Inlägg från: Anonym (Jaha) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Jaha)

    Dottern ska komma och gå

    haft samma skrev 2019-06-02 13:20:13 följande:

    Hon kan inte ta sig hit själv då hon inte vågar åka tunnelbana och jag tycker också att man bör vara äldre för att åka tunnelbanan själv med alla som har noll hänsyn och prejar barn för att komma med i vagnen. Vår linje är alltid fullproppad..


    Men då förstår jag inte problemet? Om hon inte kan ta sig till er själv så kan hon ju inte komma och gå som hon vill. Då måste hon ju ringa och planera med er när hon ska hämtas.

    Åh sen tycker jag att tänker fel, ett hem ska väl va hennes hem också? Men hon är bara välkommen där vara na vecka? Det är så j*vla hemskt! Och tyvärr så är det så för många barn med separerade föräldrar, dom har inget hem där dom känner sig helt hemma, då man bara är välkommen på mammas/pappas vecka. Fy va ledsen sånt gör mig.
  • Anonym (Jaha)
    Anonym (Malus) skrev 2019-06-02 15:47:30 följande:
    Om alla är överens ja, det jag skrev handlar om när det bestäms över huvudet på styvföräldern.
    Ett barn ska självklart ha full tillgång till sitt hem. Ett barn ska ALLTID känna sig välkommen i sitt hem. Väljer man att bli tillsammans med någon som har barn, så får man räkna med att barnet kommer att finnas med också, kanske varannan helg/varannan vecka/heltid/kommer och går på oregelbundna tider osv. Som sagt förälder är man alltid och barnet måste få känna sig hemma och ha tillgång till sitt hem. 
  • Anonym (Jaha)
    Anonym (Malus) skrev 2019-06-02 16:50:46 följande:

    Givetvis ska även nya partners ingå i överenskommelsen.


    Nä jag tycket inte det. Hur barnet ska bo är upp till föräldrarna och barnet. Sen är också ansvaret för barnet föräldrarnas, man kan inte bestämma en sak och sen räkna med att nya partners ska ställa upp om dom inte haft nått att säga till om. Men hur scheman och sånt ser ut tycker jag helt är upp till föräldrarna. Om partnern inte accepterar det så är det bättre att hitta någon utan barn.
  • Anonym (Jaha)
    Anonym (K) skrev 2019-06-02 18:23:34 följande:

    Och det är TS som skriver :


    Det kom efter att du skrev att du gick efter vad ts skrev.
  • Anonym (Jaha)
    Anonym (Malus) skrev 2019-06-02 18:46:22 följande:

    Du tycker inte det nej.

    Men jag tycker det.

    Det är helt självklart att alla vuxna i sammanhanget ska ha sitt att säga till om.

    Körs man över som partner till en förälder så ska man inte acceptera det.

    Det är bättre att avsluta och be partner flytta ut än att acceptera att bli överkörd.

    Alternativt flytta själv, beroende på situationen.


    Ger man sig in i ett förhållande med någon som har barn så får man räkna med att barnet kommer finnas med. Man får räkna med heltid oavsett hur schemat ser ut just för tillfället. Förälder är man dygnet runt, året runt, inte bara varannan vecka. Kan man som ny partner inte acceptera det så hitta en parner utan barn.
  • Anonym (Jaha)
    Ess skrev 2019-06-02 19:06:15 följande:

    Man kan kräva att de hör av sig innan så att det går bra att komma.

    Är inte föräldern hemma så får de komma en annan dag.


    Om barnet behöver hjälp ja, men klarar sig barnet själv (både att ta sig dit och vara hemma) så varför skulle dom inte få komma när dom ville? Hade föräldrarna vart tillsammans eller barnet bott på heltid hos en förälder så skulle ju barnet fått det. Stackars barn som inte ska få känna sig hemma eller välkommen i sitt eget hem..
  • Anonym (Jaha)
    Ess skrev 2019-06-02 19:26:29 följande:

    Jag anser att bostaden tillhör de vuxna och barnen får höra av sig om de vill komma utanför "ordinarie tid".

    Sen är det knappast nåt ovanligt att man ser partnerns barn som en utomstående person, för det är precis det den är för en själv. Gäller även omvänt.


    Tycker du på allvar att det är okej? Barnet ska inte få ha ett hem där barnen känner sig hemma och välkommen? Utan som nån gäst som får komma dit på nåder? Fy f*n va hemskt.
  • Anonym (Jaha)
    Anonym (K) skrev 2019-06-02 19:55:35 följande:

    Jag utgick ifrån allt TS skrev innan.


    Nej det gjorde du inte. För innan skrev ts att pappan sagt att "hon börjar bli stor, SNART kan hon börja komma och gå som hon vill".
  • Anonym (Jaha)
    Anonym (Malus) skrev 2019-06-02 19:56:03 följande:

    Jag hade nog tur som bara hade hans ungar hemma vh.

    Så det var ju inte "deras hem" direkt.


    Dom ska väl ändå känna sig hemma och välkomna eller? Eller tycker du att barn ska känna att dom bara är gäster hemma hos sina föräldrar? Och vh skulle ju kunnat ha ändrats som nått hände. Nu hade dom ju kanske ett bra hem där de kände sig hemma och trygga hos den andra föräldern, men det är ändå sorgligt.
    Anonym (Malus) skrev 2019-06-02 19:57:42 följande:

    Det är DIN åsikt.

    Du verkar kräva att alla ska tycka som du.

    Min åsikt är en helt annan, oavsett vad du anser om saken.


    Nej jag kräver inte att någon ska tycka som mig. Jag framför mina åsikter. Du framför dina åsikter på samma sätt. Vi tycker olika. Jag anser att de flesta vuxna är själviska och glömmer att se saker ur barnens synvinkel. Varför ska barnen straffas för att föräldrana inte kunde hålla ihop?
  • Anonym (Jaha)
    Anonym (Rätt ska vara rätt) skrev 2019-06-02 20:05:04 följande:

    Barnets hem är de facto där barnet är skrivet.


    Nej. Barnen kan bo exakt lika mycket hos båda föräldrarna och föräldrarna kan ha gemensam vårdnad, men barnet kan bara stå skriven på en adress, valet av vilken adress kan enbart handla om praktiskt saker, som skolområde tex. Det betyder inte att andra förälderns hem inte är barnets hem.
Svar på tråden Dottern ska komma och gå