• Nube

    BF februari 2020

    Hej tjejer och grattis till alla! Jag kanske vågar hoppa in här till slut, plussade i slutet av maj och hade vul igår som visade ett litet tickande hjärta och foster i rätt storlek. Vilken lycka! Detta är min fjärde graviditet vilket förhoppningsvis ger oss andra barnet. Blev gravid senast i januari men fick tyvärr missfall i mars, då gjorde jag också ett tidigt ultraljud men fostret motsvarade inte veckorna och trots att hjärtat slog började jag blöda två veckor efter ultraljudet. Troligtvis var det nåt som inte stämde då jag blev tillbakaflyttad en hel vecka. Men Hoppas nu att allt går bra! Första missfallet hade jag innan dottern.

    Ska bli kul att följas åt! Om allt går bra har jag bf den 9 februari.

  • Nube
    Burgaren123 skrev 2019-06-23 18:30:45 följande:

    Här är en till som plussat. Jag fick tyvärr en blödning igår så jag vet inte om det är ett tecken på missfall. Jag ringde till vårdupplysningen som inte tyckte att det var något att oroa sig över. Jag åkte in till gynakuten för att stilla min oro men fick till svar att de inte tänkte göra någon undersökning. Känns deppigt just nu..


    Hoppas att blödningen har slutat! När jag fick mitt missfall sist så fick jag inte heller någon undersökning när jag ringde till gynakuten.. de sa att det går inte för säkert att säga om det är ett missfall eller inte så att jag fick bara vänta. Men hoppas att din blödning är ingen fara!
  • Nube
    Burgaren123 skrev 2019-06-25 16:03:40 följande:

    Jag var hos gyn idag och då såg man att det var en ofostrig graviditet. Blev väldigt ledsen men måste försöka tänka positivt och hoppas att det går vägen nästa gång.


    Vad tråkigt! Min första graviditet var ofostrig men sedan blev jag gravid med dottern och allt gick bra. Så nästa gång blir det säkert bra för dig också!
  • Nube
    Cis skrev 2019-06-27 15:35:36 följande:

    Beräknad liten bebis 6 feb. Går in i v 9 imorgon. Pga min oro, tidigare missfall i november, och att mitt extrema illamående känts lättare ett par dagar var vi inne och gjorde ett ul idag, såg ett hjärta slå! Vi är 33 och 36 och vi träffades för 1 år sedan idag, mycket fin årspresent att få se vår bebis! Håller tummarna för att den ska stanna kvar.

    Vi har bestämt oss för att inte ta reda på kön. Så lustigt för jag har aldrig förstått hur folk inte kan vila det, och själv velat det tidigare men nu vill jag absolut inte veta. Känns fint och gammaldags på nåt vis att inte veta. Fler som tänker låta bli att ta reda på kön?

    Vi vågar knappt tro är sant. Hoppas jag får stanna kvar i denna februari tråd nu. Hur hittar man fb-sidan förresten?


    Grattis! Vi kommer inte heller att ta reda på kön, gjorde inte det med dottern heller och det var fantastiskt sedan när hon föddes att få veta att det var en flicka. Kan verkligen rekommendera :)
  • Nube
    Lulea123 skrev 2019-07-04 18:28:47 följande:

    Hallå, hallå!

    Är 36år och gravid för första gången. Senaste mensen var 10/5, ägglossning 21/5 och plussade 6/6.

    Eftersom man räknar från senaste mensen så har jag och BM räknat att jag är i v7+6. Nu var jag på ett extra UL eftersom jag har haft små blödningar till och från under 1,5 veckor. Läkaren sade att det inte är ett pågående missfall men hon sade att embryot verkade vara i vecka 5+? (kommer inte ihåg vad hon sade). Nu ska jag göra UL om 14 dagar igen för att se om det växer. Så inte överväldigande bra eller dåliga nyheter. Så min fråga, kan det bara saknas 2v sådär? Kan det i så fall bero på att jag hade ägglossning den 21/5, att ägget kanske inte fastnade direkt efter det?

    Vet inte om jag ska vara positiv eller om jag ska ställa in mig på abort ????


    Hej och grattis till plusset! Sist jag var gravid gjorde jag tidigt ultraljud i v 7+2 enligt mensen. Fostret motsvarade inte veckorna och jag blev tillbakaflyttad till 6+2 istället. Jag visste när jag hade äl och anade då att någonting inte stämde. Två veckor senare fick jag tyvärr missfall. MEN det finns ju flera som det går bra för trots att fostret inte är rätt storlek så nu kan du bara vänta och hoppas för det bästa. Ägget fäster ju inte direkt efter ägglossning utan det kan ta upp till en vecka. Kunde ni ser att hjärtat slog? Hoppas att allt går bra för dig!
  • Nube
    Lulea123 skrev 2019-07-08 15:08:00 följande:

    @Irene122:

    Har blött ordentligt, med klumpar och ordentliga kramper hela helgen. Det har varit sängläge som gällt.

