• zemer

    Dottern ska komma och gå

    Anonym (Malus) skrev 2019-06-02 14:30:54 följande:

    Nej det måste faktiskt inte.

    Är det avtalat vv så är det vv som gäller.

    Man kan inte bara ändra spelregler inom familjen hur som helst på egen hand.


    Jo som förälder så måste man alltid vara tillgänglig för sitt barn oavsett vems vecka det är att ha boendet.

    Ett avtal är mellan föräldrarna, men du kan inte kräva att ett barn ska glömma bort en förälder varannan vecka. Förälder är man dygnet runt, året runt oavsett hur boende avtalet ser ut.

    Åh självklart kan mamman och pappan ändra avtalet om alla är överens.
  • zemer
    Anonym (Malus) skrev 2019-06-02 15:47:30 följande:
    Om alla är överens ja, det jag skrev handlar om när det bestäms över huvudet på styvföräldern.
    Syftade på föräldrarna och eventuellt barnet (beroende på ålder).
  • zemer
    Anonym (K) skrev 2019-06-02 16:43:28 följande:

    Ja , mamman och pappan är föräldrar.

    Inte TS.

    Men pappan är tydligen inte ens tillgänglig på sin egen vecka.

    Det är bara bonusmammor som måste vara tillgängliga hela tiden enligt FL medlemmar.

    Biologiska föräldrar och bonuspappor har inga skyldigheter...


    Har jag påstått det? Nej.

    Självklart är det pappan som ska ta ansvar och vara där för sitt barn. Men jag kommenterade på ditt inlägg, inte TS. Dock kvarstår det att barnen självklart ska få fri tillgång till sitt hem, i samma mån som barnet hade haft om föräldrarna bodde tillsammans eller helt själva, kan barnen va ensam hemma så är det fritt, kan barnet inte va ensam så är det fri tillgång när pappan är hemma och kan hjälpa till, eller när/om sambon skulle vilja hjälpa till.
  • zemer
    Anonym (K) skrev 2019-06-02 17:15:05 följande:

    Det har TS inget emot heller tydligen.

    Så det lät inte på TS inlägg att pappan menar när dottern är tillräckligt stor för att ta sig hem och fixa sin egen mat.

    Men jag utgår ifrån vad TS skriver och inte hört pappans version om vad han menar exakt.


    Det är ts som skriver att pappan sa att "hon börjar bli stor och SNART kan hon börja komma och gå som hon vill" .
  • zemer
    haft samma skrev 2019-06-02 17:59:14 följande:

    Några skriver att han inte ens är närvarande när hon är hos oss, vill understryka att han är mycket närvarande och vår ÖK är att han lämnar på morgonen och jag hämtar. Han är hemma innan middagen och vi umgås alla 4 då. Vi har haft ännu en balkongdiskussion här men det blev bara värre... Jag frågade om det var så att vi bråkar i onödan.. undrade om han kanske menade när hon är tonåring? Men nej han menar till hösten.. Han tycker att hon är tillräckligt stor att bestämma själv vart hon ska sova då. Det är ju en till diskussion som ni gärna får delta i.. tycker ni att en 11 åring ska åka från Slussen på Farsta linjen själv? Folk är helt galna i Slussen och knuffas för att få komma med tåget. Tar ingen hänsyn alls till äldre, barn eller gravida.. Det är även många missbrukare och psykiskt sjuka på gröna linjen då det finns många boenden/dagverksamheter i Sandsborg och Gubbängen. Nästan varje gång jag åkt med barnen så är det någon i vagnen som tar kontakt och är märklig speciellt mot henne. Tjejen är supersöt.. långt blont hår och stora blåa ögon så många knäppisar dras till henne. Hon tycker ofta att det är obehagligt och gömmer sig bakom mig.. tänker då om hon var själv. Om hon tar sig hem själv och kan vara ensam hemma/fixa mat - ja absolut då har vi svängdörrar men jag tycker det är för tidigt.. måste man ge henne det ansvaret nu? Kan det inte vänta i 2 år?! Jag skulle va mega orolig


    Jag hade inte släppt iväg min 11 åring själv på tunnelbanan, tycker inte det är säkert för någon så ung. Vid 13 år börjar det kännas mer okej.. Men det är väl en diskuton som ni får ta upp med mamma till hösten då. Är ju upp till hennes mamma och pappa (och henne) om hon kan/får åka själva.
Svar på tråden Dottern ska komma och gå