givet bröd och hamnade i underjorden". Eller den kanske vanligaste formen där man genom sagor om tvättar skogsrån och inte minst troll håller barnen borta från skogen.

    Kanske kommer jag en dag i den sunda skepticismens ändå berätta sagan om pojken som blivit så förtrollad av sin spegelbild så att han inte längre såg skillnad mellan sin egen person och andra. Kanske kommer den kallas "Alla Stör mig" och kanske får den ett lyckligt slut där han löses från sitt öde och inser att hans åsikt är ungefär så betydelsefull och intressant som han anser att andras är. När han tycker de har fel. På så sätt kanske jag skrämmer mina barn från att besöka Internets mörkaste hålor för vem vet vad som döljer sig bakom nästa like.
  • Anonym (tobbe)
    Man ska klä sig precis som man vill. Hade ofta träningsbyxor på tentor när jag pluggade och ingen brydde sig på samma sätt brydde jag mig inte om vad andra hade på sig. Hatar klädkoder.
  • Lilyje

    Det är väl jättebra att studenterna lägger mer energi på att faktiskt studera, än att bekymra sig om hurvida deras klädsel uppfyller dina krav?

    Lägg du din energi på dina studier istället och låt andra sköta sigsjälv.


    M 2010 | B 2017 | A 2019
  • Anonym (H)

    Själv skulle jag aldrig dra till universitetet eller tentasalen i mjukisbyxor, men inte fan hade jag stört mig på om andra gjorde det. Orka klä upp sig för att sitta och skriva tenta i 1-4 timmar och sen ska man hem igen. Fokusera på tentaskrivandet istället för att snegla på vad andra har på sig. :)

  • Anonym (Ilandsproblem)

    Tacka socialismen för det! :)


    Sen kan jag tycka att det är väl bra att männisor dyker upp och gör det dom ska. Det kunde ju ha varit värre. Men jag förstår vad du menar! Man kan ju slänga på ett par jeans kan man tycka. 

  • Betty Boop

    TS, Alltså HUR kan man ens bry sig om vad andra studenter har på sig? DET är riktigt oseriöst och ett hån mot seriösa studenter!

    Fattar du inte att man är en seriös student om man går in helhjärtat för sina studier och klär sig bekvämt på en tenta? De studenterna lägger ju uppenbarligen ner sin tid på studierna och inte på att matcha skor och paraply och stå framför spegeln och ta selfie av dagens outfit innan de går till tentan. Lägg din tid på dina studier istället för att bry dig om andra.

Svar på tråden Alltså HUR kan man komma i mjukisbyxor till tentasalen?