    Var nu till gynjouren idag och en läkare genomförde ultraljud. Han visade skärmen och förklarade att han bara kunde se en skrumpen hinnsäck och inget foster. Han skrev ut cytotec, eftersom min blödning redan var igång skulle jag bara ta oralt 2st när jag kom hem och 2st till kvällen.

    Nu hemma börjar tankarna snurra, enligt förra läkaren såg det ok ut. Förutom att det diffade 2veckor mot mensen (Stämde dock bra mot ÄL). Hon kunde se hinnsäck som motsvarade 5+6 veckor och ett svagt eko på 2mm (vilket ska stämma enligt tabell). Eftersom det var så tidigt kunde hon inte se några hjärtslag. Vi skulle boka tid för uppföljning 10-14 dagar senare.

    Tänk om det är fel diagnos på VUL idag? De ska väl eg genomföra 2st VUL/UL för att bekräfta missfall innan Cytotec? Har ju läst några trådar där man haft samma symptom som jag och det ändå visat sig att de var gravida...


    Vad tråkigt att du har börjat blöda. Om du blöder mycket med klumpar och kramper och läkaren kunde inte se något foster idag, låter det som ett missfall. Tyvärr. Om ni kunde se fostret förra veckan och graviditeten hade varit normal så hade läkaren kunnat hitta fostret även idag och den skulle ha vuxit. Sedan räknar man graviditeten alltid från senaste mens, inte från äl. Men jag fick min senaste missfall i mars och blev gravid igen i maj så det kan gå fort! Lycka till!
  • Nube
    annaveronika84 skrev 2019-07-17 10:34:32 följande:

    Hej! Ny här i tråden, skrev en gång i juni precis efter plusset men har sen avvaktat lite. Är nu i v 11, 10+1 och skulle gärna vilja följas åt och utbyta lite erfarenhet och funderingar. Någon som funderar på att starta en till fb-grupp? Jag är 35 och skulle gärna höra vad ni som är "lite äldre" tänker


    Hej! Jag är också 35 och är nu i v 10+3. Hur mår du? Är det ditt första barn? Jag väntar mitt andra, har en flicka på 13 månader.
  • Nube
    Eklund12321 skrev 2019-07-14 14:10:07 följande:

    hej alla! En till här med bf i februari, är i vecka 11 nu (10+5) hänger gärna med i gruppen men förstår inte riktigt hur man skriver till någon här på familjeliv är väldigt ny haha, så om ngn vill förklara för mig är jag väldigt tacksam ^^


    Hej! Välkommen :) om du klickar på hjulet som finns i höger hörna och sedan "citera" kan du svara någon eller skriva till någon :)
  • Nube
    annaveronika84 skrev 2019-07-17 13:04:14 följande:

    Jag mår ganska bra nu, har haft ont i brösten sen 6 dagar efter ÄL, det är väl mitt "värsta" symptom. Har även känt mig typ som sjuk till och från, och extremt trött. Inte så värst illamående, bara lite allmänt osugen på viss mat osv. Det är vårt första barn och jag är så sjukt glad och förväntansfull. Ska på inskrivning nästa vecka, blodprov och sen ul för KUb. Har du gjort kubtest?


    Jag gjorde kub med dottern och nu ska jag göra det i augusti. Hade inskrivning förra veckan.

    Kul med första barn! Det är så spännande :)
  • Nube

    Jag är också kvar! Är i v 14 nu (13+2) och ska på KUB ultraljud i slutet av veckan. Mår bra men är fortsatt trött, fick dock veta att mina järndepåer var låga så jag har börjat äta extra järn så det har nog hjälpt lite.

    Har många redan haft KUB?

  • Nube

    Jag hade KUB ultraljud idag och blev framflyttad nästan en vecka! Ny BF blir den 3 februari. Tyvärr var jag redan för långt gången för att göra KUB så nu ska vi göra NIPT istället. Ska boka tid på måndag. Annars mådde bebisen bra, hjärtat slog och den rörde på sig mycket. Härligt då jag blev lite nervös innan. RUL blir redan om en månad, plötsligt går tiden fort!

  • Nube

    Skönt att det har gått bra för så många med KUB! Grattis! Vi kunde ju inte göra KUB då bebisen redan var för stor så nu väntar vi på NIPT resultatet. I övrigt såg allt bra ut i ultraljudet men visst är det lite nervöst ändå. Men jag tror att jag har känt av bebisen redan! Det är andra barnet för mig och har känt små "rörelser" nu, mycket tidigare än med första barnet. Någon annan som känt nåt? Jag har ingen aning om kön.. mådde lite illa med dottern och nu har jag mått lite illa också, dock mycket mer finnar denna gång usch! Vi kommer inte ta reda på könet även om vi lätt skulle kunna se det i nipt resultatet. RUL om tre veckor! Längtar!

Svar på tråden BF februari 2020