Inlägg från: Esofe |Visa alla inlägg
  • Esofe

    Bf 2020 för oss vill ha ”mkt” kontakt med varandra.

    Hej, jag hoppar in här.

    Jag är 23, bor i Skåne med min fästman och har nu lyckats bli gravid med vårt första barn.

    Jag plussade den 21 maj med 2-3 veckor på Clearblue. Den 22 maj hade vi möte för infertilitetsutredning, eftersom det hade gått ett år sen vi började försöka. Eftersom jag plussade dagen innan fick vi undersöka med VUL, men det var mycket tidigt så på måndag, 3 Juni, ska vi göra nytt VUL.

    Jag bör vara i vecka 5-6 nu kanske.

    Just nu känner jag alla symtom haha. Brösten svullnar upp, molvärk och magknip, trött som fan och illamående. Vad känner ni?

  • Esofe
    Mela88 skrev 2019-05-30 15:29:19 följande:

    Är det nån som som gått upp mkt i vikt redan? Gick in i vecka 6 idag och har redan gått upp 3 kg. Hade en lite ätstörning förra året pga vissa händelser så har haft samma vikt sedan dess. Men nu poof 3 kg plus.

    Kan heller inte knäppa jeansen pga svullnad redan!


    Jag har tvärt om, haha... Trots jag har cheatat med kosten denna vecka har jag ändå gått ner i vikt. Brukar ligga på 1500kcal/dag med 2400kcal/dag ut. Får se vad bm säger om kalorierna.
  • Esofe
    Mela88 skrev 2019-05-30 16:23:58 följande:

    Sådär hade en kompis till mig med sina graviditeter. Hon är lite större byggd från grunden. Gick Inte upp första halva tiden alls typ :)

    Kan ju vara så om man spyr mkt med


    Åh hoppas det fortsätter så. Ligger på 110kg och vill neråt så mycket jag kan, utan Att det ska vara skadligt för barnet. Har gått ner ca 10kg sen februari med sikte på att bli gravid. Jag lyckades nå mitt mål!

    Jag har än inte spytt något, men mår illa som fan.. konstant åksjuka. Jag har dock fobi för att kräkas så jag är rädd att det kommer komma..
  • Esofe
    Mela88 skrev 2019-05-30 18:49:14 följande:

    Åh va härligt att målet gick igenom med bebis!

    När har du tid hos bm?


    Har gyn besök med mitt andra VUL på måndag, nervöst. Mitt förra VUL var för tidigt, tror jag var i vecka 3 då. Skulle dit för infertilitetsutredning men visade sig att jag hade blivit gravid ändå. Efter VUL på måndag ska jag ta kontakt med bm
  • Esofe

    Jisses vad jag är nervös. Imorgon är det dags för mitt andra VUL. Min sambo har tagit ledigt från jobb för att följa med mig och stötta mig, men är så nervös. Sist jag gjorde VUL var det för tidigt för att se något. Hinnsäck var ca 7.3mm och strukturer till foster ca 2.3mm.... Imorgon får vi se om det finns någon därinne vars hjärta slår..

    Veckan har varit hemsk, illamående varje dag. Tröttheten har försvunnit när jag slutade ta allergimedicin men illamåendet tar all energi ändå. Så tråkigt mitt i all stress i examensarbetet.

  • Esofe
    Mela88 skrev 2019-06-02 21:23:55 följande:

    Håller tummarna att ni får se ett hjärta som slår imorgon!


    Tack, det gick jättebra idag! Även blivit framflyttad till 6+5, en vecka mer än vad jag trodde! Nu är nästa steg att ringa MVC
  • Esofe
    zebrans skrev 2019-06-03 12:19:17 följande:

    Så skönt! Bokade du privat VUL innan du ringde o skrev in dig?


    Jag hade ett redan inbokat möte hos Gyn eftersom jag inte haft mens på ett år (typ 3ggr sen maj 2018). Skulle ha möte den 22 maj 2019 efter att ha lämnat blodprov och sambon spermieprov. Dagen innan mötet tog jag ett Gravtest som sa 2-3v.. Gyn blev överlycklig och gjorde VUL direkt men det var för tidigt för att se om hjärtat slog så hon bokade ett nytt VUL som var idag. Och nu sa hon att jag skulle skriva in mig på MVC. Lång väg men ja hahah
  • Esofe
    Mela88 skrev 2019-06-03 11:10:09 följande:

    Åh va härligt!! Skönt att bli framflyttad med ju :)

    Skulle med vilja se bebis, men kommer inte hända fören RUL. De är snåla med ultraljud här :/


    Antar att jag hade tur att jag råkade ha ett GYNmöte inbokat redan i förväg. Annars hade jag nog heller inte fått något ultraljud. Dagens var enbart för att de inte kunde konstatera en frisk graviditet förra gången då det var för tidigt. De är väl skyldiga att ge ett nytt VUL efter 10 dagar också.

    Jag hoppas du får se snart... Men tänk att tiden går snabbt, snart ligger du där!
  • Esofe
    zebrans skrev 2019-06-03 16:55:58 följande:

    Men så fantastiskt ändå!! :)


    Ja nu hade fostret växt till ungefär 1cm av kärlek
  • Esofe
    zebrans skrev 2019-06-03 18:29:25 följande:

    Underbart :) Är troligtvis i v 7+3, men inte ringt MVC ännu, kanske på tiden snart


    Du är väl "redo" för inskrivningsmötet med tanke på hur långt gången du är. Vecka 8-12 brukar det vara. Jag tänkte ringa imorgon, vill först invänta och se om jag får några spännande anteckningar från gyn idag på 1177.
Svar på tråden Bf 2020 för oss vill ha ”mkt” kontakt med varandra.